Of je nu meer uithoudingsvermogen wilt hebben of als ondersteuning voor je hart of bij het keto dieet, een MCT olie is dan onmisbaar.

Maar wat maakt deze olie zo gezond en zitten er naast voordelen ook nadelen aan? Later zal ik de ervaringen hier neer zetten die mensen met de mct olie hebben van superfoodies

Lees je mee?

nadelen van mct olie

De nadelen en bijwerkingen van MCT olie

Naast de voordelen kunnen er altijd nadelen en bijwerkingen zitten met betrekking tot MCT-olie. Die zetten we hieronder even op een rij.

MCT-olie kan “slechte cholesterol” verhogen

Zoals we wel vaker bespreken op deze blog, reageren geen twee mensen op precies dezelfde manier op voedsel, inclusief verzadigd vet. Veel van het bewijs voor het “nieuwe denken” over verzadigd vet draait om vergelijkingen van een dieet met veel verzadigd vet versus een dieet met veel plantaardige oliën.

Bijvoorbeeld, een dieet dat 10% lager was in verzadigd vet en ongeveer 10% hoger in meervoudig onverzadigd vet bleek geen betekenisvol verschil te hebben voor hart- en vaatziekten op een groep geïnstitutionaliseerde mannen en vrouwen in een psychiatrisch ziekenhuis.

De bevindingen van deze studie, en anderen zoals deze, hebben meer te bieden over de gevaren van plantaardige olie (vele olien uit zaden zijn ranzig en daarmee ongezond) dan over de voordelen van verzadigd vet.

Waarom?…

Omdat, zoals we leren uit de Retterstøl-studie, de verschillen in de reactie op een dieet met veel verzadigd vet enorm is. Sommigen zullen geen verschil zien in hun niveaus van “slechte cholesterol”, terwijl anderen enorme pieken zullen zien.

De mensen die de grote stijgingen zien, staan bekend als “hyper responders”, wat betekent dat ze een grote stijging van LDL-C zien bij het eten van veel vet.

Kortom, zwaar gebruik van MCT-olie kan het niveau van slechte cholesterol bij sommige mensen verhogen. Dat is een bekende bijwerking. Van daaruit is het aan jou om te beslissen of MCT olie, nadelig is of zorgt voor een optimale gezondheid.

hartkloppingen en mct olie

MCT Olie en hartkloppingen

Veel mensen die MCT-olie gebruiken, ervaren hartkloppingen. De oorzaak is niet altijd duidelijk en eenzijdig, maar het mag zeker niet onbenoemd blijven.

MCT-olie en maagklachten

Dit is een veel voorkomende bijwerking van MCT-olie, waarschijnlijk de meest voorkomende. Het is bekend dat als je er te veel van neemt, je darmen gaan protesteren en gaat beginnen met het geven van diarree en ongewenste uitstapjes naar de badkamer.

Over het algemeen zijn de bijwerkingen en de nadelen beperkt. Ondanks dat is het goed om dit in de gaten te houden, zeker bij de hartkloppingen. Bij hartkloppingen is het beter om gelijk te stoppen. Waarschijnlijk moet je lichaam nog wennen aan veel vet in één keer.

overwinnen van bijwerkingen mct olie

Het overwinnen van MCT Olie Bijwerkingen

Het beste wat je kunt doen is om mct’s een of twee keer per week te gebruiken om op die dagen voordelen te krijgen, maar regelmatig gebruik vermijden om niet de bijwerkingen te veroorzaken die gepaard gaan met het consumeren van teveel MCT’s. Zoals met al het andere, is een goede dosering de sleutel.

Sommigen vinden dat ze MCT’s vrij goed verdragen bij lagere doses en wanneer ze zeer af en toe (twee keer per jaar) worden gebruikt. Het is meestal na meerdere dagen gebruik dat de ergste bijwerkingen optreden.

Merk je wel dat je er goed tegen kunt, dan kun je gewoon elke dag een eetlepel nemen of advies krijgen over de dosering van je coach.

mct olie kopen

De voordelen van MCT Olie

Er is een reden waarom MCT-olie nu overal is. Het is een geweldige bondgenoot als je wilt afvallen of als je veel hersenkracht nodig hebt.

“MCT-olie verhoogt de energie, het uithoudingsvermogen, het metabolisme, de verzadiging en de hersenfunctie, vooral in vergelijking met andere vormen van vet, waaronder olijfolie.

MCT’s ontbreken grotendeels in het typische westerse dieet, dus het toevoegen van MCT-olie aan uw dagelijkse routine kan een krachtige manier zijn om de voordelen van deze vetten te krijgen.

Dit zijn de redenen waarom MCT-olie zo goed voor je is:

mct olie afvallen

Snel gewichtsverlies

MCT-olie kan je helpen met snel gewicht te verliezen. Studies tonen aan dat MCT’s, met name C8 en C10, ervoor zorgen dat je lichaam vet en calorieën verbrandt, ongeacht wat voor soort dieet je volgt. MCT-olie creëert ook ketonen en ketonen verhogen je stofwisseling (ook bekend als je metabolisme) en verbranden het vet dat je al hebt.

Mensen op een standaard Nederlands dieet kunnen nog steeds afvallen van MCT-olie door de positieve effecten die het heeft op hongerhormonen, de boost in het metabolisme en de vermindering van ontstekingen.

Hoewel het gewichtsverlies niet zo dramatisch zal zijn als iemand die een koolhydraatarm dieet volgt, wat ketose activeert.

MCT’s zijn ook verzadigend en snel verteerd door het lichaam, wat gewichtsverlies stimuleert. Blijf lezen om erachter te komen hoe.

Onderdrukt het honger gevoel

Voordelen en nadelen van MCT-Olie + Ervaringen en Kopen 2

MCT-olie vult je op. Het gezonde vet is verzadigd, dus je kunt langere periodes zonder eten gaan en lunchtijd krijgen zonder een energie crash. Er zit namelijk wetenschap achter: MCT’s verhogen ketonen en ketonen onderdrukken ghreline (ook bekend als je hongerhormoon) en verhogen cholecystokinine (CCK), waardoor je je vol voelt.

Kan je niet langer wachten met het kopen van MCT-olie en wil je geen hongergevoel meer? Klik dan op de blauwe link en begin met afvallen, zonder een hongergevoel…

mct olie kopen

 

>Ja, ik wil nu afvallen<

 

 

Het is beter verteerbaar

De kortere ketenlengtes van de vetmoleculen betekent dat je lichaam MCT’s sneller afbreekt dan de meer voorkomende triglyceriden met lange ketens in andere vette voedingsmiddelen.

“MCT-olie wordt anders verteerd omdat het rechtstreeks vanuit de darm in de lever wordt opgenomen, waardoor de fysiologie van het worden opgeslagen als vet wordt omzeild.

mct olie voor meer hersen kracht

Meer Brainpower!

Hoogwaardige MCT-olie verandert binnen enkele minuten in ketonen, waardoor je hersenen een bijna onmiddellijke boost van energie krijgen. Wanneer iemands koolhydraten laag genoeg zijn, kan MCT-olie worden omgezet in ketonen, die in tegenstelling tot glucose de bloed-hersenbarrière kunnen passeren en kunnen worden gebruikt als brandstofbron voor hersencellen.

Als bewijs van hun hersenkracht kunnen MCT’s ook helpen bij de behandeling van neurodegeneratieve ziekten. Onderzoek heeft aangetoond dat MCT’s energie leveren aan stervende hersencellen, waardoor neuronen in leven blijven wat interessant is voor mensen met de ziekte van Alzheimer en mogelijk zelfs omkerende symptomen.

Het versterkt de darmflora

MCT-olie moedigt goede bacteriën aan om te groeien en geneest de darmwand. Wanneer je gaten in jouw darmen hebt, kunnen toxines, bacteriën en voedseldeeltjes ontsnappen en in jouw bloedbaan terechtkomen, waardoor je het risico loopt op ernstige gastro-intestinale aandoeningen, waaronder inflammatoire darmaandoeningen en voedselallergieën. MCT’s zijn ook sterke anti schimmelmiddelen, antivirale middelen en antibacteriële middelen, wat de darmflora alleen maar goed doet.

mct olie trainen

Geeft je training een boost

Gebruik MCT-olie om je training van brandstof te voorzien. Studies tonen aan dat MCT-olie jou kan helpen langer te trainen en jouw uithoudingsvermogen te verbeteren. In één onderzoek vertoonden muizen die een dieet aten dat rijk was aan MCT’s meer uithoudingsvermogen hadden tijdens een zwemtest in vergelijking met muizen die lange keten triglyceriden (LCT’s) kregen. In een andere studie konden recreatieve atleten die gedurende twee weken voedingsmiddelen met MCT’s aten, langere sessies van oefeningen met een hoge intensiteit doen.

Nu je de nadelen en de voordelen van MCT-olie weet, maar nog niet zeker weet of het bij je past, dan kunnen we kijken naar de ervaringen die mensen hadden met de MCT-olie van Superfoodies.

Lees je weer mee?…

ervaringen met mct olie superfoodies

Ervaringen met MCT-olie van Superfoodies

Pascal-

Zeer zuivere Kokosolie voor de bulletproof coffee, soep en smoothies! Gebruik het regelmatig ook om te wokken!

Kim-

Na 20 jaar lang vrijwel elke dag brain fog en hoofdpijn te hebben bestreden met af en toe migraine, ben ik eindelijk hoofdpijnvrij. De enige verandering die ik heb gemaakt, is dat ik nu mijn ochtendkoffie drink met 3 EETLEPELS van deze olie.

Ik was in het begin sceptisch omdat ik in de loop der jaren zoveel dingen had geprobeerd, waaronder hormoontherapie en medicijnen op recept, maar niets had ooit blijvende verlichting gebracht.

Het duurde ongeveer 2 weken om de dosis te verlichten tot 3 eetlepels, maar toen ik dat eenmaal deed, vertrokken de hoofdpijnen en zijn ze niet meer teruggekomen. Dat was 2 maanden geleden. Ik reis niet meer zonder.

Aika-

Oké, dus technisch gezien zit er geen smaak aan, maar het maakt zeker een verschil in de dagelijkse routine van mijn huishouden. De MCT-olie helpt mij mijn onbedwingbare trek en honger, en evenzo heb ik persoonlijk 32 kilo kunnen afvallen. In de loop van 3 maanden met het gebruik van MCT en een ketogeen dieet.

Bea-

Ik gebruik de Superfoodies MCT olie nu ongeveer 5 maanden in mijn koffie elke dag samen met salades en om te koken. Ik gebruik MCT-olie met mijn Keto-stijl van eten. Ik ben meer dan 30 kwijtgeraakt met behulp van deze MCT olie. Het is een geweldige bron van energie en vetverbranding voor mij in mijn dagelijks leven en ik voel me geweldig!

Diana-

Ik gebruik het voor de bulletproof coffee en voor de kinderen doe ik het door de smoothie. Super! Geeft langdurig energie!

Nu je de ervaringen met de MCT-olie gelezen hebt van Superfoodies, ben je misschien nieuwsgierig geworden waar je het kan kopen? Lees maar mee…

mct olie kopen

Hier kan je één van de beste MCT-olie kopen

Uiteraard bij Superfoodies. Het is een bedrijf met klasse die alleen aan kwaliteit denkt en wat ze de klanten geven. Bijna alles is vrij van GMO, is biologisch en is eetbaar voor veganisten.

De prijs is ook altijd goed voor zo’n goede kwaliteit MCT-olie. Als je dus wilt beginnen met afvallen, je brainfog kwijt wilt zijn en gewoon energieker wilt leven, klik dan op de blauwe link en begin morgen al met de voordelen te ervaren van deze MCT-olie…

mct olie kopen

 

Ja, ik wil de voordelen ervaren

 

Energieke groet,

Lucas van Wateringen