Of je nou slecht kan stil zitten, je body een goede workout wilt geven of je deze dynamische balkussen wilt gebruiken voor een sterkere rug, met de balkussen van Togu kan dat allemaal.

Niet dat het een wondermiddel is, maar het is wel slim gemaakt en laat in combinatie met het gewicht en de manier waarop je lichaam werkt, kan dit kussen een goede tool zijn om van bijvoorbeeld rugklachten af te komen.

Togu dynair balkussen

Wat is een dynamische balkussen precies?

Een dynamische balkussen is een kussen, gemaakt van kunstof wat aanvoelt als zacht rubber met lucht erin. Vaak zitten er zachte spikes op die comfort en stabiliteit geven.

Bijvoorbeeld bij het gebruik van de kussens tegen rugklachten, zal het kussen bio feedback geven, vanuit de spieren, omdat het kussen op het eerste gezicht geen stabiliteit geeft en de spieren dit zullen corrigeren. Dit is ook precies de bedoeling van het kussen. Het zorgt voor een automatische corrigering van de zithouding en zal de spieren hierin trainen bij elke zitbeweging. De onderrug wordt hierin getraind en gesterkt, waardoor rugklachten minder zullen worden.

Toch is de togu dynaire balkusse inzetbaar bij meerdere problemen…

bij welke klachten koop je een balkussen?

Bij welke klachten kun je dit zitkussen inzetten?

Je kan dit wiebelkussen of balkussen onder andere inzetten bij:

  • Het verbeteren van je algemene balans
  • Het verbeteren van gewricht stabiliteit
  • Bij het stretchen van je gehele lichaam voor meer flexibiliteit
  • Het verbeteren van je spierkracht in je hele lijf
  • Het versterken van je balans in de rug en de rugspieren versterken
  • Het versterken van je buikspieren
  • Het verbeterd de mobiliteit en de flexibiliteit van de heupen
  • Het versterken van je knieën
  • Voor volwassen en kinderen die slecht stil kunnen zitten en zo toch beweeglijk kunnen zitten

Om deze voordelen nog wat te verduidelijken heb ik hier een video van het kussen, om het nog wat duidelijker uit te leggen:

Zoals je ziet zijn de variaties kwa oefeningen groot met dit kussen, als zowel de voordelen van dit dynaire balkussen. Maar voordat je dit kussen gaat kopen, kan ik me voorstellen dat je ook wat ervaringen wilt weten, om een goed geïnformeerde keuze te maken of dit kussen bij jouw behoeftes past.

Laten we daarom een paar ervaringen met het togu wiebelkussen erbij pakken…

Ervaringen met het Togu dynamisch wiebelkussen

Ervaringen met het Togu dynamisch balkussen

Lucia-

Ik liep een samengedrukte spier op, het gevolg van het zitten in een computer stoel die vervangen had moeten worden. Mijn fysiotherapeut had “dit” kussen en ik probeerde het en ik viel ervoor. Ik heb geen spijt gehad van die beslissing. Mijn pijn is verdwenen, maar ik gebruik de kussens nog steeds om te helpen met mijn houding. Ik wil zo’n pijn nooit meer!!

Christina-

Ik hou van de eenvoud van het product en de constructie. Kan bijna overal thuis of op het werk worden gebruikt. Het is draagbaar en kan worden verplaatst.

Als je niet van sportscholen houdt of het moeilijk vindt om jezelf te motiveren om te sporten, dan is dit zeker iets voor jou. Je merkt nauwelijks dat het iets doet als je er eenmaal aan gewend bent, hoewel de voordelen pas na een korte periode van gebruik worden gevoeld. Ik merkte al verschil na de eerste twee weken in flexibiliteit en spierkracht.

Ronnie-

Dit is het tweede TOGU Dynair balkussen dat ik de afgelopen maand heb gekocht (deze keer bestelde ik ook de kleine pomp). Het kussen is uitstekend, ik kan alleen maar goede dingen zeggen. Ik heb de afgelopen 10 jaar last gehad van een chronisch lumbale rugprobleem en heb de afgelopen 2 jaar operaties en andere procedures moeten ondergaan.

Dit is een super aanvulling op mijn fysio/core werk! Ik heb het twee weken lang geprobeerd, elke dag, en ik kan niet geloven hoeveel losser mijn rug voelt. Beter dan een grote bal eigenlijk. Ik heb er nu twee, een voor thuis en een om met mij mee te nemen. Eerlijk gezegd, koop er eentje en zie hoe nuttig ze zijn!

Christina-

Deze balans bal werd mij aanbevolen door een NHS-fysiotherapeut. Ik heb het met succes gebruikt om mijn evenwicht, mobiliteit/billen vuren/herstel van een avulsiefractuur te verbeteren. Het reist plat mee in mijn handbagage tijdens het reizen. Al mijn Personal Training-klanten gebruiken het nu als onderdeel van hun routine en zijn er erg blij mee.

Christophe-

Ik heb een chronische rug aandoening en ik vind deze erg nuttig voor zowel zitten als leunen. Ze vormen ook een goed schootkussen om te lezen, zodat ik niet zo veel naar voren hoef te leunen of mijn nek hoef te buigen tijdens het lezen.

Zoals je ziet zijn de ervaringen met dit wiebelkussen positief te noemen. Is ook niet zo verwonderlijk, als je ziet dat het vaak door therapeuten wordt geadviseerd. Het werkt echt. Misschien vraag je nu af waar je dit wiebelkussen kunt kopen?

waar kan ik het togu dynair balkussen kopen?

Waar kan ik het Togu dynair wiebelkussen kopen?

Ik haal zelf vaak mijn sportbenodigdheden bij Justathelete.nl. Het is een groot internationaal bedrijf wat ook een vestiging in Nederland heeft. Doordat ze groot zijn en dus groot inkopen, kunnen ze hun producten net wat goedkoper aanbieden dan andere aanbieders.

Ook hebben ze nu een tijdelijk actie voor nieuwe klanten als jij je voor de nieuwsbrief inschrijft en 10% korting krijgt. Dan ben je dubbel zo goedkoop uit.

Als je dus de togu dynair balkussen wilt kopen met de 10% korting klik dan op de blauwe link en pak je 10% korting bij je aankoop.

Togu dynair balkussen

Klik nu hier voor mijn korting

Sportieve groet,

Lucas van wateringen