Home Supplementen Reviews/ Ervaringen Striae door Sporten – Voorkomen en Oplossingen

Striae door Sporten – Voorkomen en Oplossingen

by Lucas van Wateringen
Striae door sporten

Laten we eerlijk wezen; niemand wilt striae. Zeker niet als we trainen om onszelf een mooier lichaam te gunnen en als dank horizontaal en verticaal striemen te zien als dank voor je harde werk, tijdens het sporten..

Maar hoe ontstaat striae door het sporten, kunnen we het voorkomen en is er misschien een natuurlijk middel om striae te verminderen.

Die vragen ga ik voor je in dit artikel behandelen.

Lees je mee?…

Hoe ontstaat striae tijdens het sporten?

Tijdens het sporten en vooral intensief sporten zoals bodybuilding of andere krachtsporten komt er veel druk op de huid te staan. De huid bestaat uit verschillende lagen en één laag, de bovenste laag scheurt dan, omdat de rek uit de huid is gegaan. De huid die gescheurd is, maakt zich zichtbaar als striemen, of striae genoemd.

Bij het sporten zie je vaak striae ontstaan bij de biceps, schouders, oksels, borst en dijen. Striae ontstaat alleen als je te intensief sport en te snel in massa wilt groeien. Het ligt er ook aan hoe stevig en flexibel je huid is. In sommige gevallen ook het ook zijn dat er bijvoorbeeld veel Vitamine A, D en E niet in het dieet zitten, waardoor de huid haar gezondheid verliest.

Nu is het bij bodybuilders haast onafwendbaar en krijgen vaak striae. Dan is dat een keuze die je maakt. Je kan wel zoveel mogelijk proberen striae te voorkomen als je intensief aan het sporten bent. Dit wordt dan ook vaak gedaan.

Striae door Sporten - Voorkomen en Oplossingen 3

Er zijn een aantal factoren waar je op kan letten als je geen striae wilt tijdens het trainen. Ik zal de factoren hieronder bespreken:

Blijf goed gehydrateerd: Vergeet niet genoeg water te drinken. Hydratatie is eigenlijk voor alles wel goed, maar striae of het scheuren van de bovenste huidlaag gebeurt veel sneller bij een droge huid. Logisch ook, want een goed gehydrateerde huid is meer flexibel en rekbaarder. Kijk uit met drankjes met cafeïne erin. Deze drankjes extraheren ook weer vocht uit je lichaam en huid.

Hou een gezond vetgehalte aan: Je gewicht behouden is zeker goed om striae te voorkomen, maar moeilijk realiseerbaar als je spiermassa wilt creëren. Daarom is het goed om te letten op een min of meer consistente vetgehalte, of BMI. Laat dit je rode draad zijn, om zoveel mogelijk striae te voorkomen. Als leidraad kan je nemen dat voor mannen dit tussen 8 tot 17 % is en bij vrouwen tussen de 15 en 25%. De kans dat je dan striae krijgt zal aanzienlijk verminderen.

Voorkom snel en afvallen of bijkomen in gewicht: Snel aankomen is niet per se altijd het probleem. Het wordt snel een probleem, als je snel spiermassa gaat kweken en combinatie met een hoog vetgehalte. Daarom zou ik aanraden -en zeker als je begint met sporten- om ongeveer 0,5 % van je lichaamsgewicht aan te komen per maand. Zo heeft het vet tijd om zich om te zetten in spier, zonder dat het al te veel je huid uitrekt.

Eet een gezond dieet met deze vitamines en mineralen: Zoals ik bovenaan al aangaf zijn er een aantal vitamines en mineralen die je kan toevoegen in je dieet of die je kan supplementeren. Vooral vitamine A, D en E zijn belangrijk als vitamines voor je huid en als we het over mineralen hebben, dan hebben we het vooral over Zink en Silicium.

Waar kan ik Revamin Stretch Marks kopen?

Kun je striae verwijderen of verminderen met een crème?

Ja dat kan. Tenminste in het geval van Striae verminderen. Striea is z’n geheel verwijderen is moeilijk met alleen een crème. Sporters en bodybuilders gebruiken bijvoorbeeld Revamin stretch Marks om hun striemen te verzorgen, extra striemen te voorkomen en uiteindelijk om hun striae niet meer zichtbaar te maken.

Dat is bijna net zo goed als verwijderen toch? De natuurlijke ingrediënten in de crème zorgen ook voor de extra aanmaak van collageen die de huid heelt en flexibel maakt. Er zijn veel positieve resultaten behaald en als je de ervaringen wilt lezen kan je op de blauwe link klikken om hier meer ervaringen te lezen hoe je striae vermindert.

Kun je striae verwijderen of verminderen met een crème?

Waar kan ik Revamin Stretch Marks kopen?

Of je nu veel last hebt van striae of je probeert het juist te voorkomen het is in geen geval een wenselijk iets waar je last van wilt hebben. Het is daarom ook logisch dat je je huid verzorgt en de striae weer zichtbaar wilt laten verdwijnen.

Dus waar koop je zoiets?…

Veel van deze producten worden in China en India nagemaakt met soms gevaarlijke consequenties van dien. Ik heb foto’s gezien van misvormde armen en buiken bij vrouwen. Integriteit staat helaas niet voorop bij deze fabrikanten.

Kijk dus uit…en koop alleen bij de officiële website om zeker te weten dat je het originele product hebt, met de veilige ingrediënten, die echt striae verminderen.

Daarom ook, als je nu klikt op de blauwe link kun je een kijkje nemen op de officiële website en 100% zeker weten een veilige aankoop doen.

striae creme kopen

Je kunt dan gelijk jouw korting via deze link bekijken en zo snel mogelijk je striae minder zichtbaar maken.

Hopelijk heb ik je van waardevolle informatie voorzien om je striae te verminderen en te voorkomen.

Hartelijke groet,

Lucas

You may also like

Leave a Comment