Als je ooit Spaanse paella hebt gegeten, weet je hoe lekker en smaakvol saffraan kan zijn. Er wordt al duizenden jaren terug gesproken over dit geneeskrachtige kruid en niet onterecht..

Het leven is al uitdagend genoeg voor mensen die aan een depressie lijden of een angststoornis hebben. Dus wanneer medicijnen die bedoeld zijn om te helpen bijwerkingen kunnen veroorzaken, is het zinvol om veilige, effectieve alternatieve behandelingen te overwegen. Dat is waar saffraan in het spel komt.

Saffraan als natuurlijk antidepressivum

Een studie door Australische onderzoekers gepubliceerd in Human Psychopharmacology: Clinical and Experimental beoordeelde zes onderzoeken en concludeerde dat “vergeleken met antidepressiva” saffraan een vergelijkbare antidepressieve werkzaamheid had”.

Wauw…

Een natuurlijke extract kan net zo effectief zijn in het verminderen van symptomen van milde tot matige depressie als geneesmiddelen op recept? Dat is indrukwekkend. Beter nog, geen bijwerkingen. Het is dan ook niet zo gek dat Saffraan tegenwoordig in een supplement wordt toegevoegd.

Saffraan in vergelijking met voorgeschreven antidepressiva

Saffraan in vergelijking met voorgeschreven antidepressiva

Deelnemers aan de studie kregen 30 milligram (mg) saffraan, gelijkelijk verdeeld over twee dagelijkse doses. De controlegroep werd behandeld met vaak voorgeschreven antidepressiva, fluoxetine of imipramine. De resultaten, concludeerden de onderzoekers, waren vergelijkbaar bij de behandeling van patiënten met milde tot matige depressie.

Het enige verschil: degenen die de voorgeschreven medicijnen gebruikten, meldden bijwerkingen variërend van een droge mond tot overmatige sedatie. Degenen die de saffraan namen, rapporteren geen dergelijke bijwerkingen.

Langetermijnstudies naar de antidepressieve effecten van saffraan zijn nog steeds nodig, aangezien geen van de onderzoeken langer dan acht weken duurde, maar de wetenschap lijkt veelbelovend.

safrosan review

Safrosan Review een saffraan extract supplement tegen angst en depressie

Gelukkig, heeft wellvita een supplement van saffraan gemaakt om jou maximaal te ondersteunen bij je depressie of angsten. Maar dat is niet het enigste wat ze in dit supplement hebben gedaan, er zitten ook extra vitaminen in die bekend staan om hun positieve werking op de mentale gezondheid. Laten we ze hieronder onder de loep nemen

Magnesium

Het al bekende mineraal tegen een legio van mentale en fysieke klachten. Het wordt ook wel eens het anti-stress mineraal genoemd en niet zonder een goede reden. Het zorgt namelijk voor een goede overdracht van de zenuwprikkels in je hersenen, waardoor de mentale processen en mechanismen goed blijven werken. Het kalmeert het zenuwstelsel en zorgt voor een ontspannend effect.

Het ding is; zodra we stress gaan ervaren, wordt er magnesium verbruikt en bij een tekort zal de overdracht van zenuwprikkels verminderen en verslechteren. Nu is het ook al zo dat we vaak te weinig magnesium binnen krijgen door ons voedsel waardoor er snel een tekort ontstaat en er symptomen ontstaan, zoals overprikkeldheid, vermoeidheid, angst en depressie.

Na een aanvulling van dit mineraal kunnen milde klachten van angst, somberheid en depressie weer verminderen. Vandaar dat Wellvita dit in hun supplement heeft gedaan.

biotine tegen depressie

Biotine B8

Ze dachten vroeger dat Biotine DE B-vitamine was, maar laten bleken er meerdere B vitamines te zijn, waarvan ééntje vitamine B8. Biotine zorgt vooral voor een goede en versnelde stofwisseling, waardoor je voedsel goed en snel verteerd wordt. In dit proces worden voedzame nutriënten opgenomen door je lichaam en wordt dit omgezet in energie.

Dit is voor iedereen fijn, maar met name voor mensen die zich neerslachtig of depressief voelen. Daarnaast werkt biotine op je zenuwstelsel net zoals magnesium en wat ervoor zorgt dat je relaxter gaat voelen.

Riboflavine B2

Ook hier is riboflavine belangrijk voor de synthese van energie, maar ook bij een gezonde cellulaire gezondheid.

Bij een tekort aan vitamine B2 kan je ook gaan lijden aan een depressie, of neerslachtigheid. Vandaar ook dat Wellvita de riboflavine in hun supplement doen. Zo zal de riboflavine je neerslachtigheid te lijf gaan en je voorzien van nieuwe energie.

Niacine tegen depressie

Niacine B3

Als je het over vitamines en mentale gezondheid hebt, dan heb je het over Niacine. Er is ooit een onderzoek geweest bij een aantal zwaar schizofrene patiënten die sterke vermindering in hun klachten hadden, na een inname van hogere dosissen Niacine.

Nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat je schizofreen ben, maar het geeft wel de kracht weer wat Niacine of B3 voor je mentale gezondheid kan doen. Eén van de belangrijkste functies van Niacine is het omzetten van koolhydraten, eiwitten en vetten in energie.

Zoals je ziet zijn de B vitamine erg belangrijk om jou te voorzien van energie als je bijvoorbeeld neerslachtig bent.

Twee van de meest voorkomende neurotransmitters die betrokken zijn bij depressie zijn dopamine en serotonine. Deze chemicaliën, neurotransmitters genoemd, reguleren de stemming. Een tekort aan serotonine kan leiden tot depressie. Dit is de reden waarom antidepressiva zo effectief zijn bij de behandeling van depressie.

Serotonine wordt aangemaakt door een aminozuur dat tryptofaan wordt genoemd. Niacine maakt deel uit van het metabolisering proces van de vorming van serotonine uit tryptofaan. Daarom kan een tekort aan niacine een directe invloed hebben op de stemming door jouw aanmaak van serotonine te beïnvloeden.

Dus ook hier lijkt niacine weer een positieve invloed te hebben op depressie en andere gerelateerde mentale aandoeningen.

saffraan extract depressie ervaringen + Safrosan Review

Ervaringen met dit saffraan extract supplement

Abby-

Ik vond een studie die Saffraan in verband bracht met het verminderen van depressieve symptomen en ik heb ontdekt dat dit in mijn geval waar is. Het zou net zo goed moeten werken als Prozac, maar zonder de bijwerkingen. Doe je eigen onderzoek en kijk of het voor jou werkt. Het doet wonderen voor mij. Ik ben niet langer suïcidaal dankzij dit product.

Christine-

Ik begon het te nemen als een alternatief voor Prozac om te helpen met mijn humeur. Ik was erg verrast hoe goed het werkte. Ik neem het ook met Curcumine in omdat de combinatie op een medische site werd aanbevolen als een natuurlijk alternatief voor Prozac. Ik hou ervan hoe ik me nu voel en zal dit zeker blijven gebruiken. Ik heb een regelmatig geleverd abonnement bij Wellvita.

Jennifer-

Je zou dit moeten nemen voor een levensveranderende ervaring! Dit product helpt me onbedwingbare trek en mijn eten onder controle te houden. Ik ben er dol op en neem het elke dag en zal dat in de nabije toekomst blijven doen. Ik ben 2 kledingmaten naar beneden gegaan met behulp van dit product. Bedankt!

Jaro-

Of het nu een placebo is of niet maakt voor mij niet uit. Sinds ik Saffraan ben gaan gebruiken, is mijn humeur drastisch verbeterd. Ik heb een borderline persoonlijkheidsstoornis en dit vermengd met mijn voorgeschreven medicijnen is uitstekend. Zoals ik al zei, misschien is het een placebo en zijn dit echt suikerpillen. Je weet hoe duister de supplementen markt is. Maar niettemin werkten deze voor mij en ik hou van ze en zal ze in mijn dagelijkse en nachtelijke regime houden.

Sharon-

Ik ben ongeveer twee maanden geleden begonnen met het innemen van saffraanextract omdat ik me depressief begon te voelen. Mijn moeder had me verteld dat er een natuurlijk supplement was dat zou helpen bij depressie. Kijk en zie, het werkte! Ik heb het gevoel dat ik weer mijn heldere, positieve, gelukkige zelf ben! Ik zou dit product aanraden aan iedereen die zijn humeur een boost wil geven.

Zo zie je dat bij de ervaringen van mensen met depressie dit supplement hele goede effecten heeft, zeker met de aanvullende ingrediënten. De vraag wordt nu; waar kan je het kopen?

safrosan review

Waar kan ik dit Safrosan extract supplement kopen?

Je kan safrosan bij de officiële website van Wellvita kopen, wat een bekend bedrijf is binnen de natuurlijke gezondheidszorg.

Let op: Ze hebben een tijdelijke actie wanneer je nu een saffraan supplement koopt van maarliefst 50% korting. Tja, waar zie je dat?

Als je de korting vandaag nog wilt hebben, dan kan je nu op de blauwe link drukken om jouw korting te pakken.

safrosan review

 

Klik nu hier voor mijn korting

 

Wees gezond,

Wees blij

Lucas van Wateringen