‘’Rust en ontspannenheid zijn de pilaren van een gezond en gelukkig leven’’

En dat is één van de effecten van de Reishi paddenstoel en wordt daarom ook veel ingezet om deze reden. Maar er zitten vele voordelen aan deze paddenstoel…

Het is gezond voor je hart, je immuunsysteem, voor je organen en huidaandoeningen. Daarnaast geeft het je een natuurlijke energie, verjaagd het stress, helpt het bij slaapproblemen, verlaagd jouw ontstekings levels en helpt het bij seizoensgebonden allergieën. Net zoals bij de meeste paddenstoelen is het een alles-in-1 gezondheids supplement.

Maar voordat je dit supplement gaat kopen, wil je wel de juiste informatie om een goede beslissing te maken of het bij je past. Daarom, schrijf ik vandaag een review en mijn ervaring met het Reishi paddenstoelen poeder en daarnaast de ervaringen van andere mensen.

Lees je mee?…

wat is een reishi paddenstoel?

Wat is een reishi paddenstoel?

Reishi, voornamelijk te vinden in de majestueuze bergen van hoogland China, is een krachtige medicinale paddenstoel die gedijt op boomstammen en dood hout.  In Nederland wordt ze de Gesteelde Lakzwam genoemd. Oosterse culturen geloven dat het de levensduur verlengt, terwijl de westerse geneeskunde het erkent als een krachtige ontstekingsremmer.

Superfoodies blijft trouw aan de vorm op de oude oogstmethode en laat de Fungi groeien op wilde eik. Er zijn zes kleurvariaties van de Reishi – zwart, wit, groen, geel en paars, maar Superfoodies gebruikt alleen het rode type vanwege zijn krachtige geneeskrachtige eigenschappen.

gezondheidsvoordelen reishi

De verschillende gezondheidsvoordelen van de Reishi paddenstoel

De gezondheidsvoordelen van de reishi paddenstoel is eigenlijk te veel om te noemen. Ik heb ze samengevat in 10 punten, maar er zijn er nog veel meer.

1. Ze kunnen het immuunsysteem stimuleren

Historisch gezien zijn reishi-paddenstoelen gebruikt als een immuunsysteem versterker. Ze worden zelfs in Aziatische culturen gebruikt als een immunostimulant voor patiënten met hiv en kanker. De bèta-glucanen (complexe suikers) in de paddenstoel worden verondersteld het immuunsysteem te stimuleren en zo infecties te voorkomen.

2. Reishi paddenstoelen kunnen vermoeidheid verlichten

Reishi paddenstoelen zijn adaptogenen, planten die het lichaam helpen stress te bestrijden. In een studie van 132 patiënten die lijden aan neurasthenie (een aandoening die wordt gekenmerkt door fysieke en mentale uitputting), werd aangetoond dat na het innemen van de reishi-paddenstoelen pijn en gevoelens van prikkelbaarheid te verbeteren.

Reishi poeder ervaringen + Review en Kopen 4

3. Ze kunnen een bondgenoot zijn tegen kanker

Er zijn talloze studies gedaan naar het effect van reishi-paddenstoelen op kankercellen. De resultaten zijn intrigerend. Een kleine studie in het Journal of Oncology wees uit dat tumoren krompen bij drie kankerpatiënten die reishi-paddenstoelen gebruikten.

Onderzoekers geloven dat bèta-glucanen in de paddenstoelen nieuwe bloedvatgroei kunnen voorkomen, wat de sleutel is omdat kankercellen een gestage bloedtoevoer nodig hebben om te groeien.

De triterpenen (ofwel etherische oliën) in de paddenstoelen kunnen ook de ontwikkeling remmen van tumoren. Aanvullend onderzoek wijst uit dat de paddenstoelen door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid te verlichten en de werkzaamheid van bestralingstherapie te verbeteren.

Dat gezegd hebbende, als u momenteel een kankerbehandeling ondergaat, moet u contact opnemen met uw arts voordat u reishi-paddenstoelen aan uw routine toevoegt.

reishi bloeddrukverlagend

4. Reishi paddenstoelen kunnen de bloeddruk verlagen

De natuurlijke stoffen in reishi paddenstoelen kan helpen om hoge bloeddruk te verlagen, volgens een rattenstudie uitgevoerd in 2014.

Maar nogmaals, als je momenteel bloeddruk medicatie gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u reishi-paddenstoelen neemt.

5. Ze kunnen goed zijn voor de hersenen

Onderzoek bij dieren geeft aan dat reishi-paddenstoelen therapeutisch kunnen zijn voor neurodegeneratieve aandoeningen zoals Ziekte van Alzheimer en kan ook de hersenen beschermen tegen epileptische aanvallen. Er moet echter nog verder onderzoek worden gedaan om dit te bevestigen.

6. Ze hebben allergie bestrijdend potentieel

Sommige studies hebben aangetoond dat reishi paddenstoelen antihistaminicum effecten kunnen hebben en kan de zuurstoftoevoer van het lichaam verbeteren, wat de sleutel is tot mensen die lijden aan chronisch en allergisch astma.

7. Reishi paddenstoelen bevatten cholesterolverlagende verbindingen

Zowel triterpenen als bèta-glucanen kan het totale cholesterol verlagen en LDL – gewoonlijk aangeduid als het ‘slechte cholesterol’.

reishi goed voor diabetes en suiker

8. Ze kunnen nuttig zijn voor diabetici

Reishi paddenstoelen worden gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen dit werd aangetoond in een kleine dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie. Dit, door middel van een bepaald enzym te blokkeren dat glucose produceert.

9. Ze kunnen de leverfunctie verbeteren

Reishi paddenstoel sporen werden gevonden om lever celregeneratie te bevorderen bij muizen en het verbeteren van het vermogen van het orgaan om gifstoffen uit het lichaam af te voeren. Een gezonde lever kan ook van cruciaal belang zijn voor het ondersteunen van andere hierboven genoemde gezondheidsvoordelen, waaronder het beheren van bloedsuikerspiegel en allergieën.

10. Ze zijn rijk aan antioxidanten

Ondanks het feit dat hun andere bijnaam ‘de paddestoel van onsterfelijkheid’ is, zullen reishi-paddenstoelen je in feite niet voor altijd laten leven. Maar ze hebben wel antioxidant eigenschappen die het risico op ziekte en vroegtijdige veroudering kunnen verminderen – en we kunnen nooit te veel van dat soort voedingsmiddelen in onze voeding hebben, toch?

Zoals ik al zei, hebben ze veel grote gezondheidsvoordelen. Ik kan me voorstellen dat je niet langer wilt wachten om deze voordelen te ervaren. Als dat zo is klik dan op de blauwe link om naar de officiele website van superfoodies wordt geleid en kan je morgen de gezondheidsvoordelen al ervaren..

Reishi poeder ervaringen + Review en Kopen 5

>Ja, ik wil de voordelen ervaren<

 

Zijn er risico’s of bijwerkingen aan het consumeren van reishi paddenstoelen?

Reishi wordt alles veilig beschouwd maar er kunnen mogelijke bijwerkingen ontstaan, zoals een droge mond, jeukende mond of keel, spijsverteringsproblemen of bloederige ontlasting. Als u een van deze effecten ervaart, is het het beste om in de toekomst reishi-paddenstoelen te vermijden en je arts te informeren

Reishi poeder ervaringen + Review en Kopen 6

Mijn ervaring met de reishi poeder extract van superfoodies

Wat ik leuk vind:

Het is een alles-in-1 supplement voor een uitstekende gezondheid:

Ik hou van Superfoodies en hun Reishi paddenstoel poeder omdat het een goed afgerond supplement is, dat een breed scala aan voordelen biedt voor lichaam en geest. Het is een van mijn go-to paddenstoelen ‘s nachts, omdat het met name goed is in het kalmeren van het zenuwstelsel en mij helpt bij een diepere en meer rustgevende slaap.

Bovendien voel ik me de volgende dag meer veel energieker en meer in balans. Ik concentreer me ook beter op taken en ik slaap veel beter!

De smaak:

Reishi is vrij beroemd om zijn krachtige en bittere smaak. Persoonlijk vind ik deze smaken niet erg, maar rechtstreeks aan water toevoegen is misschien te schokkend voor de meesten. De bitterheid van reishi paddenstoel poeder werkt prachtig in combinatie met een beetje zoetheid, dus gooi het in een smoothie of meng het gewoon met cacao en honing voor een eenvoudige reishi warme chocolademelk. Je kan de recepten vinden op superfoodies

Bedrijfswaarden en service:

Dit product is een perfecte weerspiegeling van het bedrijf – ethisch, krachtig en helend! Ik heb jaar na jaar nauw met Superfoodies samengewerkt en ze stellen nooit teleur. Ze leggen hun hart en ziel in wat ze doen, en dat is te zien.

Wat ik denk dat kan worden verbeterd:

Niet zozeer een verbetering, maar misschien een suggestie voor mensen die niet veel om de smaak geven – de kleine portiegrootte die elke dag wordt aanbevolen, past gemakkelijk in een capsule voor snelle inname.

Lege gel capsules zijn goedkoop en verkrijgbaar bij veel online retailers en het vooraf vullen van pillen duurt slechts een paar minuten.

gezondheidsvoordelen reishi

IN HET KORT:

Voordelen:

  • Een all-in-1 supplement voor een algehele betere gezondheid
  • Een van de best bestudeerde medicinale paddenstoelen
  • Bijzonder effectief in het verbeteren van de slaap en het verminderen van stress
  • Geweldige immuunbooster ook
  • Ontstekingsremmend
  • Goed voor inslapen en doorslapen

Nadelen:

  • De bitterheid van het poeder kan voor sommigen te veel zijn

ervaringen met reishi

Ervaringen met het Reishi poeder van Superfoodies

Gina-

Ik schrijf nooit recensies, maar dit rode reishi supplement redde mijn hond van huidkanker. Ze had een grote knobbel op haar elleboog die moeilijk te verwijderen zou zijn geweest en een open zwerende wond waar de dierenarts geen protocol voor had. Een potje reishi poeder later is de knobbel verdwenen en is mijn 11-jarige weer terug bij haar energieke zelf.

Elly-

Ik kocht dit voor mijn handen… Ik heb artritis en mijn handen zijn licht gezwollen. Binnen slechts een paar dagen na het nemen van 3 theelepels per dag waren mijn handen merkbaar minder opgezwollen – de pijn was niet weg – maar ze voelden duidelijk niet meer als kleine pijnlijke worstjes…. Ik heb de dosis verhoogd naar om de twee uur en hoop dat de pijn ook vermindert…. maar ik ontdekte dat als ik CBD-olie neem, het enorm helpt bij de pijn. Ik ga hier nog veel meer potjes van kopen!!!!

Djemy-

Ik hou echt van dit product! Ik heb al meer dan 6 jaar last van acne. Probeerde zowat elk denkbaar product en in de twee weken van het gebruik van dit poeder is mijn gezicht al opmerkelijk gladder en glanzender dan het in jaren is geweest. Geef het nog een maand of twee en ik denk dat mijn gezicht volledig hersteld zal zijn, dit poeder is absolute magie en ik ben zo blij dat ik ze heb geprobeerd!

Peggy-

Ik gebruik het product al een paar weken. Ik vind het heerlijk. Ik hou van sporten en ik heb gemerkt dat ik beter herstel en minder ontstekingen heb. Ik heb ook gemerkt dat mijn algehele gezondheid is verbeterd en in het allergieseizoen ben ik minder vatbaar voor allergieën. EEN GEWELDIG PRODUCT!!

Jannie-

Dit is een geweldig product. Ik zweer dat ik binnen een paar dagen aan het afvallen ben. Ontsteking bijna volledig verdwenen van mijn knieën en benen. Ja, ik had energie alsof ik twintig was… Ik ben net boven de zeventig. Ik ging de hele dag vol vooruit, vol energie. Dit is hoe ik was totdat ik hart- en longproblemen en artritis kreeg.

Zelfs op mijn leeftijd ben ik altijd non-stop aan geweest. Tot de medicijnen. Ik wil er zo graag vanaf. Echt, ze hebben me oud gemaakt. Maar dit spul, ik liep de hele dag rond, trappen op en af. Ja mijn knieschijf deed later pijn. Maar ik ben weer aan het rondrennen. Kleren wassen, bakken, avondeten koken. Net als vroeger. Eigenlijk heb ik deze gekocht om te helpen met mijn immuunsysteem. Ik ben niet ziek. Ik ga niet veel uit, maar mn immuunsysteem had een oppepper nodig in deze corona tijden. Ik ben zo blij!!

Silvan-

Goed spul! Dit is geweldig voor mensen met slaapproblemen. Ik meng dit in een thee met een paar andere ingrediënten rond een uur of 8 of 9 meestal, werkt geweldig, het zal je niet moe maken, maar het kan je helpen om sneller in slaap te vallen en beter in slaap te blijven. Zal niet voor elk mens werken omdat we allemaal anders zijn, maar het werkt voor mij en mijn ouders.

Gina-

Haha, het smaakt naar modder, maar helpt enorm bij angst. Smaakt beter in warme chocolademelk dan in thee. Ik hou echt van dit spul. Ik voel me meer geaard en in balans kort na één portie – echt geweldig!

reishi poeder kopen

Waar kan je deze Reishi poeder van superfoodies kopen?

Zoals al in de titel staat kan je deze kopen bij Superfoodies, wat voor mij op nummer één staat kwa kwaliteit en service. Zeker met dit soort producten wil je gewoon kwaliteit anders haal je de gezondheidsvoordelen er niet uit.

Als je dus de gezondheidsvoordelen van de Reishi paddenstoel wilt gaan ervaren, klik dan op de blauwe link en begin je immuunsysteem te versterken, meer te ontspannen en beter te gaan slapen.

reishi poeder kopen

Ja, ik wil de voordelen ervaren

 

Helende groet,

Lucas van Wateringen