Als je last hebt van hoge ontstekingswaarden, haar verlies of veel last van pijn, dan wil je eigenlijk wat weten over MSM poeder.

Ik ga je uitleggen wat MSM is, de werking, of er bijwerkingen zijn en daarna lezen we de ervaringen met het MSM poeder van Superfoodies voor als je geïnteresseerd bent geraakt in dit poeder.

MSM Poeder ervaringen, Werking, bijwerkingen en voor haargroei 5

Wat is MSM poeder?

MSM staat voor methylsulfonylmethaan. Methylsulfonylmethaan is de geoxideerde vorm van dimethylsulfoxide, een organische zwavelverbinding gevormd uit lignan.

Deze organische zwavelhoudende verbinding komt van nature voor in sommige groene groenten, zoals green juice en andere voedingsmiddelen, plus het wordt aangetroffen in het menselijk lichaam, bij veel dieren en in melk.

Het is ook een natuurlijke stof gemaakt van fytoplankton en algen in de oceanen.

Wanneer het commercieel wordt bereid, wordt het gebruikt om een populair gewrichtssupplement te maken vanwege de ontstekingsremmende effecten.

Veel voordelen van MSM-voedingssupplementen worden toegeschreven aan de biologisch actieve zwavel, het vierde meest overvloedige mineraal in het menselijk lichaam. Zwavel is elke dag nodig voor veel verschillende kritieke lichaamsfuncties en MSM wordt beschouwd als een zwavel donor.

In supplement vorm wordt het vaak gebruikt in combinatie met andere ingrediënten die de gezondheid van gewrichten en bindweefsel genezing ondersteunen, waaronder dimethylsulfide, glucosamine/chondroïtine en boswelliazuur.

En toch gebruiken we het niet alleen voor gewrichten en zijn meerdere gezondheidsvoordelen die je kan koppelen aan MSM. Voordat we die voordelen gaan bekijken, later we er eerst achter komen wat de werking van MSM poeder is.

msm poeder werking

MSM poeder werking

Het voornaamste bestanddeel in MSM is zwavel en dat is belangrijk voor veel essentiële lichaamsprocessen om je gezondheid goed te houden. Zwavel is een onderdeel van van een paar hele belangrijke aminozuren en bijna alle eiwitten. Zwavel is bijvoorbeeld heel belangrijk bij de aanmaak (synthese) van collageen, wat je botten, haar en huid gezond houdt. Daarnaast zorgt zwavel voor structuur en elasticiteit van het lichaamsweefsel.

Hoe ouder we worden hoe minder zwavel we aanmaken en de natuurlijke lichaamsprocessen in ons lichaam worden verstoord. Daarom kan supplementeren met MSM poeder een aangenaam effect geven.

Laten we verder gaan met de voordelen van MSM poeder, om te kijken of dit supplement bij je past…

de bewezen voordelen van msm poeder

De bewezen voordelen van MSM poeder

Hier volgen de bewezen voordelen van MSM poeder.

Het kan pijn verminderen in gewrichten en spieren

Eén van de belangrijkste effecten bij het innemen van MSN is dat het ontstekingen vermindert. De meeste mensen met reuma of RA weten heel goed waarover ik spreek, dit zijn namelijk ziektebeelden die grotendeels vanuit ontstekingen ontstaan. Als het MSM poeder dan ook de ontstekingen vermindert zal de pijn in de gewrichten, pezen en spieren ook verminderen.

Een ander effect van MSN is dat het de afbraak van het kraakbeen afremt. Hoe minder kraakbeen je hebt, hoe meer pijn je hebt als de botten en pezen tegen elkaar aan schuren en gaan ontsteken.

Uit een onderzoek onder 100 50-plussers bleek dat behandeling met een supplement met 1.200 mg MSM gedurende 12 weken pijn, stijfheid en zwelling in de gewrichten verminderde in vergelijking met de placebo groep (1)

Het heeft een anti-ontstekings effect

Het heeft een anti-ontstekings effect

Zoals boven al aangegeven zijn de ontstekingsremmende eigenschappen van MSM goed gedocumenteerd door wetenschappelijk onderzoek.

Wat wetenschappers zien is dat MSM NF-kB remt, een eiwitcomplex dat betrokken is bij ontstekingsreacties in je lichaam .

Het vermindert ook de productie van cytokines zoals tumornecrosefactor-alfa (TNF-ɑ) en interleukine 6 (IL-6), dit zijn de signaaleiwitten die verband houden met systemische ontstekingen.

Bovendien kan MSM het glutathion gehalte verhogen, een krachtig antioxidant die door jouw lichaam wordt aangemaakt.

Om een voorbeeld te noemen: Supplementeren met MSM verminderde bijvoorbeeld de ontstekingen aanzienlijk bij muizen met maagzweren, door de afgifte van inflammatoire cytokines, waaronder TNF-ɑ en IL-6, te remmen en de glutathion spiegels te verhogen (2)

Al die mensen met ziektebeelden die vanuit ontstekingen komen, kunnen mogelijk baat hebben bij MSN supplementen.

arthtritis msm poeder

Het kan mensen helpen die pijn en stijfheid ervaren door artritis

Artritis is een veelvoorkomende ziekte over de hele wereld. Ook hier ligt de basis weer bij de ontstekingen in het lichaam. Zelfs door artsen wordt er soms MSM voorgeschreven i.p.v. traditionele medicatie…

Een onderzoek bij 49 mensen met artrose in de knie wees uit dat het innemen van 3,4 gram MSM per dag gedurende 12 weken pijn en stijfheid verminderde en het lichamelijk functioneren verbeterde, vergeleken met de placebo groep (3).

Bovendien kan het de effectiviteit verbeteren van andere veel voorkomende supplementen die worden gebruikt om artritis te behandelen, zoals glucosaminesulfaat, chondroïtinesulfaat en boswelliazuur.

Het kan helpen bij Allergieën door verminderde ontstekingswaarden

Allergische rhinitis is een allergische reactie die symptomen veroorzaakt zoals tranende ogen, niezen, jeuk, loopneus en verstopte neus.

Eén van de veelvoorkomende oorzaken van allergische rhinitis zijn, huidschilfers van dieren, pollen en schimmels.

Na de blootstelling aan een allergeen komen veel ontstekingsstoffen zoals prostaglandinen en cytokines vrij, wat leidt tot deze symptomen.

Studies hebben aangetoond dat MSM effectief kan zijn bij het verminderen van de symptomen van allergische rhinitis.

Het kan allergische reacties verminderen door ontsteking te verminderen en de afgifte van cytokines en prostaglandinen te remmen (4)

herstellen met msm poeder na training

MSM kan de spieren sneller herstellen na een training

Tijdens een zware training treedt spierbeschadiging op en neemt de oxidatieve stress toe. Dit zorgt ervoor dat atleten spierpijn ervaren, wat atletische prestaties en training in de weg kan zitten.

MSM kan het spierherstel op natuurlijke wijze versnellen na intensieve training door ontstekingen en oxidatieve stress te verminderen.

Een onderzoek bij 18 mannen toonde aan dat het innemen van 50 mg MSM-poeder per kg lichaamsgewicht gedurende 10 dagen, de spierbeschadiging en door de verhoogde antioxidant activiteit aanzienlijk verminderde na een hardloopsessie van 14 km (5).

Daarbij, het kan ook gunstig zijn voor het verminderen van pijn na een langdurige inspanning.

In één onderzoek kregen 22 gezonde vrouwen 3 gram MSM of een placebo per dag gedurende drie weken voorafgaand aan een halve marathon. De MSM-groep rapporteerde minder spierpijn en gewrichtspijn dan de placebogroep (6)

msm poeder haargroei

Andere ziektebeelden waar MSM poeder mogelijk mee kan helpen:

Als je niet langer wilt wachten en vandaag nog het MSM poeder wilt kopen, dan mag je op de blauwe link klikken om de voordelen van MSM te ervaren…

MSM Poeder ervaringen, Werking, bijwerkingen en voor haargroei 6
Ja, ik wil de voordelen ervaren

 

Is MSM poeder gevaarlijk en wat voor bijwerkingen heeft het?

MSM wordt als veilig beschouwd en wordt over het algemeen goed verdragen door het lichaam met minimale bijwerkingen.

Grote regelgevende instanties zoals de FDA hebben het de algemeen erkend als veilig en een GRAS -aanduiding gegeven. Wat inhoudt dat het veilig is.

Daarnaast, zijn er talrijke toxiciteitsstudies uitgevoerd om de veiligheid van MSM te beoordelen en doseringen tot 4.845,6 mg per dag (4,8 gram) lijken veilig te zijn.

Sommige mensen kunnen echter milde reacties ervaren als ze gevoelig zijn voor MSM, zoals maagproblemen zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel en diarree. Wanneer het op de huid wordt aangebracht, kan het ook milde huid- of oogirritatie veroorzaken.

Bovendien is er bezorgdheid over het mengen van MSM met alcohol, omdat andere zwavelhoudende medicijnen bijwerkingen kunnen veroorzaken wanneer ze worden gemengd met alcoholische dranken. Meng dus niet alcohol en MSM poeder door elkaar.

MSN Poeder ervaringen, Werking, bijwerkingen en voor haargroei

Ervaringen met MSM poeder van Superfoodies

Virginia-

Het heeft geweldige dingen gedaan voor mijn haar!! Ik ben een natuurlijke 4b/4c en gedurende de 2 jaar dat ik MSM nam, was mijn haar zachter, groeide sneller en ervoer ABSOLUUT GEEN BREUK!! Het deed ook geweldige dingen voor mijn huid en gewrichten. Ik had vroeger veel kniepijn als ik lange afstanden liep… en ik heb nu geen pijn meer.

Caroline-

Toen ik voor het eerst het poeder begon in te nemen, deed het pijn aan mijn hoofd en kreeg ik lichte maagklachten. Ik nam drie scheppen vol, “de lepel die bij het poeder wordt geleverd.” Ik heb het aangepast naar één, zoals een van de recensies zei, en een paar weken later iets meer toegevoegd. Perfect! Ik merk dat mijn haar sneller groeit en mijn huid ziet er geweldig uit. Ik raad dit product aan.

Bintou-

Dit spul werkt echt. Ik zal het zeker weer gebruiken, mijn huid en haar zijn de afgelopen 6 maanden zoveel verbeterd. Mijn haar komt steil voorbij mijn bh-bandje. Leuk om te vertellen: mijn hele familie gebruikt het nu!

Ewout-

Ik kocht dit in eerste instantie voor mijn haar. Ik heb mijn haar nog niet gemeten, dus ik kan de groei niet bevestigen, maar ongeveer 2 weken na het nemen van dit product (eerst in de ochtend in mijn thee) merkte ik dat het irritante ploppen in mijn gewrichten aanzienlijk afnam. Ik kocht het niet met enige verwachtingen, maar ik kan zeker het verschil merken en ik heb minder pijn, dus ik ben opgewonden dat het helpt.

Ik begon met het nemen van slechts één maatschepje voor de eerste week en daarna 2 maatlepels voor de tweede week en bouwde toen mijn weg op tot 3 maatscheppen voor de derde week en daarna.

Rowan-

Ik merk zelfs minder pijnlijke gewrichten, geen vermoeide spieren, langere vingernagels, heldere nagels zonder witte vlekken, haar is glanzend, minder kroezend en krullerig.

Gewoon een gezonde huid. Ik meng een paar keer per week 3 scheppen hiervan in mijn fruitsmoothie of eiwitshake of 2 scheppen in mijn water die een beetje de bittere smaak achterlaat, maar het kan snel worden gemengd met de nutribullet met appelsap om de smaak te verbergen. Ik heb wat hoofdpijn ervaren, maar weet niet zeker of dit verband houdt met het product. Verder geen andere bijwerkingen gemerkt.

MSM Poeder ervaringen, Werking, bijwerkingen en voor haargroei 5

Waar kan je deze MSM poeder kopen?

Misschien ben je wel enthousiast geworden na al die ervaringen en vraag je jezelf af waar je dit product kan kopen?

Je kunt dit poeder kopen bij Superfoodies en van alle deze voordelen genieten als je bepaalde klachten hebt en kijken of het werkt voor je. Je mag op de blauwe link klikken om de voordelen te gaan ervaren.

MSM Poeder ervaringen, Werking, bijwerkingen en voor haargroei 6
Ja, ik wil de voordelen ervaren

 

Gezonde groet,

Lucas van Wateringen