Home Supplementen Reviews/ Ervaringen Maca Supplementen Ervaringen en Review

Maca Supplementen Ervaringen en Review

by Lucas van Wateringen
Maca Supplementen Ervaringen en Review

Vroeger had ik krampen zo erg dat ik ziek werd, maar met dit supplement ben ik al maanden pijnvrij

[lwptoc]

Wat is maca poeder

De Maca plant, wetenschappelijk bekend als Lepidium meyenii, wordt soms Peruaanse ginseng genoemd.

Het groeit vooral in de Andes van centraal Peru, in barre omstandigheden en op zeer grote hoogten – boven 13.000 voet (4.000 meter).

Maca is een kruisbloemige groente en daarom gerelateerd aan broccoli, bloemkool, kool en boerenkool. Het heeft een lange geschiedenis van culinair en medicinaal gebruik in Peru.

Het belangrijkste eetbare deel van de plant is de wortel, die ondergronds groeit. Het bestaat in verschillende kleuren, variërend van wit tot zwart.

Maca Wortel wordt meestal gedroogd en in poedervorm geconsumeerd, maar het is ook verkrijgbaar in capsules en als een vloeibaar extract.

De smaak van maca-wortel poeder, waar sommige mensen niet van houden, is beschreven als aards en nootachtig. Veel mensen voegen het toe aan hun smoothies, havermout en zoete lekkernijen.

Het is vermeldenswaard dat onderzoek naar Maca zich nog in een vroeg stadium bevindt.

maca als superfood

maca als superfood

De letterlijke definitie van een superfood is dat het een ongewoon hoge concentraties, vitamines, antioxidanten en mineralen heeft, ten opzichte van de andere producten.

Daar voldoet maca wel aan. Kijk even naar het volgende grafiekje:

maca poeder per 100 gram

 1. Proteïne | 14g
 2. Vezel | 7g
 3. Vitamine C | 475% ADH
 4. Vitamine B2 | 21% ADH
 5. Vitamine B3 | 29% ADH
 6. Vitamine B6 | 57% ADH
 7. Calcium | 25% ADH
 8. IJzer | 82% ADH
 9. Kalium | 57% ADH
 10. Koper | 300% ADH
 11. Mangaan | 39% ADH

Vergelijk dit maar met een bloemkool die uit dezelfde familie komt:

Bloemkool per 100 gram:

 1. Vezel | 3g
 2. Proteïne | 2g
 3. Vitamine C | 77% ADH
 4. Vitamine K | 20% ADH
 5. Vitamine B6 | 11% ADH
 6. Folaat | 14% ADH
 7. Mangaan | 8% ADH

De B-6 is 5x zo hoog en de mangaan is 20x zo hoog

Ik denk dan ook wel met recht dat we Maca een superfood kunnen noemen.

Maca poeder bijwerkingen

Maca poeder bijwerkingen

Er zijn haast geen bijwerkingen, maar de mensen die wel op moeten letten zijn:

Als u een hormoongevoelige aandoening heeft, zoals endometriose, borst-, baarmoeder- of eierstokkanker, moet u Maca niet gebruiken zonder uw arts te raadplegen.

Maca poeder werking

Maca Wortel bevat veel stoffen, waaronder vetzuren, aminozuren, vitamines en mineralen. Er is echter niet genoeg informatie om te weten hoe Maca zou kunnen werken.

Het feit is wel dat voor veel mensen Maca capsules werken.

Maca voor de overgang

Maca voor de overgang

De menopauze wordt gedefinieerd als de tijd in het leven van een vrouw wanneer haar menstruatie permanent gaat stoppen.

De organische afname van oestrogeen die tijdens deze periode optreedt, kan een aantal onaangename symptomen veroorzaken.

Deze omvatten opvliegers, vaginale droogheid, stemmingswisselingen, slaapproblemen en prikkelbaarheid.

Een beoordeling van vier studies bij vrouwen in de overgang vond dat maca helpt de symptomen van de overgang te verlichten, waaronder opvliegers en onderbroken slaap

Hier beneden kun je wat onderzoeken vinden over de vrouwen die met succes Maca slikken.

Maca voor libido

Maca voor libido

Maca supplementen worden heel vaak voor het opwekken van Libido gebruikt en niet onterecht als we de onderzoeken en de maca ervaringen mogen geloven.

Op het gebied van het libido is maca geschikt voor mannen EN vrouwen.

In het onderzoek wat je hier weer beneden kan lezen, deden er 131 mannen en vrouwen mee en ze hadden allemaal aanzienlijke resultaten, waarbij hun libido weer omhoog ging.

Maca voor vruchtbaarheid voor mannen

Het is een interessante plant als je bedenkt wat het allemaal voor je kan doen. Onderzoekers hebben een studie gestart met mannen, waarvan 1 groep niet meer of haast niet meer vruchtbaar was en de andere groep minder vruchtbaar of een lagere kwaliteit sperma hadden.

Uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van het sperma van deze twee groepen, beide aanzienlijk verbeterde.

Nu wil dat niet zeggen, dat een man van onvruchtbaar naar vruchtbaar gaat, maar misschien zijn er daarna andere toepassingen die kunnen worden gebruikt om vruchtbaar sperma te maken.

Maca voor Acne

De grote geheim van Maca zou voortkomen uit het feit dat het helpt om je hormonen in balans te houden.

Het is wat zij een “adaptogeen” noemen. Het verhoogt of verlaagt niet één specifiek hormoon, maar het geeft je lichaam wat het nodig heeft om zijn eigen hormonen te “reguleren”.

Het doet dit door jouw hypofyse en hypothalamus te stimuleren om het gehele endocriene systeem in evenwicht te brengen.

En als dit weer in balans is, bestaat er een kans dat je acne ook minder wordt over over gaat. Laten we zo eens kijken of wat dat kunnen lezen bij de Maca ervaringen met supplementen.

Maca en haaruitval

Dit lijkt niet te kloppen, omdat je met maca poeder je zelfs meer haargroei krijgt.

Vroege studies wijzen er zelfs op dat Macawortel nieuwe stukken haar aan de hoofdhuid kan versterken en verankeren, waardoor het risico op breuk en uitval wordt verlaagd – en het helpt nieuwe groei te stimuleren, een pluspunt voor iedereen die haaruitval ervaart.

Misschien dat het incidenteel voorkomt, maar het hoeft dan ook niks met Maca te maken te hebben.

 

 

Klik nu hier voor de laagste prijs maca

 

 

Maca en de interacties met andere medicatie

Maca en de interacties met andere medicatie

Er zijn op het moment geen interacties bekend met Maca supplementen. Mocht je toch bijwerkingen krijgen. Stop dan met de supplementen en raadpleeg je dokter.

Maca dosering

Maca is veilig en goed voor de gezondheid als je niet meer dan 3 gram per dag consumeert.
De aanbevolen dosis is tussen de 1500-3000 mg maca poeder.

Maca voor de schildklier

Maca supplementen lijken de hypothalamus en hypofyse te beïnvloeden.

Deze spelen natuurlijk beide een rol bij de gezondheid van de schildklier, omdat de hypothalamus thyrotropine-vrijmakend hormoon (TRH) afgeeft, dat op zijn beurt de hypofyse stimuleert om TSH af te geven, dat op zijn beurt weer de schildklier stimuleert om schildklierhormoon af te geven.

In dit geval is het mogelijk dat het nemen van Macawortel de gezondheid van de schildklier kan beïnvloeden en misschien kan helpen om de output van schildklierhormoon te verhogen bij sommige mensen met hypothyreoïdie.

Maca lijkt echter geen directe invloed te hebben op de schildklier, en dus als iemand met hyperthyreoïdie Maca zou nemen, zou dit de output of schildklierhormoon niet moeten verhogen.

Dat gezegd hebbende, zal ik zo nu en dan een e-mail ontvangen van iemand met hyperthyreoïdie die een adaptogeen kruid zoals maca en beweerde dat het de hyperthyreoïdie symptomen verhoogde.

Hoewel dit niet iets is wat de meeste mensen ervaren bij het gebruik van adaptogene kruiden, zou ik natuurlijk stoppen met het innemen van het kruid als dit bij jou gebeurt.

Maca ervaringen met supplementen

Maca ervaringen met supplementen

Negatieve ervaring met MACA en slapeloosheid:

Ik denk dat ik een van die mensen ben die … de bijwerkingen van maca kunnen ervaren. Ik nam 1 pil in de ochtend en nu ben ik om 2 uur ‘s morgens wakker !! Dus ik zocht het op … YEP MACA VEROORZAAKT slapeloosheid BIJ SOMMIGE MENSEN dus in de prullenbak gaat het. Trouwens, ik schrijf dit om 4 uur …… GEEN SLAAP gehad in 2 weken. Ugh !!

Negatieve ervaring MACA en Acne:

Deze supplementen maakten me ziek en ik begon puistjes op mijn gezicht te krijgen .. maar ik heb al volwassen acne dus was niet zeker of dit het alleen maar erger maakte.

Negatieve ervaring MACA en Angst en Depressie:

Ik begon het een week geleden te nemen en kreeg na een paar dagen vreselijke angst. Misschien heeft het voor anderen gewerkt, maar niet voor mij, waardoor ik me vreselijk en depressief voelde.

Negatieve ervaring MACA en hoofdpijn:

Mijn arts heeft Maca voor mij aanbevolen. Ik heb het maar één keer genomen, dus misschien ben ik niet de beste persoon om te beoordelen. Het bezorgde me een heftige hoofdpijn. Ik voelde me vreselijk tot de volgende dag. Mijn systeem kan gewoon extra gevoelig zijn. Ik weet het niet zeker.

Ik controleerde online en ontdekte dat hoofdpijn, angst en vele andere symptomen kunnen optreden bij dit kruid. Dus ik voel me niet bereid het opnieuw te proberen. Ik heb gehoord dat het voor sommige mensen wonderen doet, wou dat het voor mij zo had uitgepakt

Waarom schrijf ik deze negatieve ervaringen er ook bij? Omdat veel bijwerkingen met MACA nog niet gemeld zijn en mocht je één van die bijwerkingen hebben, dan is het fijn om te weten waardoor dat komt.

Gelukkig zijn er vooral positieve ervaringen met MACA en daar gaan we dan nu ook mee beginnen


Positieve ervaring met MACA capsules en premenstrueel syndroom:

Ik zocht informatie over DHEA en kwam de Maca wortel tegen. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik ben in de overgang en had vreselijke opvliegers, hersenmist, enz ervaren. Binnen 2 dagen na het innemen van het product verdwenen mijn opvliegers en alle andere symptomen. Erg blij met dit product!

Positieve ervaring Maca supplement en het libido:

Dit product is elke cent waard. Ik pakte supersnel aan van de bezorger en ik begon ze meteen te nemen. Ik ben nu in week 4 en merk een groot verschil in mijn libido en vaginale gezondheid. Ik was meer gesmeerd en nat dan normaal (ik was op zoek naar een lichte boost). Ik merkte ook dat mijn borst iets begon te vullen en mijn man merkt het verschil ook. Bedankt hiervoor!!!!

Positieve ervaring Maca en Zwanger worden:

Hielp bij het reguleren van mijn cyclus en hielp bij de ovulatie. Raakte zwanger binnen 2 maanden van dagelijks gebruik.

Positieve ervaring met menstruele krampen:

Ik neem een ​​van deze pillen per dag en ik heb geen krampen meer tijdens mijn menstruatie. Vroeger had ik krampen zo erg dat ik ziek werd, maar met dit supplement ben ik al maanden pijnvrij. Het is een natuurlijke manier om de pijn te verminderen.

Positieve ervaring Maca met meer energie, libido en betere gemoedstoestand:

Wij gebruiken MACA nu meer dan een maand en ik kan eerlijk zeggen dat het heeft geholpen met mijn humeur en het lijkt te werken met mijn maandelijkse cyclus.

Ik zit in de perimenopauze en heb een onbalans van hormonen tijdens de overgang en het was niet gemakkelijk.

Er is een toename van het libido en de energie. Mijn man neemt het bijna 3 weken en hij vindt het geweldig dat het zijn energie op elk gebied heeft verhoogd, hij beweert zich weer een jonge man te voelen.

Het helpt mij en mijn man en we zijn tevreden.

 

Klik nu hier voor jouw laagste prijs

 

 

Nu je de MACA ervaringen hebt gelezen, gaan ik door met een review over de Vitasana Maca supplementen, zodat je een goede educatieve beslissing kan maken, of je ze wilt kopen.

Vitasana Review over de Beste Maca Supplementen

Vitasana Review over de Beste Maca Supplementen

Het bedrijf Vitasana zorgt altijd voor een unieke samenstelling van ingrediënten om zo samen jouw doel extra snel te bereiken. Hier hebben ze alleen voor de Maca gekozen, omdat dit het meest optimale effect bereikt kan worden.

Samenstelling Maca Supplementen:

Hoeveelheid: 90 Veganistische capsules
Prijs: 21,50 (Zonder stapelkorting)
Offciele website: https://vitasanasupplements.com

Ingrediënten:

 • Maca 1000 mg (Lepidium meyenill)

Voor wie zijn deze Maca capsules bedoeld?

Er zijn een tal van aandoeningen waarvoor je Maca kan gebruiken, maar laat ik de belangrijkste opsommen

 • Verhogen van Libido
 • Verhoging van vruchtbaarheid
 • Acne
 • Klachten bij de overgang
 • Premenstrueel syndroom
 • Voor een beter werkende schildklier
 • Haargroei
 • Het verbeteren van je humeur en gemoedstoestand
 • Betere en hogere energy levels
 • Bloeddruk verlagen
 • Verlaagt de concentratie van vrij-radicalen
 • Helpt schade aan de huis te verminderen die door de zon zijn veroorzaakt
 • Zwanger raken

Voordelen van deze Maca Vitasana supplementen

Aan de lijst hierboven is te zien hoeveel voordelen het mogelijk voor jou zou kunnen hebben, dus die laat ik hierbij even staan. De andere voordelen zijn:

 • Eén capsule van 1000 mg is al bijna de dagelijkse hoeveelheid
 • De Maca komt uit Peru en niet de goedkope vanuit China
 • Er is een flinke stapelkorting, die je tientallen euro’s zou kunnen besparen
 • Voor 11.00 besteld en je hebt ze morgen in huis
 • Gratis verzending bij 50,- euro
 • 30 dagen niet goed geld terug garantie

Nadelen aan dit supplement of website:

 • Een wat trage website
 • Geen paypal optie

Conclusie over de Beste Maca supplementen

Conclusie over de Beste Maca supplementen

Maca is een manusje van alles. Wat mij betreft heeft iedereen het in zijn nachtkastje staan. Na het lezen van alle Maca ervaringen ben ik er van overtuigd dat dit veel mensen een hoop goeds kan doen.

Vitasana zorgt altijd voor een uitstekende kwaliteit met de voordelen die ze al bieden en genoemd zijn bij de voordelen van deze supplementen.

Waar zijn deze maca supplementen te koop?

Je kunt deze maca supplementen kopen via hun officiële website en misschien wil je ook gelijk kijken hoeveel stapelkorting je krijgt. Als dat het geval is dan mag je nu op de onderstaande link klikken om te bekijken hoeveel korting jij krijgt. Succes alvast met je aankoop!

Officiele website: https://vitasanasupplements.com

Wees gezond,

Lucas van Wateringen


Wetenschappelijke bronnen:

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20616517-effects-of-different-varieties-of-maca-lepidium-meyenii-on-bone-structure-in-ovariectomized-rats/ (Maca en Bot sterkte)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21840656-maca-lepidium-meyenii-for-treatment-of-menopausal-symptoms-a-systematic-review/ (maca en vrouwen in de overgang)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27621241-the-use-of-maca-lepidium-meyenii-to-improve-semen-quality-a-systematic-review/ (maca en sperma kwaliteit)

You may also like

Leave a Comment