Je hebt vaak van die momenten dat je het even niet meer weet. Terwijl je het een seconde geleden nog wist. Soms lijkt het alsof er een soort mist rondom je hoofd zit en voelen situaties zwaar en depressief aan.

Wat zou het dan lekker zijn als je een supplement had, die ervoor kan zorgen, dat je weer helder, vrolijk en ontspannen wordt. Lion’s mane is zo’n soort supplement en is gemaakt van de Lion’s mane paddenstoel.

Ik wil je graag meenemen in deze review zodat je een goed beeld krijgt wat Lion’s mane is en of dit paddenstoelen supplement bij je past. Daarna gaan we de ervaringen bekijken, zodat je een goed geïnformeerde beslissing kan maken of je Lion’s mane wilt gaan kopen.

Ok, daar gaan we. Lees je mee?..

lion mane kopen

Wat is Lion’s mane?

De wetenschappelijke naam voor Lion’s mane is ‘Hericium erinaceus’. oorspronkelijk komen deze paddestoelen uit noord-oost Azië, maar ze worden ook gevonden in Europa en in Noord-Amerika. De naam is te danken aan de witte slierten van de paddestoelen, die op de manen van leeuwen lijken.

In China, Korea en Japan zijn ze al duizenden jaren bekend met Lion’s mane en wordt het gebruikt om vooral de cognitieve functies te verbeteren in het brein. Je kan dan denken aan meer helderheid, meer focus en concentratie, een betere gemoedstoestand en extra creativiteit.

Wat voor stoffen zitten er in Lion’s mane?

Hericium erinaceus of Lion’s Mane bevat verschillende fytochemicaliën, waaronder polysachariden, zoals β-glucaan, evenals hericenonen en erinacines.We gaan de twee belangrijkste stoffen onder de loep nemen.

Hericenonen

Verbindingen die herkennen en erinacines worden genoemd, hebben, wanneer ze worden geëxtraheerd en geïsoleerd uit Lion’s Mane, eigenschappen die neuronen en zenuwen in ons lichaam kunnen beschermen. Er wordt gespeculeerd dat de unieke neuroprotectieve effecten van deze Lion’s Mane-verbindingen de hersenen beschermen tegen normale milde cognitieve achteruitgang die gepaard gaat met veroudering.

Elke keer dat je spreekt of een beweging maakt of iemands naam oproept, worden zenuwimpulsen razendsnel verzonden door een lange rij neuronen. Je herinnert zich misschien van de biologieles dat deze neuronen openingen tussen zich hebben en dat de openingen synapsen worden genoemd. Om impulsen gemakkelijk door de synaptische opening van het ene neuron naar het andere te laten reizen, moet hun pad vrij en duidelijk zijn.

Van cruciaal belang is dat neuronen goede voeding nodig hebben om hun werk te doen. Net zoals een functioneel land een transportsysteem nodig heeft om pakjes bij zijn inwoners te bezorgen, heeft een functioneel brein een transportsysteem nodig om voedingsstoffen naar zijn neuronen te brengen.

Hericenonen zorgen ervoor, waardoor de cognitieve functies van jouw brein beter worden en je dus allerlei voordelen kunt ervaren.

gezondheidsvoordelen lions mane

Wat zijn polysachariden en wat zijn de vele gezondheidsvoordelen?

Paddestoelen bevatten verschillende polysachariden, waaronder alfa- en bèta-glucanen. Het zijn de bèta-glucanen die veel aandacht krijgen als we kijken naar de voordelen van paddenstoelen. Ze bevatten echter veel andere bioactieve ingrediënten die ook bijdragen aan de mogelijke gezondheidsvoordelen. De voordelen zijn onder meer:

Ondersteuning voor spijsvertering/darmflora

Spijsverteringsenzymen zijn niet in staat om veel van de bindingen af ​​te breken die polysachariden bij elkaar houden, wat betekent dat onverteerbare koolhydraten van paddenstoelen als prebiotica in het spijsverteringskanaal kunnen werken. Deze vezel zorgt ervoor dat voedsel door het spijsverteringsstelsel stroomt, maar voedt ook de gewenste micro-organismen die bijdragen aan een gezond darmmicrobioom.

Onderzoekers onderzochten de effecten van het aanvullen van oudere volwassenen met gevriesdroogde hele paddenstoelenpoeder. Ze vonden voordelen van het gebruik van reishi, leeuwenmanen, shii take en maitake. Deze voordelen voor het darmmicrobioom omvatten:

 • Ondersteuning voor de groei van nuttige bacteriën
 • Een afname van schadelijke bacteriën
 • Bevordering van microbiotische diversiteit

Een toename van het aantal bacteriën dat vetzuren met een korte keten produceert

De aanwezigheid van nuttige bacteriën in de darmen draagt ​​ook bij aan een gezond immuunsysteem, een gezond lichaamsgewicht en een gezonde stofwisseling.

lions mane voor hart gezondheid

Metabole en hart gezondheidsondersteuning

Hoewel paddenstoelen polysachariden misschien wel de meest bekende en best onderzochte verbindingen zijn, suggereert onderzoek dat functionele paddenstoelen aanvullende bioactieve stoffen bevatten die de metabole gezondheid helpen ondersteunen, waaronder lectines, eritadenine, triterpenen, sterolen en fenolische verbindingen. Met het potentieel om een ​​lagere bloeddruk en gezonde cholesterol, triglyceriden en bloedsuikerspiegels te ondersteunen, kunnen paddenstoelen bijdragen aan de stofwisseling en de gezondheid van het hart.

Ondersteuning van immuunfunctie

Er is voorgesteld dat bèta-glucanen van paddenstoelen dienen als biologische respons modificatoren die de eigen immuunrespons van het lichaam ondersteunen en activeren om virale, bacteriële, schimmel- en parasitaire infecties door zowel het aangeboren als het adaptieve immuunsysteem te stimuleren.

Nu honderden studies zijn voltooid en meer onderzoek aan de gang is, zijn bèta-glucaan polysachariden voorgesteld als een “voedings brandstof” voor het immuunsysteem.

lions mane gemoedstoestand

Ondersteuning van energie en stemming

Polysachariden van functionele paddenstoelensoorten, waaronder leeuwenmanen en cordyceps, kunnen helpen vermoeidheid tegen te gaan. Lion’s Mane heeft ook het vermogen aangetoond om angstgevoelens te verminderen en de stemming te verbeteren bij regelmatig gebruik. Het kan ingezet worden tegen vormen van Alzheimer, het repareren van het zenuwstelsel, reduceert ontstekingen en oxidatieve stress, meer focus en concentratie, verbetert het geheugen en helpt goed tegen depressieve gevoelens.

Stemming en geestelijke gezondheid

Deze hersenstimulerende eigenschappen kunnen ook een positief effect hebben op de mentale gezondheid van een persoon. Miljoenen mensen over de hele wereld worstelen met af en toe zorgen en een sombere stemming, en er zijn onderzoeken die aantonen dat de stemming verhogende eigenschappen van Lion’s Mane kunnen helpen.

Dierstudies hebben aangetoond dat Lion’s Mane een gezonde productie van neuronen ondersteunt in de hippocampus, het deel van de hersenen dat emoties reguleert. Dit kan een positieve stemming ondersteunen en incidentele stress verlichten.

lions mane

Focus, geheugen, cognitie en slaap

Net als de boeddhistische monniken, kun je deze Lion’s Mane-paddenstoelen poeder toevoegen aan je supplementen routine om je focus te behouden, je productiviteit te verhogen en je efficiëntie te verhogen.

Een aantal van de mensen die de superfoodies biologische Lion’s Mane gebruiken, zijn studenten of professionals die genieten van de extra mentale energie, focus, geheugen behoud en slaapkwaliteit die ze krijgen van dit paddenstoelen extract.

Voor wie is Lion’s mane?

 • Voor mensen die helderder willen worden
 • Voor mensen die meer concentratie willen hebben
 • Voor mensen die een beter geheugen willen hebben
 • Voor mensen die een blijere gemoedstoestand willen hebben
 • Voor mensen die hun zenuwstelsel willen ondersteunen
 • Voor mensen die een sterker immuunsysteem willen hebben
 • Voor mensen die minder angstgevoelens willen ervaren
 • Voor mensen met Multiple Sclerose

ervaringen met lions mane van superfoodies

Ervaringen met de Lion’s mane van Superfoodies

Daisy-

Sinds ik Lions Mane gebruik heb ik het idee dat mijn hoofd helderder is. Ik onthoud dingen makkelijker en het valt me op dat ik vrolijker ben. Ik gebruik het nu 3 weken en ga er zeker mee door!

Jelle-

Prima kwaliteit Lion’s mane. Ruikt en smaakt prima. Ik heb eerst een goedkoper merk van Mattisson geprobeerd maar dit rook enorm muf en smaakte goor. Ik blijf het product van superfood.nl gebruiken

Layda-

Ik heb de afgelopen 5 jaar een idiopathische neuropathie gehad waarvoor ik Lyrica kreeg voorgeschreven. Dit is een krachtig medicijn met onaangename bijwerkingen, en ik haatte het, maar kon niet stoppen vanwege de pijn.

2 jaar supplementen, kruiden, lichaamsbeweging en meditatie hebben me geholpen om mijn dosering te verlagen van 400 mg naar 50, maar ik kwam er niet onder. Toen begon ik Lion’s mane te nemen. Binnen een paar weken was ik pijnvrij. Het lijkt echt wonderbaarlijk.

Ik ben er nu meer dan een jaar mee bezig en zelfs mijn neuroloog is onder de indruk. Ze heeft het nu zelfs aanbevolen aan andere patiënten.

Ik heb niets gekregen voor het schrijven van deze ervaring, behalve de hoop om iemand anders te helpen.

Gerardo-

Ik ben een medische student en had hersenmist (brainfog). Het was echt heel erg, ik vergat steeds alles! Ik verdwaal steeds in het ziekenhuis. Ik heb veel dingen geprobeerd, toen hoorde ik via mijn man over Lion’s mane.

Sceptisch bestelde ik een fles. Tot mijn verbazing kon ik het verschil zien tijdens de tweede week! Ik ben een A-student maar worstelde, nu ben ik terug op mijn oude niveau!

Scott-

Mijn moeder heeft al jaren Multiple Sclerose en kan haar benen niet bewegen; ze zit al ongeveer 9 jaar op een scooter. Na jaren van proberen haar te genezen en me hopeloos en wanhopig te voelen, stuitte ik eindelijk op een boek over alternatieve geneeswijzen waarin de positieve effecten werden uitgelegd die Lion’s Mane kan hebben op MS-patiënten.

Het helpt blijkbaar bij de cognitieve functie, maar belangrijker in het geval van mijn moeder, zenuwregeneratie.

Ik besloot deze capsules bijna een maand geleden voor mijn moeder te bestellen en ik dank de maker en verkoper van deze capsules uit de grond van mijn hart. Mijn moeder is onlangs begonnen haar benen te bewegen (terwijl ze slaapt; ik verzorg haar en als ik haar ‘s ochtends opsta, zullen haar benen in verschillende posities staan, en soms gebogen in een hoek van 90 graden!).

Ze kan nu zelfs een beetje met haar tenen wiebelen, aangezien ze dit jarenlang niet kon. Ik had vrij hoge verwachtingen van dit product en het overtrof mijn verwachtingen tot nu toe! Ik ben zo dankbaar; het is nog maar ongeveer een maand dat ze Lion’s Mane gebruikt en als ik deze merkbare veranderingen zie, gloeit mijn hart.

Ik kan zien dat mijn moeder veel gelukkiger is, en ze weet dat ze aan het genezen is, grotendeels vanwege dit product naar mijn mening. Het enige minpunt dat ik kan bedenken voor dit product is dat het een beetje prijzig voor ons is. Ik wou dat het een beetje goedkoper was, maar ik begrijp dat het een bedrijf is. Hartelijk dank voor het aanbieden van dit product; het helpt bij het genezen van mijn moeder!.

Tim-

Terwijl ik vooral geïnteresseerd was in het eventueel herstellen van zenuwschade van de ziekte Bell’s Palsy, viel me wat anders op. Bijna onmiddellijk, was de verbetering in mentale helderheid! Het heeft me geholpen met mijn angst, depressie en mijn race gedachten zijn “opgehelderd” en mijn geest is tot rust gekomen.

Ik zal nooit meer ergens geld aan uitgeven, tenzij het een zeer positief effect op mij heeft. Vorige week meer besteld! Erg onder de indruk! Erg tevreden. Zou nooit een ander merk kopen!

lion mane kopen

Waar kan je deze Lion’s mane poeder supplementen kopen.

Voor goede kwalitatieve supplementen moet je eigenlijk bij Superfoodies zijn. Het is een bedrijf dat echt kwaliteit nastreeft en dat merk je in de werking van de producten.

Ze doen helaas niet aan kortingen, omdat ze veel tijd en geld kwijt zijn aan de ontwikkeling en kwaliteit van de producten, waardoor korting niet meer op zijn plaats is.

Wel hebben ze altijd scherpe prijzen, met de hoogste kwaliteit. Als je dus kwalitatieve Lions mane wilt kopen en je brein en lichaam optimaal wilt laten werken, klik dan op de blauwe link en begin een nieuw leven met Lion’s mane…

 

lions mane kopen

Laat mijn brein weer optimaal werken

 

Gezonde groet,

Lucas van Wateringen