Natuurlijke supplementen kunnen naast een gezonde leefstijl een belangrijke pilaar zijn om ons immuunsysteem te versterken

Want zo is het ook. Er zijn allerlei manier om je immuunsysteem te versterken, zoals sporten, goede voeding en, voldoende slaap en weinig stress in je leven.

Tuurlijk, dat is misschien wel zo, maar hoe doe je dat even zo snel? Is het sowieso in jouw levens situatie wel mogelijk? En heb je daar tijd voor?

Nou misschien voor één of twee van die dingen, maar stress bijvoorbeeld doe je niet zo even uit je leven verbannen.

En zeker in de tijd van corona wil je er zeker van zijn dat je immuunsysteem helemaal top is.

Daarom is het helemaal niet zo goed om aan supplementen te denken die je immuunsysteem versterken en dan zeker de supplementen die ik met je ga bespreken, want daar is iets speciaals mee, wat veel bedrijven vergeten in hun supplement te doen.

Laat het me je verder uitleggen waarom deze stoffen zo belangrijk zijn om meer weerstand te krijgen.

Lees je mee?…

Andrographis

Andrographis

De Andrographis paniculata is een kruidachtige eenjarige plant uit de familie Acanthaceae. Bekend als Kalmegh in Ayurveda, Creat en de King of Bitters. Het is dus in Aziatische landen geen onbekende.

De Acanthaceae-familie komt wereldwijd voor in tropische en subtropische gebieden, en Andrographis is inheems in de tropen van India en Sri Lanka. Andrographis is een belangrijk geneeskrachtig kruid in de geneeskrachtige systemen in deze landen, hoewel het ook in westerse landen is opgenomen in het gebruik van kruidengeneesmiddelen.

Andrographis heeft tal van traditionele toepassingen. In de Ayurvedische geneeskunde wordt het gebruikt als alternatief voor medicatie voor de maag. Het ondersteunt namelijk de ontgiftings routes en de spijsvertering. Daarom is het ook een sterke immuun ondersteuner.

Van Andrographis is aangetoond dat het het immuunsysteem acute ondersteuning biedt, met name bij het handhaven van een normale lichaamstemperatuur.

Andrographis is het onderwerp van interesse in moderne onderzoeksstudies. Van andrographolide, is aangetoond dat het een gezonde immuunrespons ondersteunt door de niveaus van immuuncellen in het bloed te moduleren.

In voorlopig onderzoek is aangetoond dat andrographolide de normale stroom en druk van het bloed in bloedvaten, een gezonde bloedsuiker balans en een normale leverfunctie en lipidenbalans ondersteunt, waardoor Andrographis een veelbelovend kruid is voor het ondersteunen van het cardiovasculaire systeem en metabolische functies en daarmee ook het versterken van jouw immuunsysteem.

Stragalus

Stragalus

Stragalus (Astragalus membranaceus) wordt al duizenden jaren gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Het werd vaak gecombineerd met andere kruiden om het lichaam te versterken tegen ziektes. Astragaus wordt een adaptogeen genoemd, wat betekent dat het het lichaam helpt te beschermen tegen verschillende soorten stress, waaronder fysieke, mentale of emotionele stress.

Astragalus kan het lichaam helpen beschermen tegen ziekten zoals kanker en diabetes. Het bevat antioxidanten, die cellen beschermen tegen schade. Astragalus wordt gebruikt om het immuunsysteem te beschermen en te ondersteunen, verkoudheid en infecties van de bovenste luchtwegen te voorkomen, de bloeddruk te verlagen, diabetes te behandelen en de lever te beschermen.

Astragalus heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Mensen gebruiken het soms op de huid voor wondverzorging. Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat astragalus antivirale eigenschappen heeft en het immuunsysteem stimuleert, wat suggereert dat het verkoudheid kan helpen voorkomen.

In de Verenigde Staten hebben onderzoekers astragalus bekeken als een mogelijke behandeling voor mensen van wie het immuunsysteem is verzwakt door chemotherapie of bestraling. In deze onderzoeken lijken astragalus-supplementen mensen te helpen sneller te herstellen en langer te leven.

Dit lijkt dat ook een uitstekende toevoeging in je supplement om je immuunsysteem te versterken.

Garicus blazei murill

Garicus blazei murill

De garicus blazei murill werd van oudsher in Brazilië gebruikt om allerlei gezondheidsklachten en ziekten te helpen genezen. Van hartproblemen tot leverziekte, diabetes en zelfs kanker. Traditionele beoefenaars zouden deze mysterieuze paddenstoel voor vele ziektebeelden gebruiken.

Sinds de populariteit van deze paddenstoel buiten Brazilië enorm is gestegen, hebben veel onderzoekers deze schimmel als een serieuze kanshebber gezien als een therapeutisch supplement. De paddenstoel groeit ook op de Paas Landen zoals China en Japan. Wetenschappers hebben opwindende ontdekkingen gedaan op vele medische gebieden met deze paddenstoel.

Agaricus blazei murill is, zoals veel paddenstoelen, een caloriearm voedsel, rijk aan vitamines, mineralen en aminozuren. Het bevat ook ongewoon veel eiwitten en koolhydraten en heeft hoge niveaus van met een verbinding die bèta-glucanen wordt genoemd.

Bèta-glucanen staan ​​bekend om hun positieve effecten op de cellen van het immuunsysteem die natural killer-cellen worden genoemd. Deze cellen maken deel uit van onze verdediging tegen binnendringende bacteriën en virussen die ons ziek kunnen maken. Door het immuunsysteem te stimuleren, werkt het nog harder om ons tegen ziekten te beschermen.

Agaricus blazei murill blijkt ook een krachtig ontstekingsremmend vermogen te hebben. Studies hebben een verlaging van ‘cytokines’ in het bloed aangetoond van personen met inflammatoire darmaandoeningen, colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn na 12 dagen inname van een extract van Agaricus blazei murill.

Cytokines zijn chemicaliën die verband houden met de ontwikkeling van chronische ontstekingen en ziekten. Er wordt ook gedacht dat de bèta-glucanen in de paddenstoel een positief effect hebben op de goede bacteriën in onze darm, waardoor onze darmflora gezond blijft functioneren.

Haritaki

Haritaki

Dit ayurvedische kruid kan helpen om verkoudheid, hoest en verstopte neus te verlichten

Haritaki is goed voor een verstopte neus, maar dat is niet het enigste.

De winters zijn bijna hier en zo ook de worsteling tussen ons systeem en immuniteit. Door de overgang van het seizoen in combinatie met luchtvervuiling en smog hebben veel mensen al last van verkoudheid, hoesten en andere ziektes die te maken hebben met een verzwakt immuunsysteem.

Experts voorspellen dat het nog erger kan worden als er niet direct actie wordt ondernomen. Ayurveda heeft veel kruiden die in het huidige scenario van pas kunnen komen.

Harad, of haritaki, is zo’n kruid waarvan bekend is dat het de immuniteit verhoogt, een gezonde spijsvertering bevordert en constipatie verlicht. Haritaki (Terminalia chebula) is een boom afkomstig uit Zuid-Azië en India.

Ideaal geconsumeerd met warm water of honing of gewoon in een supplement.

Haritaki zit boordevol immuunversterkende antioxidanten, zoals vitamine C. Het heeft ook helende ontstekingsremmende, antibacteriële eigenschappen. Een van de redenen voor een verstopte neus is een ontsteking in de binnenkant van je neus.

Haritaki helpt ontstekingen te genezen en biedt onmiddellijke verlichting. Bovendien is harad ook rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals selenium, mangaan, kalium, koper en ijzer.

Dit kruid wordt gezien als een ideale manier om je immuunsysteem te versterken en dan met name in de koude wintermaanden.

Vitamine D om jouw immuunsysteem te versterken

Vitamine D om jouw immuunsysteem te versterken

Deze vitamine is een must have als je een hogere weerstand wilt hebben. Daarom heeft Wellvita.nl deze ook toegevoegd in het supplement om je weerstand te versterken. Maar wat doet vitamine D eigenlijk voor je immuunsysteem?

Onderzoek toont aan dat vitamine D een belangrijke rol speelt bij de immuunfunctie, en het is aangetoond dat een tekort aan vitamine D jouw vatbaarheid voor infecties verhoogt. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine D-tekort zelfs gepaard gaat met een groter risico op infecties van de bovenste luchtwegen.

Een van de belangrijkste functies van vitamine D is het helpen activeren van T-cellen, ook wel de ‘killer cellen’ in het lichaam genoemd. De T-cellen detecteren en vernietigen eigenlijk vreemde pathogenen, zoals virussen. Dat maakt vitamine D vooral cruciaal voor het behoud van een goed functionerend immuunsysteem dat in staat is om ziekteverwekkers te bestrijden.

Vitamine D is dus een zeer belangrijke vitamine om jouw immuunsysteem te versterken en het zou dus goed zijn dat dit in jouw supplement zit.

Misschien rijst de vraag nu, waar je een supplement kan kopen met al deze ingrediënten erin? Lees verder om erachter te komen.

immuunsysteem versterken met supplementen

Cellamun supplément om jouw immuunsysteem optimaal te versterken

Al deze ingrediënten zitten in Cellamun gemaakt door Wellvita.nl. Zeker in tijden van Corona kan je immuunsysteem wel een boost gebruiken.

Ze hebben nu tijdelijk een aanbieding met een korting van 50% op je eerste bestelling. Dus mocht je geïnteresseerd zijn geraakt dan kan je nu op de blauwe link klikken en gelijk je korting pakken.

cellamun

 

Klik nu hier voor jouw korting <–

 

Wees sterk.

Wees gezond,

Lucas van Wateringen