Home Supplementen Reviews/ Ervaringen Haaruitval bij mannen tegengaan, oorzaken, symptomen en behandeling

Haaruitval bij mannen tegengaan, oorzaken, symptomen en behandeling

by Lucas van Wateringen
Haaruitval bij mannen tegen gaan

Zowel mannen als vrouwen hebben haaruitval, alleen bij mannen gebeurt dit eerder op leeftijd en je ziet het ook meer. Mannen worden sneller kaal en bij vrouwen wordt het haar dunner.

Je kan het als man daarom niet verbergen en het is daarom logisch dat je probeert te kijken naar een oplossing.

En gelukkig is er een oplossing die ik je aan het einde van dit artikel hoe je haaruitval bij mannen tegen gaat.

lees je mee?..

Haaruitval mannen symptomen

Haaruitval kan op veel verschillende manieren ontstaan, afhankelijk van de oorzaak. Het kan plotseling of geleidelijk optreden en alleen je hoofdhuid of je hele lichaam aantasten.

Tekenen en symptomen van haarverlies kunnen zijn:

 • Geleidelijk dunner worden van de bovenkant van het hoofd. Dit is de meest voorkomende vorm van haarverlies en treft mensen naarmate ze ouder worden. Bij mannen begint het haar vaak terug te trekken bij de haarlijn op het voorhoofd. Vrouwen hebben meestal een verbreding van het deel in hun haar. Een steeds vaker voorkomend patroon van haarverlies bij oudere vrouwen is een terugtrekkende haarlijn (frontale fibroserende alopecia).
 • Ronde of vlekkerige kale plekken. Sommige mensen verliezen haar op ronde of vlekkerige kale plekken op de hoofdhuid, baard of wenkbrauwen. Je huid kan dan jeuken of pijnlijk worden voordat het haar uitvalt.
 • Plotselinge loslating van het haar. Een fysieke of emotionele schok kan ervoor zorgen dat het haar losraakt. Er kunnen handenvol haar uitkomen bij het kammen of wassen van je haar of zelfs na voorzichtig trekken. Dit type haarverlies veroorzaakt meestal algehele haaruitval, maar is tijdelijk.
 • Haaruitval over het hele lichaam. Sommige aandoeningen en medische behandelingen, zoals chemotherapie voor kanker, kunnen leiden tot haarverlies over uw hele lichaam. Het haar groeit meestal terug.
 • Schaalplekken die zich over de hoofdhuid verspreiden. Dit is een teken van ringworm. Het kan gepaard gaan met gebroken haar, roodheid, zwelling en soms sijpelen.

Plotselinge haaruitval bij mannen

Plotselinge haaruitval bij mannen

Als je plotselinge haaruitval hebt, kunnen een paar dingen aan de hand zijn. laten we dit nader bekijken.

Er zijn drie soorten haarverlies bij mannen die in verband worden gebracht met mentale stress:

 • Telogeen effluvium treedt op wanneer stress een langdurige “rusttoestand” in de haarzakjes veroorzaakt. Na een paar maanden kan er door voortdurende achteruitgang het haar letterlijk afvallen tijdens het douchen!
 • Trichotillomanie verwijst naar de onverzadigbare drang van sommige mensen om haar uit hun hoofd en lichaam te trekken als een copingmechanisme tegen stress.
 • Alopecia Areata is wanneer het immuunsysteem reageert op hoge stressniveaus door haarzakjes aan te vallen en te vernietigen.

Roken

Als toevoeging aan de toch al uitgebreide lijst van problemen die gepaard gaan met roken, hebben we haaruitval bij mannen.

Rookdeeltjes vallen de haarpapil aan – de structuur aan de basis van de follikel – en beschadigen het DNA direct.

Het veroorzaakt ook een onbalans in de folliculaire protease en antiprotease, die bepalen hoe de huid reageert op haarzakjes.

Roken kan ernstige gevolgen hebben voor je haarzakjes. Alsof je nog meer redenen nodig hebt om het niet te doen.

Ten slotte kan roken leiden tot fibrose (littekenvorming) over de haarzakjes, wat garandeert dat ze nooit meer zullen groeien.

Een slecht dieet en haaruitval

Een slecht dieet kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder bloedarmoede door ijzertekort.

Het gebeurt wanneer je niet genoeg ijzerrijke voedingsmiddelen eet, zoals linzen en spinazie.

IJzer is cruciaal voor het transporteren van zuurstof door het lichaam en het helpen van de haargroei.

Welke voedingsmiddelen kun je in het algemeen eten om je haar gezond te houden?

 • Eieren zijn een goede bron van eiwitten en biotine. Beide voedingsstoffen bevorderen een gezonde haargroei. Omdat haarzakjes voornamelijk uit eiwitten bestaan, is het essentieel.
 • Bessen zitten boordevol vitamine C, dat de haarzakjes beschermt tegen vrije radicalen. Vitamine C helpt bij het opnemen van ijzer uit het voedsel dat je eet.
 • Spinazie – zoals hierboven vermeld – zit boordevol foliumzuur, ijzer en vitamine A en C. Deze houden het haar gezond – Vitamine A helpt de huidklieren talg te produceren, waardoor de hoofdhuid vochtig blijft.
 • Zoete aardappelen zijn een solide bron van bètacaroteen. Je lichaam zet dit om in vitamine A.

Blijf op dat dieet – je hoofd zal je dankbaar zijn!

medische oorzaken haarverlies

Medische ontwikkelingen die zorgen voor haaruitval

Laten we eens kijken welke medische aandoeningen en behandelingen de haargroei belemmeren:

 • Psoriasis is een veelvoorkomende huidaandoening die vaak op de hoofdhuid voorkomt. Het gebeurt wanneer een overactief immuunsysteem extra huidcellen opbouwt, wat resulteert in plekken met een jeukende en droge huid.
 • Seborrheic dermatitis creëert schilfers van een droge huid die ontstoken zijn en pijnlijk aanvoelen. Dit gebeurt wanneer talg meer triglyceriden en cholesterol bevat dan normaal, wat de hoofdhuid irriteert.
 • Depressie treft jaarlijks meer dan 40 miljoen Amerikanen. Helaas kan het door mentale stress ook leiden tot meer haarverlies bij mannen.

Gelukkig is haarverlies dat het gevolg is van deze aandoeningen tijdelijk. Vooral bij deze huidaandoeningen helpt medicinale shampoo vaak.

Hoe zit het met behandelingen?

 • Het is bekend dat chemotherapie leidt tot haaruitval. Het valt kankercellen aan, maar ook andere snelgroeiende cellen – zoals haarcellen.
 • Bloedverdunners
 • Amfetaminen in de voeding.
 • Geneesmiddelen die bedoeld zijn om artritis te voorkomen.
 • Schildklier behandelingen.

Haarverlies bij mannen veroorzaakt door medicijnen en behandelingen staat gezamenlijk bekend als Telogen Effluvium. Het kan de hele hoofdhuid aantasten – pas op

haaruitval bij mannen en leeftijd

haaruitval bij mannen en leeftijd

Als je merkt dat je haar dunner is dan vroeger, kun je wat troost putten uit het feit dat je niet de enige bent. Mannelijke kaalheid treft de meerderheid van de mannen op een bepaald moment in hun leven.

Volgens de American Hair Loss Association:

 • ongeveer 25 procent van de mannen met erfelijke mannelijke kaalheid begint hun haar te verliezen vóór de leeftijd van 21.
 • Op 35-jarige leeftijd zal ongeveer 66 procent van de mannen enige mate van haarverlies hebben ervaren.
 • Op 50-jarige leeftijd zal ongeveer 85 procent van de mannen aanzienlijk dunner haar hebben.

Haaruitval mannen testosteron

De relatie tussen testosteron en haaruitval is ingewikkeld. Een populaire overtuiging is dat kale mannen een hoog testosterongehalte hebben, maar is dit echt waar?

Naar schatting hebben 50 miljoen mannen en 30 miljoen vrouwen in de Verenigde Staten last van haarverlies volgens het National Institutes of Health.

Haarverlies is te wijten aan het krimpen van de haarzakjes en de daaruit voortvloeiende impact op de groeicyclus. Nieuwe haren worden fijner en fijner totdat er helemaal geen haar meer over is en de follikels inactief worden. Dit haarverlies wordt veroorzaakt door hormonen en bepaalde genen.

Verschillende vormen van testosteron

Testosteron komt in verschillende vormen voor in je lichaam. Er is ‘gratis’ testosteron dat niet gebonden is aan eiwitten in je lichaam. Dit is de vorm van testosteron die het meest beschikbaar is om in het lichaam te werken.

Testosteron kan ook worden gebonden aan albumine, een eiwit in het bloed. Het meeste testosteron is gebonden aan het geslachtshormoon bindend globuline (SHBG) -eiwit en is niet actief. Als u een laag SHBG-gehalte heeft, heeft u mogelijk een hoog gehalte aan vrij testosteron in uw bloedbaan.

Dihydrotestosteron (DHT) wordt gemaakt van testosteron door een enzym. DHT is vijf keer krachtiger dan testosteron. DHT wordt voornamelijk door het lichaam gebruikt in de prostaat, huid en haarzakjes.

Vorm van kaalheid

Mannelijke kaalheid (MPB) heeft een kenmerkende vorm. De voorste haarlijn trekt zich terug, vooral aan de zijkanten, en vormt een M-vorm. Dit is frontale kaalheid. De kruin van het hoofd, ook wel de vertex genoemd, wordt ook kaal. Uiteindelijk komen de twee gebieden samen in een “U” -vorm.

MPB kan zich zelfs uitstrekken tot borsthaar, dat dunner kan worden naarmate je ouder wordt. Vreemd genoeg kan haar op verschillende plaatsen op het lichaam anders reageren op hormonale veranderingen. Zo kan de haargroei in het gezicht verbeteren, terwijl andere gebieden kaal worden.

haaruitval mannen tegengaan en een natuurlijke behandeling

Haaruitval tegengaan voor mannen is niet helemaal niet zo makkelijk. Zeker, omdat genetisch mannen sneller kunnen worden als vrouwen.

Toch zijn er wat natuurlijke middelen om haaruitval tegen te gaan en deze worden met succes ingezet. Ik zal een review hier maken en kan je voor jezelf beoordelen of dit supplement wat voor jou is.

Hierbij de review…

Beste Stimulerende Kruiden Voor Haargroei- en Verlies 1

Review Folisan supplement voor haargroei.

Wat ik in iedergeval zeker weet: haar verliezen is een rot gevoel. Stel je voor dat je verliefd bent op iemand, maar je bent bang dat ze je afwijzen, omdat je kaal begint te worden.

Dat doet gewoon pijn..

Of dat je een mooie glimlach aan iemand geeft en je geen lach krijgt, omdat ze je niet mooi genoeg vinden, omdat je niet meer de perfecte haarlijn hebt.

Nauurlijk, het gaat om het innerlijk, alleen het eerste dat je ziet en naar kijkt is het gezicht en het haar wat erop zit. Dat is nou eenmaal zo.

Nu kan je er gelukkig ook wat aan doen en het hoeft helemaal niet zo ingrijpend te zijn als veel mensen denken.

Er zijn nu kruiden en vitamines die jou kunnen helpen bij haargroei, haaruitval en de verzorging van het haar, zoals we hierboven hebben kunnen lezen.

Laten we daarom een wetenschappelijk​​onderbouwd supplement onder de loep nemen.

Merk: Folisin

Hoeveelheid: 60 Capsules

Maximale dosis: maximaal 3 capsules

folosin2

Wat zit er in Folosin:

Hierbij de lijst:

 • Pompoenzaden extract
 • Tocotrienol
 • Sabalpalm
 • fosfatidinezuur en fosfolipide
 • Een Vitamine en mineralencomplex,  speciaal gemaakt voor haaruitval en het stimuleren van haargroei, zoals:
  Vitamine A, Biotine, zink, koper en selenium

De voordelen van Folisin:

 • Het stimuleert de haargroei
 • Het houdt haaruitval tegen
 • Houdt het testosteron niveau onder controle
 • Je krijgt betere, mooiere en gezondere haren
 • Het is allemaal op natuurlijke basis. Geen chemische ingrediënten
 • Geen bijwerkingen bekend
 • Onder sterkte controle gefabriceerd

Nadelen:

Positieve ervaringen en bewijs van Folisin:

Folisin before Folisin after Folisin before Folisin after

Hier zie je een aantal foto’s waarbij Folisin heel goed heeft gewerkt.

Waar kan ik Folosin kopen?

Het is gelukkig heel simpel. Je kan op de blauwe link klikken, om doorverwezen te worden naar de officiële website van Folosin. Houd er wel rekening mee dat er veel namaakproducten uit china rond circuleren. Dit is erg ongezond en slecht voor je haar.

Als je er 100% zeker van wilt zijn dat dit supplement bij de officiële fabrikant besteld, klik dan nu op de blauw link en kijk hoeveel korting jij krijgt.

Beste Stimulerende Kruiden Voor Haargroei- en Verlies 1

—> Klik hier voor mijn korting<—

Alvast veel plezier met je nieuwe haardos.

Hartelijke groet,

Lucas van Wateringen

 

You may also like

Leave a Comment