Soms kunnen spieren heel pijnlijk aanvoelen en zak je soms door de grond van de pijn. Het enigste wat je dan wilt is verlichting.

Een foam of massage roller kan hierbij helpen en de pijn uit je spieren halen. Zeker als de pijn verzacht is is het ook nog heel aangenaam om de foam roller over je lijf heen te laten gaan.

Misschien wou je deze foam roller bij Decathlon kopen? Niks mis mee, maar misschien toch eerste deze review van de iron gym foam roller lezen en uiteindelijk een betere kwaliteit foam roller kopen met korting….

Klinkt goed toch? Ok, laten we beginnen. Lees je mee?…

foam massage roller iron gym

Wat is een foam of massage roller?

Foam rolling is een engelse term die staat voor self-myofascial release. Het is een term die uitlegt dat je met zelfmassage, opgebouwde spanning en triggerpoint uit je spieren kan masseren.

Door de foam roller specifiek over de belaste spieren heen te rollen, kan de spanning uit de spieren losgelaten worden en kan de spier zich weer herstellen na bijvoorbeeld een training.

Het is voor sommige mensen slecht voor te stellen dat een proces van heling soms ook pijn kan doen. Want het masseren van spieren die overbelast zijn kan pijn doen. Toch geeft dit alleen maar aan, dat de spier overbelast is en dat het juist de bedoeling is om het op dit moment te masseren, zodat de pijn na het masseren weg kan trekken.

Uiteindelijk zorg je er niet alleen voor dat de pijn minder wordt met het gebruik van een foamroller, maar je zorgt er ook voor dat de spier zich sterker hersteld dan voor de training, waardoor jouw prestaties alleen maar vooruit gaan.

hoe ontstaat spierspanning, triggerpunten en overbelasting

Hoe ontstaan spierknopen, triggerpoints en spierspanning?

Eigenlijk gaat het maar om één ding hoe dit ontstaat en dat is je spieren proberen de spanning op te vangen en te compenseren, zodat de spanning eerlijk verdeeld wordt, waardoor er niet te veel druk komt op één specifiek lichaamsdeel en schade veroorzaakt.

Verschillende soorten spanning kunnen veroorzaakt worden door training, beweging, houding, aanhoudende stress, voeding, hydratatie, te weinig rust, te weinig slaap en andere leefstijl gewoontes.

Omdat stress en bepaalde ongezonde leefstijl gewoontes bijna niet te ontwijken zijn, kan een foamroller of een massage roller een goede uitkomst zijn, om die overige spanning uit je spieren te rollen.

Overigens kan je de factoren die spanning veroorzaken gelijk als tip gebruiken, om daarmee aan de slag te gaan en dit te verminderen.

foam roller kopen bij decathlon?

Over welke massage roller hebben we het?

We hebben het hier over de Iron Gym massage roller. Iron Gym is een bekend fitness merk en weten dus goed wat een ideale foam roller moet hebben voor de beste resultaten.

Deze roller is gemaakt om blessures te voorkomen en je spieren zo snel mogelijk te herstellen en ze weer in een normale natuurlijke staat te brengen.

Kenmerken:

  1. Afmetingen: 15 x 30 cm
  2. Gewicht: 180 gram (licht gewicht)

Voordelen van deze massage roller:

  • Versneld de herstelling van je spieren
  • Brengt de spieren terug in hun ontspannen natuurlijke staat
  • Verbeterd de flexibiliteit van de spieren
  • Het voorkomt blessures en overbelasting
  • Het vermindert spier en gewrichtspijn
  • Bij justathelte is deze massageroller aanzienlijk goedkoper

Waarom de Iron Gym kopen bij Just Athlete in plaats van Decathlon?

Waarom de Iron Gym kopen bij Just Athlete in plaats van Decathlon?

Ik vind zelf Decathlon een erg fijne zaak, waar je over het algemeen goede en vooral goedkope sport artikelen kan kopen. De verschillende foam rollers bij Decathlon kosten vanaf 16,95 tot en met 75 euro.

Alleen deze is speciaal voor crossfit ontwikkeld en heeft niet echt een algemeen gebruik. Daarbij heeft de Iron Gym foam roller dezelfde prijs en heeft dit algemeen gebruik wel.

Kwa prijs is het hetzelfde, alleen kun je als beginnend klant bij just athlete nog 10% korting krijgen als je inschrijft op de nieuwsbrief, waardoor je eigenlijk een kwalitatief betere foamroller koopt, die voor alles inzetbaar is en nog goedkoper is ook.

Daarom denk ik dat je beter de foamroller van Decathlon kan laten liggen en die van Just Athlete kan kopen.

Maar voordat je dat doet, kan ik me voorstellen dat je eerst wat ervaringen over deze foamroller wilt lezen, zodat je een goed geïnformeerde aankoop kunt doen. Laten we die dan ook even doorlezen. Lees je mee?…

Ervaringen met de Iron Gym massage roller

Ervaringen met de Iron Gym massage roller

Bastiaan-

Mooie grote roller van ca. 30 cm. Voelt erg stevig en kwalitatief goed aan als ik het vergelijk met m’n eerdere rollers

Wilco-

De roller voldoet meer dan goed. hij is hard dus het begin is wat pijnlijk maar bij regelmatig gebruik zeer heilzaam. mijn zoon van 13 gebruikt hem voor atletiek blessures en mijn vrouw om de spieren los te maken na training op de sportschool. Goed product voor een zeer redelijke prijs.

Sanne-

Beste roller in deze prijscategorie!

Berend-

Geweldig product, de hardheid is wat ik nodig heb. Ik plaats het onder mijn computer bureau en kan het als voetenbankje gebruiken en tegelijkertijd masseert het mijn voeten.

Jayson-

Net gekocht en ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Werkt goed bij stijve spieren/pijnlijke rug. Aanbevolen door mijn chiropractor.

Zoals je ziet zijn de ervaringen vrij kort, maar wat werkt dat werkt. Soms heb je niet meer informatie nodig.

 

foam roller kopen bij decathlon?
Waar kan ik deze foam roller kopen?

Je kan deze foam roller kopen bij Just Athlete. Als je het vandaag besteld, dan heb je het morgen al in huis om je pijn te verzachten en je spieren te laten herstellen.

Zoals al aangegeven is deze massage roller iets goedkoper met hun 10% korting, als bij Decathlon en is ze diverser in gebruik.

Als je dus gebruik wilt maken van de 10% korting en nu de Iron Gym massage roller wilt kopen, klik dan op de blauwe link en verban de pijn uit je spieren.

foam massage roller iron gym

 

Klik nu hier voor mijn korting

 

Ontspannende en sportieve groet,

Lucas van Wateringen