Home Supplementen Reviews/ Ervaringen Ervaringen met Kurkuma Supplementen en Review

Ervaringen met Kurkuma Supplementen en Review

by Lucas van Wateringen
Ervaringen met Kurkuma Capsules

Ik heb nog nooit andere supplementen gehad die me zo’n merkbaar comfort en verlichting van mijn symptomen bieden. Ik ben van plan het dagelijks in te nemen zolang het op de markt verkrijgbaar is. Bedankt voor het maken van zo’n krachtig product!

[lwptoc]

Wat is Kurkuma?

Kurkuma is een plant die voornamelijk in India voorkomt. Kurkuma is het zusje van Gember en behoort ook tot die planten familie.

De wortel van de plant wordt gebruikt en de bereiding van eten, maar wordt van oudsher ook voor medicinale toepassingen gebruikt. Vooral in de Indiase traditionele geneeskunde; Ayurveda wordt deze wortel – ook wel geelwortel genoemd – veel gebruikt.

Is kurkuma gezond?

Simpel gezegd is het antwoord daarop JA. Er zijn wel een aantal interacties met andere medicijnen en wanneer je beter geen kurkuma capsules mag slikken. Ik zal die later hier bespreken.

Wat maakt kurkuma zo gezond?

In kurkuma zitten de stofjes die curcuminoïden worden genoemd. De meest belangrijkste daarvan is Curcumine en dit is ook het stofje wat je het meeste in kurkuma capsules ziet.

Toch zijn er ook nog twee andere belangrijke stofjes die tot de curcuminoïden behoren. Namelijk; demethoxycurcumine en bisdemethoxycurcumine.

Deze 3 curcuminoiden gaan samen een verbinding aan ook wel een synergie genoemd en hebben hierdoor tal van gezondheidsvoordelen.

De belangrijkste gezondheidsvoordeel is dat het heel effectief is om ontstekingen minder te maken. Dit is erg belangrijk, omdat we vandaag de dag weten dat ontstekingen de grondlegger is van de meeste ziektes.

Gelukkig zijn er nog een tal van voordelen die ik later in het artikel nog ga bespreken en sluit ik af met een review waar je de beste kurkuma capsules kan kopen en wat de na en -voordelen zijn van de Vitalize kurkuma capsules.

Waar is kurkuma goed voor en wat is de werking?

Waar is kurkuma goed voor en wat is de werking?

Kurkuma is een kruid wat op heel veel gebieden ingezet kan worden. Waarschijnlijk weten we nog lang niet alle toepassingen waarbij het gebruikt kan worden, Maar laat ik de 10 belangrijkste voordelen van kurkuma capsules op een rijtje zetten:

Kurkuma is een natuurlijke ontstekingsremmer

Zonder korte ontstekingen in ons lichaam waren we ook niet gezond geweest. Ontstekingen zorgen er namelijk voor dat slechte bacteriën onschadelijk worden gemaakt, zodat ze ons niet ziek maken.

Het wordt echter een probleem als we ontstekingen chronisch krijgen, want dan gaat het de eigen lichaamsweefsel aanvallen en zullen hier allerlei aandoeningen uit voort komen. We zullen er zo een aantal behandelen.

Wat curcumine bijvoorbeeld doet is de molecuul NF-kB blokkeren voordat die in de cel komt. Het is namelijk dit molecuul dat er voor zorgt dat de genen met betrekking tot ontstekingen worden geactiveerd. Nu het geblokkeerd wordt kan dit niet meer gebeuren.

Om het kort samen te vatten doet kurkuma de ontstekingen aanpakken op een cellulair niveau.

Kurkuma is een zeer krachtige antioxidant die vecht tegen vrije radicalen.

Op cellulair niveau balanceren ze de vrije radicalen naar normale niveaus

Vrije radicalen wordt geassocieerd met het versnellen van het verouderingsproces. Ook kunnen ze het lichaamsweefsel eerder kapot maken of zelfs DNA beschadigen.

Antioxidanten bestrijden de vrije radicalen, zodat je snel weer je optimale gezondheid kan bereiken.

Daarnaast doet curcumine een boost geven aan de enzymen die al in je lichaam leven. Deze enzymen worden door je lichaam al ingezet om vrij radicalen te bestrijden.

Op deze manier worden de vrij radicalen op twee manieren aangepakt, om zo je lichaam te ontdoen van deze schadelijke stoffen.

Curcumine helpt bij de aanmaak van BDNF 

Curcumine helpt bij de aanmaak van BDNF

Het BDNF is een groeihormoon die er voor zorgt dat je hersenen nieuwe neurale paden kan maken op het moment dat je bijvoorbeeld iets nieuws wilt leren.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar mensen met alzheimer, dan blijkt uit onderzoek dat ze te lage niveaus BDNF in zich hebben. Curcumine zou dan ook preventief ingezet kunnen worden en zou zelfs waarde hebben in symptoomverlichting.

Door de nieuwe aanmaak van BDNF door curcumine, wordt er ook gesuggereerd dat je hersenen een beter geheugen gaat krijgen je meer helder bent.

Kurkuma capsules kunnen het risico op hartproblemen verlagen

Misschien is het belangrijkste voordeel van curcumine als het gaat om hartaandoeningen, het verbeteren van de functie van het endotheel, die de balans terug brengt van de vorm van jouw bloedvaten
.
Het is bekend dat endotheel stoornissen een belangrijke oorzaak zijn van hartaandoeningen en een onvermogen van uw endotheel om de bloeddruk, bloedstolling en verschillende andere factoren te reguleren, inhouden. Hierbij kan kurkuma een uitkomst bieden.

Zoals hierboven al aangegeven heeft curcumine ook een rol in het verlagen van vrije radicalen en ontstekingen. Er is al bekend dat bij hartproblemen, deze factoren ook een belangrijke rol spelen.

 

Klik nu hier voor de laagste prijs kurkuma

 

 

Curcumine kan mogelijk helpen bij kanker

Curcumine kan mogelijk helpen bij kanker

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat curcumine helpt de kankercellen te verminderen, de ontwikkeling van kanker tegengaat en het er ook voor zorgt dat de kanker niet verder verspreid.

In een 30-daagse studie bij 44 mannen met laesies in de dikke darm die soms kanker kunnen worden, verminderde 4 gram curcumine per dag het aantal laesies met 40%.

Misschien zal curcumine op een dag samen met conventionele kankerbehandeling worden gebruikt.

Het is te vroeg om het zeker te zeggen, maar het ziet er veelbelovend uit en er wordt intensief naar bestudeerd.

Kurkuma capsules kunnen bijdragen aan de symptoom verbetering van Alzheimer

Er is tot op heden nog geen medicijn tegen Alzheimer gevonden. Toch zijn er wel een aantal interessante ontdekkingen gedaan met curcumine.

Het is bekend dat vrije radicalen en ontstekingen een rol spelen bij Alzheimer en Dementie. Het probleem wat je hebt als je medicatie naar de hersengebieden wilt hebben, is dat je tegen de bloed-hersenen-barrière loopt.

Dat is een ingebouwd beschermings mechanisme, dat ervoor zorgt dat er geen destructieve stoffen naar het brein toegaan.

Maar het nadeel kun je ook wel bedenken, als je medicatie naar dat gebied wilt hebben.

Curcumine is een stof, waarbij het lichaam de curcumine wel langs deze barrière laat gaan, waardoor de helende eigenschappen van kurkuma hun werk kunnen doen.

Toch moet er meer onderzoek naar gedaan worden, om hier iets concreets over te zeggen.

Kurkuma voor Artrose

Kurkuma voor Artrose

Meestal uit artrose zich in pijn in de gewrichten. Artrose ontstaat doordat er ontstekingen zijn in en rondom het gewricht en door de verslechtering van deze onderdelen, ontstaat er slijtage.

In wezen komt artrose voort uit ontstekingen. Gelukkig hebben we net geleerd dat kurkuma capsules een bijzonder effectieve bondgenoot kan zijn met het gevecht tegen ontstekingen.

Kurkuma is dan ook sterk ontstekingsremmend.

Er is ook onderzoek naar gedaan en in één onderzoek bleek curcumine beter te werken dan de reguliere anti-ontstekings medicijnen. Het onderzoek is hieronder het artikel te vinden.

Kurkuma kan effectief tegen depressie ingezet worden

Kurkuma kan effectief tegen depressie ingezet worden

Ze hebben een studie gedaan waarin 60 depressieve mensen meededen. Ze werden in 3 groepen verdeeld, waarvan de eerste groep prozac kreeg, de tweede groep 1 gram curcumine en de derde groep prozac en curcumine.

Na 6 weken konden ze vaststellen dat de groep die alleen curcumine in had genomen een zelfde effect hadden, die mensen ervaren als ze alleen prozac nemen en hier goed op reageren.

De mensen met het meeste effect waren de mensen die prozac en curcumine innamen.

Ook werd er in een onderzoek vastgesteld dat kurkuma de aanmaak van serotonine en dopamine stimuleert.

Daarnaast vermoeden ze dat curcuma ook de ontstekingen in het brein vermindert wat de algehele mentale gezondheid verbeterd.

Curcumine kan ingezet worden tegen het verouderingsproces en veroudering gerelateerde ziektes

Er wordt aangenomen dat veroudering deels te maken heeft met ontstekingen in het lichaam. Vandaar ook dat kurkuma hier mogelijk ingezet kan worden.

Dit baseren ze ook op het onderzoek dat curcumine het molecuul NF-kB niet laat doordringen in de cel, zodat het ontstekings gen niet geactiveerd kan worden.

Tot zover de werking van kurkuma, de voordelen en voor wat je het kan gebruiken.

kurkuma bijwerkingen

kurkuma bijwerkingen

Na al de voordelen opgenoemd te hebben zijn er ook bijwerkingen?

In Principe is kurkuma gezond en veilig en worden er geen bijwerkingen vernomen. De keren dat er wel bijwerkingen waren, volgde uit te hoge doseringen van kurkuma. Ga dus niet over de dagelijkse aanbevolen dosering.

De mensen met een te hoge dosering kregen vooral last van galstenen en nierstenen. Sowieso als je last hebt op één of twee van deze gebieden, raadpleeg dan je dokter of het verstandig is om de kurkuma supplementen te nemen.

Kurkuma met andere medicijnen

Nu we weten dat kurkuma veilig is, kan kurkuma ook interacties met andere medicaties hebben?

Hoewel dit nog niet met zekerheid bevestigd kan worden, wordt er toch geadviseerd om uit te kijken met antistollingsmedicatie. Een aantal voorbeelden van medicatie die dit doen;

 • Asperine
 • Diclofenac
 • Ibuprofen
 • Naproxen
 • Dalteparin
 • Enoxaparin
 • Heparin
 • Warferine

Kurkuma en afvallen?

Kurkuma en afvallen?

Er is steeds meer een hype aan het opkomen dat je met Kurkuma kan afvallen. Maar is dit eigenlijk wel zo? Laten we de wetenschappelijke literatuur erbij pakken en zometeen wat kurkuma ervaringen.

Laten we beginnen dat supplementen voor gewichtsverlies altijd ondersteunend ingezet mogen worden. Er zijn geen magische pillen die bij geen verandering van dieet en beweging je veel en gezond laten afvallen.

Dit gezegd hebbende. Kurkuma kan zeker ingezet worden bij gezond gewicht verliezen.

In het eerste onderzoek dat we zullen bekijken, is de werkzaamheid van curcumine beoordeeld bij een groep van 44 personen met overgewicht die een slecht metabolisme hebben. Deze proef werd gecontroleerd gedaan.

In het onderzoek namen de proefpersonen, voordat ze kurkuma gebruikten, deel aan een 30-daagse dieet- en een interventie levensstijl die minder dan 2% gewichtsverlies opleveren.

Daarna werd elke deelnemer behandeld met curcumine en fosfatidylserine (PS) gecombineerd, of fosfatidylserine alleen gedurende nog eens 30 dagen.

PS alleen vertoonde geen statistisch significante resultaten voor vetverlies of calorieverbranding. Curcumine-toediening toonde echter uitstekende voordelen. Dit waren de resultaten:

 1. Verbeterd gewichtsverlies van 1,88% tot 4,91%
 2. Verhoogd percentage lichaamsvet reductie van 0,70% tot 8,43%
 3. Verbeterde taille reductie van 2,36% tot 4,14%
 4. Betere reductie van de heupomtrek van 0,74% tot 2,51%
 5. Hogere BMI-verlaging (body mass index) van 2,10% naar 6,43%

Deze bevindingen suggereren dat een biologisch beschikbare (gemakkelijk opneembare) vorm van curcumine, met fosfatidylserine of zwarte peper-extract, gewichtsverlies kan helpen bij personen met overgewicht.

Een uitstekend resultaat dus. Laten we doorgaan met het volgende onderwerp

Kurkuma en bronchitis

Om er achter te komen of kurkuma helpt tegen de symptomen van bronchitis, moeten we eerst weten wat bronchitis eigenlijk is.

Als de luchtpijpen naar de longen ontstoken zijn spreken we over de aandoening bronchitis. Je hebt acute bronchitis, die meestal wordt veroorzaakt door een virus of infectie en kan al na een paar dagen over zijn.

Helaas zijn er nog steeds mensen die roken en de lucht wordt steeds meer vervuild. Deze vervuiling zorgt voor chronische bronchitis en zeker 15% van de rokers leidt hieraan.

Je raad het misschien al toen je over de ontstoken luchtpijpen las. Kurkuma kan helpen bij bronchitis door haar ontstekingsremmende werking.

Maar dat is niet het enigste waar kurkuma haar werk doet. Ze bevecht ook de vrije radicalen, virussen en infecties, door haar antibacteriële eigenschappen.

Ze wordt dus niet alleen ingezet op het stuk van ontstekingen, maar op meerdere fronten.

 

Klik hier voor jouw laagste prijs

 

 

Waarom kurkuma met zwarte peper?

Waarom kurkuma met zwarte peper?

Er is één belangrijke reden waarom er zwarte peper in kurkuma of curcumine wordt gedaan. Namelijk dat zo de kurkuma beter wordt geabsorbeerd. Kurkuma op haar eigen wordt slecht door het lichaam opgenomen. Zo kun je minder genieten van al de gezondheidsvoordelen.

Daarnaast is het werkzame stofje in zwarte peper, genaamd piperine zelf ook ontstekingsremmend en een sterke anti-oxidant. Zo heb je een krachtige samenwerking waar je nog veel plezier van gaat beleven.

Ervaringen met Kurkuma Capsules/Supplementen

Ervaringen met Kurkuma Capsules/Supplementen

Om te weten of kurkuma capsules bij je passen, wil je natuurlijk altijd graag ervaringen van mensen die het product gebruiken. Op deze manier kun je kijken of een product bij je past.

Ik zet zelf ook altijd de negatieve ervaringen erbij, zodat als mensen bijwerkingen of interacties met andere medicatie hebben, ze weten waar het vandaan komt.

Totaal aantal ervaringen: (5082)
Positieve ervaringen: (4519)
Gemiddelde ervaringen: (184)
Negatieve ervaringen: (397)

Veel van de negatieve ervaringen, hadden te maken met de verzending van het product of andere logistieke problemen. Ook waren er mensen die geen significant verschil merkte.

De bijwerkingen die bij een klein deel van de mensen wel was ontstaan, zet ik hier nu onder neer;

Negatieve ervaring Kurkuma diarree en misselijkheid:

Ik nam slechts 2 capsules in plaats van de 3 aanbevolen, en slechts na een paar dagen kreeg ik misselijkheid en vreselijke diarree. Ik kan het niet aanbevelen.

Negatieve ervaring Kurkuma gas en afvallen:

Koop niet tenzij je 24/7 met een opgeblazen gevoel wilt rondlopen, ik moest ermee stoppen omdat ik zoveel aankwam en mij opgeblazen voelden.

Negatieve ervaring kurkuma en hoofdpijn:

Geen verandering behalve hoofdpijn bij het stoppen na 45 dagen.

Gelukkig zijn er vooral positieve ervaringen, waarbij sommige levensveranderend zijn.

Positieve kurkuma ervaringen

Positieve kurkuma ervaringen

Positieve ervaring met kurkuma en zwellingen

Dit is het beste merk van kurkuma curcumine dat ik heb gebruikt. Ik heb de zwellingen in mijn handen zien slinken en is nu helemaal weg! Ik ben zeer tevreden en heb dit met mijn vrienden gedeeld!

Positieve ervaring kurkuma en multiple sclerose(MS)

Bestelde en ontving dit supplement zeer snel. Ik lijd aan MS en ben wanhopig op zoek naar een meer natuurlijke manier om pijnverlichting te krijgen. Ik ben meteen begonnen met dit supplement en kan eerlijk zeggen dat het WERKT! Ik ben niet 100% pijnvrij, maar pijnverlichting is een zegen! Heel erg bedankt. Ik zal het opnieuw bestellen!

Positieve ervaring kurkuma en schildklier/chronische ontstekingen

Ik heb last van ernstige schildklierproblemen en constante ontsteking. Na veel onderzoek te hebben gedaan, las ik dat kurkuma een geweldige, natuurlijke manier was om ontstekingen te verminderen.

Ik vond dit specifieke merk van een andere blogger die aan dezelfde aandoening leed en dus na het lezen van alle goede beoordelingen dacht ik dat ik het zelf zou proberen. Ik neem ‘s nachts drie pillen voor het slapen gaan en ik kan je niet vertellen wat een verschil ik voel als ik’ s ochtends wakker word.

Ik ben hier nu drie weken mee bezig en ik kan echt niet zonder. Ik heb al een drastische verandering opgemerkt in mijn ontsteking, vooral mijn knieën (ze zien er altijd gezwollen uit) en ook mijn taille.

Ik kan ‘s ochtends makkelijker wakker worden zonder me moe te voelen. Ik vind het geweldig dat ze allemaal natuurlijk zijn, gemaakt in de VS en van hoge kwaliteit. Daarom is het leuk om een ​​product te hebben waarop ik kan vertrouwen en dat werkt! Dank je!

Positieve ervaring met pijnverlichting:

Product met een hoge potentie met grote gevolgen voor de symptomen! Ik heb moeite met het verminderen van chronische pijn als gevolg van meerdere baarmoedertumoren en ontstekingen.

Dit supplement is ongelooflijk krachtig en ik voel de verlichting binnen een uur na het innemen.

Ik heb nog nooit andere supplementen gehad die me zo’n merkbaar comfort en verlichting van mijn symptomen bieden. Ik ben van plan het dagelijks in te nemen zolang het op de markt verkrijgbaar is. Bedankt voor het maken van zo’n krachtig product!

Positieve ervaring kurkuma en Artrose:

Ik gebruik nu een tijdje kurkuma capsules, omdat het helpt bij de ontsteking in mijn lichaam en die de artritis pijn voor mij veroorzaakt. Samen met een dieet dat helpt bij lagere ontstekingen, hebben deze capsules me veel geholpen.

Ik ben in staat geweest om minder en / of helemaal niet mijn reguliere medicijnen in te nemen waardoor ik extreme diarree heb.

Ik moet alleen deze ene capsule per keer innemen vanwege de irritatie die het in mijn slokdarm kan veroorzaken. Iedereen is anders, maar je moet gewoon weten wat voor jou werkt om ze te nemen. Ik zou het ten zeerste aanbevelen voor iedereen die last heeft van pijn die door ontstekingen veroorzaakt zijn.

Positieve ervaring Kurkuma en Angst:

Het product werkt prima. Het maakt me energieker en helpt mijn angstproblemen te verlichten. Het helpt me ook met sneller herstellen van pijnlijke spieren na mijn trainingen.

Positieve ervaring Kurkuma en afvallen

Ik ben in April begonnen met 500 mg curcumine met zwarte peper en ben er zeer te spreken over! Ik neem er eentje in de ochtend en eentje in de avond. Sindsdien heb ik veel meer energie en ben ik maarliefst 15 pond afgevallen. Erg gelukkig met dit product!

Kurkuma Capsules Review van Vitalize

vitalize kurkuma c-3 complex

Deze keer nemen we de kurkuma capsules van Vitalize onder de loep. Waarom? Omdat de beste kurkuma supplementen een combinatie heeft van de drie belangrijste curcumonoïden.

Deze drie stoffen gaan een samenwerking aan om de helende eigenschappen die in de kurkuma zit te versterken. Daarnaast is het de meest voordelige aanbieder, die ook nog naar je portemonnee kijkt.

Wat zit er in deze supplementen van Vitalize?

Hoeveelheid: (20,60,120 veganistische tabletten)
Prijs: afhankelijk van hoeveel je er koopt (Er is wel weer stapelkorting)
Hoeveelheid curcumine: 600mg, waarvan 95% curcumine

Welke ingrediënten zitten erin?

Hoeveelheid per tablet:

 • 600 mg curcumine
 • 10 mg Bioperine (zwarte peper extract)
 • 10 mg Broccoli extract

De curcumine en de Bioperine is al uitgelegd waarom ze in deze tabletten zitten. Het is voor een betere opname van de curcumine.

Maar waarom broccoli extract? Zoals jullie misschien weten heb ik in het artikel over DIM-supplementen uitgelegd hoeveel het kan doen voor mensen. DIM komt ook voor in broccoli, maar toch is het niet het stofje wat belangrijk is nu.

De stof waar het nu om gaat heet sulforafaan en komt ook in broccoli voor. Wetenschappers zeggen dat sulforafaan zelfs artrose preventief kan voorkomen, of de symptomen van artrose minder erg kan maken.

Vandaar ook dat Vitalize deze in de kurkuma tabletten heeft gedaan.

Voor wie zijn deze kurkuma tabletten bedoeld?

 • Mensen met Artrose of andere ontstekingsaandoeningen
 • Voor mensen die willen afvallen
 • Voor mensen die aan angststoornissen of depressies lijden
 • Kurkuma kan mogelijk preventief helpen bij kanker en alzheimer
 • Voor mensen die hun ontstekingswaarden omlaag willen houden
 • Voor mensen die veel last hebben van pijn
 • Voor mensen met schildklierproblemen

Kurkuma wordt nog voor veel meer oorzaken ingezet als medicijn, maar dit zijn de belangrijkste en waar veel resultaat wordt geboekt.

Wat zijn de voordelen van deze Vitalize Kurkuma capsules?

 • Er zit Bioperine in voor maximale opneembaarheid
 • Ze hebben een broccoli extract toegevoegd
 • De drie belangrijkste curcumonoïden zijn toegevoegd (C3-Complex)
 • Bevat geen gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen.
 • Daardoor is het geschikt voor vegetariërs en veganisten.
 • Productie volgens strenge HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen.
 • Er is Stapelkorting
 • Voor 17.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending

Nadelen van deze tabletten of over website

 • Over de tabletten geen nadelige eigenschappen gevonden
 • Er is geen paypal optie

Conclusie over deze Kurkuma Tabletten van Vitalize

Conclusie over deze Kurkuma Tabletten van Vitalize

Na al het bewijs verzameld te hebben over kurkuma, lijkt dit een veilig, gezond maar vooral een krachtig supplement die vele gezondheidsvoordelen heeft.

Vooral op het gebied van ontstekingen heeft het een krachtige werking. Eigenlijk kan je geen buil vallen om zo’n supplement in je nachtkastje te hebben staan.

Zeker als je naar de kwaliteit van deze supplementen kijkt en de extra ingrediënten die ze toevoegen, kan ik hier alleen maar positief over zijn.

Mocht je de kurkuma tabletten willen kopen, dan kan je ze bij hun officiële website bestellen. Als je gelijk je stapelkorting wilt berekenen, klik dan nu op de blauwe link en kijk hoeveel jij kan besparen.

klik nu hier voor mijn korting

 

Wees gezond,

Lucas van Wateringen


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19594223 (Kracht van Curcumine)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12490959 (ontstekingen en kanker)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2504526/(BDNF)
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0006322303001811 (BDNF en Alzeihmer)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10543305(curcumine vasculaire aandoeningen)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23146777 (curcumine beter als hart medicatie)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12680238 (curcumine en kanker)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18462866 (curcumine en kanker 2)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2758121/ (Curcumine en kanker 3)
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1755-5949.2010.00147.x (kurkuma en Alzheimer)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22407780 (kurkuma en reguliere anti-ontstekings medicatie)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20657536 (curcumine en artrose)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23832433 (onderzoek prozac en curcumine)
https://link.springer.com/article/10.1007/s00213-008-1300-y (curcumine en de aanmaak van nieuwe neurotransmitters)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20205886 (curcumine en veroudering)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12676044 (veiligheid dosering)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26592847 (curcumine en afvallen)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4022204/ (Antibacteriële eigenschappen van curcumine)

You may also like

Leave a Comment