Home Supplementen Reviews/ Ervaringen DIM Ervaringen en Supplementen Review

DIM Ervaringen en Supplementen Review

by Lucas van Wateringen
ervaringen met dim supplementen

Na 30 dagen DIM was het meest merkbaar: geen maandelijkse migraine, lichte menstruatie, meer energie, minder opgeblazen gevoel en vermoeidheid. Ik beveel het sterk aan!

[lwptoc]

Wat is DIM of Diindolylmethaan?

Diindolylmethaan komt vooral voor in plantaardig voedsel, zoals: spruitjes, bloemkool, rucola en Broccoli. Afgekort wordt het DIM genoemd.

Wat doet een DIM Supplement?

Vaak wordt deze stof genaamd DIM ingezet om hoge oestrogeen niveaus uit te balanceren naar normale niveaus

Dit kan verschillende effecten hebben op het gebied van jouw gezondheid.

Bij een te hoog oestrogeengehalte kunnen er verschillende gezondheidsklachten ontstaan zoals:

 • Overgewicht
 • Slaapstoornissen
 • Ontstekingen
 • Overprikkeld raken
 • Vermoeidheid

Dim zal dit naar normale niveaus terug brengen met verschillende gezondheids voordelen.

Waar kun je DIM supplementen voor gebruiken?

Waar kun je DIM supplementen voor gebruiken?

Zoals al aangegeven kun je DIM voor verschillende aandoeningen gebruiken, zoals overgewicht, slaapstoornissen, ontstekingen, overprikkeld raken, vermoeidheid en afvallen, Acne en PMS.

Maar er zijn nog een paar hele interessante aandoeningen en ziektes waarbij je ze kan inzetten. Hierbij een klein overzicht:

 • Preventief bij borst, colorectale en prostaat kanker
 • Het verkleinen van de prostaat
 • Waar hele goede ervaringen mee zijn is PMS (premenstrueel syndroom)
 • Acne

Vooral bij het preventief gebruiken bij kanker is het onderzoek nog jong en niet volledig. Er zijn indicaties dat het ook tegen kan werken op het moment dat je al kanker hebt

Dim supplementen voor afvallen

Dim supplementen voor afvallen

Supplementen met DIM erin kunnen ervoor zorgen dat je vet verliest vooral bij je heupen en dijen. Maar hoe komt dat eigenlijk?

DIM zorgt ervoor dat de ‘’slechte’’ oestrogeen veranderd naar ‘’goede’’ oestrogeen.

De slechte oestrogeen zorgt voor de vele ongemakken die mensen en vooral vrouwen ervaren, zoals PMS en verhoogd risico op borstkanker.

De eigenschappen van goede oestrogeen, genaamd 2-hydroxyestrone wordt geassocieerd met gezondheidsvoordelen als, lagere lichaamsvet waardes, sterkere botten, de aanmaak van hogere kwaliteit collageen, betere balans tussen de cholesterolwaarden.

Voor het afvallen met DIM supplementen is het belangrijk om te weten dat de ‘’slechte’’ oestrogeen signalen naar het lichaam stuurt om vet vast te houden.

Dit vasthouden van vet gebeurt met name bij de probleemgebieden, zoals de billen, heupen en dijen.

Doordat DIM de slechte oestrogeen veranderd naar goede oestrogeen, kan het niet langer signalen naar het lichaam sturen, om daar vet vast te houden.

Daarnaast heeft DIM nog een functie wat helpt met afvallen. Namelijk dat het proces van de aanmaak van nieuwe vetcellen onderdrukt en meehelpt meer vet te verbranden.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van DIM?

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van DIM?

 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Brein mist
 • Donkere Urine
 • Diarree
 • Druk op de borst
 • Uitslag
 • Verhoogde bloeddruk
 • Haaruitval

Deze bijwerkingen zijn uitzonderingen, maar worden wel gemeld. Mocht het je overkomen, dan weet je in ieder geval, dat je met de DIM supplementen moet stoppen.

Wat doen DIM supplementen voor je tijdens de overgang?

Zoals al eerder beschreven, doet DIM de ‘’slechte’’ Oestrogeen omzetten naar goede oestrogeen.

De kwalen die bij PMS horen, zoals, menstruele krampen, gemoedstoestanden die heen en weer slingeren, slapeloosheid en nog meer klachten afhankelijk van welke vrouw PMS heeft.

Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door Oestrogeen dominantie (slechte oestrogeen) en deze klachten komen daaruit voort.

Hier zou DIM wel eens een uitkomst kunnen bieden. Ik laat zometeen wat DIM ervaringen zien in relatie tot PMS.

is DIM een veilig supplement?

Dim wordt door de meeste wetenschappelijke bronnen als veilig bevonden, zolang je de dagelijkse dosis niet overschrijd van 100mg-150mg.

De Vitasana Supplementen zijn 100mg. Begin er dus altijd met eentje

Toch wil ik niet de negatieve ervaringen negeren, want daar zijn er ook aan aantal van.

DIM Ervaringen met de supplementen

DIM Ervaringen met de supplementen

Totaal aantal ervaringen: (3937)

Positieve ervaringen:(3453)
Neutrale ervaringen:(202)
Negatieve ervaringen:(282)

Negatieve ervaringen met DIM supplementen

Negatieve ervaring 1:

Het lijkt erop dat de meeste mensen positieve recensies over dit product hebben geschreven. Ik ben blij dat het voor hen werkt! Ik hoopte dat het zou helpen met mijn milde opvliegers. Ik had echter last van onregelmatige hartritmes en hoofdpijn, wat me een paar dagen kostte om erachter te komen dat het de capsules waren die deze effecten veroorzaakten. Toen ik ermee stopte, stopte mijn hoofdpijn en voelde mijn hartslag weer normaal aan. Ik heb ze niet lang genoeg genomen om op te merken of het verschil zou maken met de opvliegers. Ik ben het niet waard.

Negatieve ervaring 2:

Helaas deed dit niets voor mij. Ik heb me ellendig gevoeld sinds ik overstapte op dit supplement voor mijn symptomen van de menopauze.

Negatieve ervaring 3:

Dit product zorgt ervoor dat mijn haar rond de randen begon te verdunnen … had nog nooit problemen zoals dit, moest het gebruik stoppen … iedereen is verschillend, dus resultaten zijn
misschien niet hetzelfde.

Positieve ervaring 1:

Ik ben 55 en in de menopauze en ik kon het me niet langer veroorloven om mijn HST-vervangende medicatie te kopen. Ik begon me weer vreselijk te voelen kort nadat ik was gestopt … opvliegers, verstoorde slaap, geen energie, hersenmist, droogte, verlies van libido … alle leuke dingen die met de overgang gepaard gaan.

Ik heb de recensies hierover gelezen en dacht dat ik deze een kans zou geven omdat ik me ellendig voelde. Ik gebruik ze nu bijna twee maanden en ik voel me geweldig!. Ik heb eigenlijk minder gezichtshaar .. en mijn huid is verbeterd en eigenlijk is alles wel verbeterd.

En Niemand heeft me betaald of me iets gratis gegeven om dit te schrijven. Het werkt gewoon voor mij en ik hoop dat het altijd voor mij werkt.

Positieve ervaring 2:

Ah-Mazing! dit is de waslijst met symptomen waarmee ik me kon identificeren voordat ik DIM nam:Koude handen en voeten, haaruitval, maandelijkse hoofdpijnen, ZWARE & lange menstruatieperiodes, Humeuriger dan normaal, Zwelling en gevoeligheid van de borsten,Verminderde zin in seks,Traag metabolisme, Mistig denken, Opgeblazen gevoel (vasthouden van water), Gewichtstoename – zwaarste dat ik ooit ben geweest, Vermoeidheid – vooral dag voor menstruatie periode, Problemen met slapen – 2-3 keer per nacht op.

Ik heb 2 kinderen gehad en dacht dat dit gewoon de nieuwe normale was die ik zou moeten doorstaan ​​tot de menopauze …. nou dames als je je identificeert met een van die symptomen, neem DIM! Na 30 dagen DIM was het meest merkbaar: geen maandelijkse migraine, lichte menstruatie, meer energie, minder opgeblazen gevoel en vermoeidheid. Ik beveel het sterk aan!

Positieve ervaring 3:

Ik zweer bij deze supplementen. Ik ben een overlevende van borstkanker. Ik gebruik ze ongeveer 9 maanden om mijn hormonen op natuurlijke wijze te reguleren. De supplementen werken! Al mijn tests zijn geverifieerd door dokters. Geen vreselijke slopende Anastrozole voor mij. Bedankt voor het maken van een natuurlijk alternatief van hoge kwaliteit waarop ik kan rekenen.

Positieve ervaring 4:

Yesss !! Ik ben meestal niet iemand die beoordelingen schrijft, maar ik moest wel. Ik gebruik dit product ongeveer 6 maanden en ik heb nog nooit een meer helderdere huid ervaren als nu!! En ik gebruik nu ongeveer 8 jaar krachtige acne medicatie.

Ik wist dat mijn acne hormoongerelateerd moest zijn, vanwege het in kaart brengen van het gezicht en het feit dat ik een diabetes type één ben (insuline maakt deel uit van je endocriene systeem: endocriene storing = hormoonbalans) en leed aan vreselijke, gênante cystische acne langs mijn kin, wangen en kaak.

Ik droeg elke dag zware make-up. Ik draag zelfs geen foundation meer. Ik ben dol op dit product !!! Ik kan me niet voorstellen hoe zelfbewust en ongemakkelijk ik zou zijn zonder deze vitamines. Dank je wel!!

Positieve ervaring 5:

OMG!!!!! Ik probeer al jaren buikvet af te nemen. Ik heb verschillende diëten gevolgd en zou kilo’s opstijgen, maar het koppige buikvet zou blijven bestaan ​​voor het beste leven. Ongeveer anderhalve maand geleden besloot ik om DIM eens te proberen, omdat het zulke goede recensies had. Ik gebruik momenteel Weight Watchers die echt heeft geholpen met het gewichtsverlies.

Ik ben 14 pond afgevallen in ongeveer 2 1/2 maanden, wat veel sneller is dan op elk ander dieet dat ik heb geprobeerd. Het meest ongelooflijke deel van dit alles is dat mijn buikvet verdwijnt. Sinds ik met DIM ben begonnen, ben ik 5 centimeter van mijn taille verloren !!! Ik kon dat meetlint nauwelijks geloven. Ik heb een volledige broekmaat. Over het algemeen voel ik me ook beter. Ik lijk meer energie en drive te hebben. Voor iedereen die probeert het buikvet onder controle te krijgen, is dit absoluut het product om te proberen!

Positieve ervaring 6:

Sinds ik DIM aanschaft heb, ben ik gefocust, energiek, leuk om mee te babbelen, helder van geest, heb ik een mooie en gladde huid en een plattere buik. Ik neem er twee in de ochtend.

Geestelijk en emotioneel voel ik me alsof ik deed voordat het echte leven gebeurde; voorafgaand aan zorgen en stress. Ik begon met DIM omdat ik stemmingswisselingen, hoogtepunten en dieptepunten begon op te merken, vooral vlak voor mijn cyclus (PMS), dit alles wees op oestrogeen dominantie.

Ook heb ik lage algemene gegeneraliseerde angst; waarvan ik altijd vermoedde dat het hormonaal was en ik wist gewoon dat het een natuurlijke remedie moest zijn. Ik begon onderzoek te doen; Ik heb l-tryptofaan, cla, L-theanine, GABA genomen. Die allemaal gewoon goed waren.

Ik heb ook Wellbutrin en Prozac ingenomen waardoor ik dik ben geworden en me blah voelde. Ik stopte met het nemen van beide recepten en voelde me eigenlijk beter zonder ze.

Maar de PMS en mijn gemoedstoestand sluipen me nog steeds zo nu en dan tegemoet. Ik vond DIM na onderzoek naar oestrogeendominantie en ik voel me als een normaal persoon. Geen medicijnen meer, ik word gelukkig wakker en concentreer me op mijn dag. Ik wou dat ik dit eerder had gevonden. Ik raad DIM ten zeerste aan.

Er worden dus zeer mooie resultaten geboekt met DIM en dat is ook de reden waarom ik deze supplementen ga reviewen.

De beste DIM supplementen heb ik gevonden bij Vitasana, hierbij een overzicht van alles wat dit een goed supplement maakt.

 

Klik hier voor de laagste prijs Dim

 

 

Vitasana Review met DIM Supplementen

Een review van de Beste DIM supplementen van Vitasana

Als je een volger bent van mijn website, dan weet je dat ik vaak de supplementen van Vitasana review. Simpelweg, omdat de kwaliteit en prijsverhouding vaak gunstiger is als andere aanbieders.

Daarnaast doen ze er vaak ondersteunende vitamines, mineralen of kruiden in de capsules, zodat je doel nog sneller gerealiseerd kan worden.

Wat zit er in de Vitasana DIM Supplementen?

Samenstelling per dagdosering: (1 capsule)

 • vitamine E 54 mg
 • Bioperine (R) 3 mg
 • DIM 100mg
 • Choline 25 mg

Waarom Vitamine E in dit supplement?

Deze Vitamine komt vooral van pas bij afvallen of vet verliezen. Er is in onderzoek geconstateerd dat mensen die flink overgewicht hebben, slecht deze vitamine E kunnen opnemen.

Deze ondervoeding zorgt voor vele kwalen. Vitamine E zit vooral in vette producten, maar tijdens het afvallen, gaan de meeste mensen voor weinig vet in hun eten.

Op deze manier ontstaat er een tekort met alle gevolgen van dien. Daarom ben ik ook fan van Vitasana, die hier op gelet hebben en het in de DIM capsule hebben toegevoegd.

Wat is Bioperine?

Bioperine is een stof die ze uit zwarte peper halen. Normaal gesproken wordt deze stof gebruikt om de supplementen nog beter te kunnen absorberen.

Want niet alle stoffen in supplementen worden goed opgenomen in het lichaam. Toch is er nog een andere reden, waarom Vitasana deze stof heeft toegevoegd.

Het verhoogd namelijk je metabolisme, waardoor het proces van vet afbreken een stuk sneller gaat. Dubbele winst hier dus!

Waarom Choline in deze supplementen?

Het efficiënte vetmetabolisme van Choline is ook in verband gebracht met een hoger verzadigingsniveau, wat op zijn beurt leidt tot een verminderde consumptie van calorieën, wat resulteert in algeheel gewichtsverlies.

Het wordt als veilig beschouwd en geen bijwerkingen, wanneer er normaal mee gedoseerd wordt.

Waarvoor wordt DIM gebruikt?

Waarvoor wordt DIM gebruikt?

Er zijn meer toepassingen waarvoor het gebruikt wordt, maar dit zijn de belangrijkste:

 • (Zware) Acne
 • Afvallen / Vet verliezen (vooral bij buik, dijen en heupen)
 • PMS (premenstrueel syndroom)
 • Slaapstoornissen.

Vooral bij deze problemen worden DIM supplementen met succes veel toegepast

Wat zijn de voordelen van deze Vitasana DIM supplementen?

 • Er zit Vitamine E in voor maximale ondersteuning en vetverbranding
 • Er zit Bioperine in voor betere opname van DIM en helpt het metabolisme te verhogen.
 • Er zit Choline in voor extra vetreductie en snel afvallen
 • Er is een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie
 • Voor 11.00 besteld en je hebt het morgen in huis
 • Boven de 50,- gratis verzending

Nadelen van dit supplement of website

 • Een wat trage website
 • Geen paypal optie

Conclusie over deze Vitasana DIM supplementen

Conclusie over deze Vitasana DIM supplementen

Deze supplementen lijken een uitstekende keuze voor mensen met zware acne, PMS, slaapstoornissen of afvallen.

Ik heb via de ervaringen met DIM supplementen gelezen hoe dit supplement levens heeft veranderd.

Toch moet ik er ook wat een disclaimer op plaatsen. Je hormoonhuishouding is een gevoel iets, wat je met respect moet behandelen. Zoals je in de negatieve reviews heb gelezen, kunnen er ook flinke bijwerkingen ontstaan.

Ondanks dat ze sterk in de minderheid zijn, is voorzichtigheid altijd goed.

Dat gezegd hebbende, DIM kan een uitstekende keuze zijn en zeker die van Vitasana. Als je nieuwsgierig bent geworden en je wilt ook nog van hun stapelkorting genieten, dan kun je nu nog onderaan de blauwe link klikken en jouw korting bekijken.

https://www.vitasanasupplements.com/product/dim/

Wees gezond,

Lucas van Wateringen

 


Wetenschappelijke bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4096089/ (Choline en vet verlies)

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16675129-catechol-estrogen-quinones-as-initiators-of-breast-and-other-human-cancers-implications-for-biomarkers-of-susceptibility-and-cancer-prevention/ (onderzoek over hoe een hoog oestregeen gehalte bij kan dragen aan bepaalde kankersoorten)
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/mnfr.201700119 (onderzoek waar vetcellen worden onderdrukt)
https://www.fasebj.org/doi/abs/10.1096/fasebj.25.1_supplement.581.15 (hier een vergelijkbaar onderzoek naar vetcellen en DIM)
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0955286312000204 (DIM en afvallen)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3048776/(DIM en PMS)

You may also like

Leave a Comment