Home Ontspanning Beste triggerpoint massagebal + Review en Ervaringen

Beste triggerpoint massagebal + Review en Ervaringen

by Lucas van Wateringen
0 comment

Sommige mensen kopen een foam of massage roller om de pijn en spanning uit hun spieren te masseren. Dit kan erg goed werken, maar wat doe je met de plekken op je lichaam waar je niet bij komt?

Juist, daar gebruiken we een massagebal voor. Het is namelijk zo dat de spanning in de plekken die niet gemasseerd worden, snel een pijnpunt kunnen worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Met triggerpoint massage ballen kun je bijvoorbeeld de bovenrug masseren, je billen of je voeten. Want wie gaat dat masseren als je geen fysiotherapeut of masseur hebt? Je wilt toch uiteindelijk van je pijn of toch?

Gelukkig kan dit simpel en snel en de massageballen zijn nog goedkoop ook. Lees maar even mee wat de beste triggerpoint massage bal is…

addidas massagebal

Wat is een triggerpoint massagebal?

Dit is een massage bal die specifiek is ontworpen om de handen van een massagetherapeut na te bootsen. Daarnaast is de naam triggerpoint ook het merk van de massagebal.

Voordelen van een massagebal

Er zijn verschillende voordelen van een massage bal op te noemen, maar hier volgen de belangrijkste

Het vermindert stijfheid van de spieren

Nadat ik spit in m’n rug had gekregen en dit uitstraalde naar m’n rechterbeen, heb ik zeker 2 maanden met heftige pijnlijke stijve spieren gelopen. Ik heb toen een massage bal gekocht en ben dit 3 x per dag gaan rollen over m’n hele been.

In het begin kan het wat pijnlijk zijn, maar op deze manier haal je de spanning en dus de stijfheid uit je spieren, waardoor de spier weer tot rust komt. Ik heb van de twee maanden de laatste twee weken de massagebal gebruikt en de pijn en stijfheid was bijna helemaal weg.

Mocht je dus stijve en pijnlijke spieren hebben, dan zou een massagebal een goede oplossing kunnen zijn.

Vermindert de spanning in de spieren

Vermindert de spanning in de spieren

De spanning in de spieren zorgen uiteindelijk voor stijve en pijnlijke spieren en soms tot ontstekingen tot gevolg. Alleen daarom is het al goed om een massage bal te gebruiken.

Alleen een massage bal wordt niet alleen gebruikt door mensen die fysiek wat mankeren. Deze ballen worden ook gebruikt door sporters en vooral door duursporters en mensen die zwaar trainen.

Mensen die professioneel een sport beoefenen of gewoon heel fanatiek zijn hebben vaak veel spanning op hun spieren. Veel sporters vergeten ook te stretchen na een training. Je raad het al, spierspanning en stijfheid is het gevolg.

Een triggerpoint massage bal is dan ook jouw ideale maatje om die stijve en pijnlijke spieren eens goed te masseren, zodat de pijn eruit kan. Als de pijn weer eenmaal is vertrokken en de spieren in de herstelmodus zijn, dan kan je weer eerder je training oppakken en je doelen behalen.

Het verbeterd de flexibiliteit in spieren

Of je nou marathons loopt of gewoon erg stijve spieren hebt, waardoor je slechter kan bewegen. Bij gebrek aan een masseur kan een massage bal uitkomst bieden.

Door de spanning uit de spieren te masseren, worden de spieren ook minder stijf en als de spieren minder stijf worden, betekent dat je meer kan bewegen.

Dit is zowel handig voor (top) sporters als voor mensen met een slechte mobiliteit

Het verbetert de bloedsomloop

Het verbetert de bloedsomloop

Net zoals bij een foamroller,  of een massage gun, doet een massage bal ook de bloedcirculatie verbeteren. Eigenlijk doet elke vorm van masseren de bloedcirculatie verbeteren.

Hoe meer bloed er door je spieren lopen, hoe sneller de spieren zich helen en naar de normale natuurlijk toestand gaan. Een spier in haar natuurlijke toestand is zacht en flexibel. Vanuit dit punt kun je gewoon weer goed trainen, meer bewegen of geen pijn meer hebben.

Het zorgt voor minder stress

Er zijn maar weinig massage die stress in het brein veroorzaken. Of nou ja, soms kan een fysiotherapeut je goed te grazen nemen, maar uiteindelijk heeft het wel een helend effect.

Maar de meeste massage kunnen therapeutisch en heel relaxt aanvoelen…

Omdat het lichaam en de geest één zijn, zal een ontspannen lichaam, ook een ontspannen geest opleveren. Het spreekt voor zich, dat pijn in het lichaam geen ontspannen geest geeft.

Daarnaast kun je met massageballen bepaalde acupressuurpunten indrukken, waardoor er blokkades uit je energiesysteem gehaald worden en de energie weer vrij kan stromen. Vaak geeft dit een therapeutisch en ontspannen gevoel.

Welke punten op je lichaam zou je met een massage bal moeten masseren?

Welke punten op je lichaam zou je met een massage bal moeten masseren?

● Nek

● Thoracic wervelkolom (boven/midden rug)

● Lage rug

● Schouders

● Heupflexoren

● IT-band

● Bilspieren

● Hamstrings

● Kuiten

● Voeten

Natuurlijk kan je met de bal alles masseren wat je wilt, maar dit zijn wel de belangrijkste punten.

Beste triggerpoint massagebal + Review en Ervaringen 7

Ik stel je voor de Adidas Trigger point massage ball

Deze massage bal van Adidas is speciaal gemaakt om knopen en spanning op te lossen door extra druk uit te oefenen op specifieke plekken. Het gaat dan vooral om de plekken die normaal gesproken eigenhandig moeilijk te masseren zijn. Oftewel het trigger point principe.

Ook bij deze Adidas bal als zowel de bal van het merk Triggerpoint is de bal zo gemaakt dat hij de hand moet nadoen van een masseur of fysiotherapeut. Dit zorgt voor een extra prettige ervaring en met de triggerpoint techniek, zal je snel resultaten zien.

De bal is zo gemaakt dat hij de ideale compressie, tegendruk en stabiliteit geeft voor een optimale ervaring. De kleur van de bal is zwart en komt in één maat. Dit is expres gedaan, omdat ze bij Adidas vonden dat zo de triggerpoint techniek het beste toegepast kon worden.

De massage bal heeft een diameter van 8,3 cm. Hierbij nog wat andere kenmerken en productspecificaties van de Adidas bal. Het materiaal is van kurk en Pu led. Het kurk is speciaal toegepast voor grip en comfort en het Pu led voor de stevigheid en de duurzaamheid.

Het gewicht van deze bal is 900 gram, wat het een licht gewicht maakt, maar het blijft een sterke bal die ook gemaakt is om vele jaren mee te gaan.

Dit is wat ik kwa specificaties kan meegeven, uiteindelijk blijft het een massagebal en geen Maserati. Hoewel ik graag een Maserati had gehad voor deze prijs.

Wat zijn de ervaringen met deze Adidas triggerpoint massagebal

Wat zijn de ervaringen met deze Adidas triggerpoint massagebal

Jayde-

Ik ben eigenlijk te lui voor dit soort producten, wat ik ook koop. Ik kocht deze bal dan ook met half zelfvertrouwen …

Ik dacht dat ik het maar even moest gebruiken, maar heb voor mij doen, gelijk allerlei punten gedaan, terwijl ik tv keek, op een harde bank lag, legde ik mijn schouderbladen, kuiten, achterkant van mijn dijen , oksels, enz met de Adidas bal ertussen.

In het begin was het wel even pijnlijk, maar ik voelde al na 5 minuten verlichting. Zeker de dagen erna werd het steeds minder pijnlijk en was het zelfs ontspannend.

Voor zo’n lui iemand als ik was het dubbel prijs. Ik kwam er achter dat ik iets vol kon houden en gelijk mijn pijn weg kon masseren.

Farida-

Ik begon massageballen te gebruiken om mijn ischias en stijve schouders te verbeteren en dat lukte!.

Bij deze Adidas-massage bal lijkt het een dicht en hard materiaal te zijn, met een stevige kern, en het lijkt helemaal niet vervormd te zijn als ik er oefeningen mee doe.. Aan de andere kant is het buitenmateriaal dat in contact komt met het lichaam gemaakt van een licht elastisch materiaal, dus het is zeer comfortabel in gebruik zonder pijn te voelen.

Je kunt het punt dat je wilt raken stevig druk zetten en de bal verplaatsen door het lichaam er tegenaan te drukken, en daarna de fascia masseren.

Het heeft veel van mijn pijn vermindert en mijn mobiliteit is enorm toegenomen. Ik ben er dus erg blij mee!

Ben

Het is goed dat het een maat groter is dan een tennisbal en het raakpunt iets breder is. Ik hou van deze maat die mooi past als ik er mijn gewicht op leg! Het lijkt even lastig in het begin, maar als het zachter wordt, voelt het een beetje anders en het was precies goed voor mij.

Ik vroeg me af wat ik moest doen met deze goedkope producten, maar sportmerken zijn vaak veiliger en betrouwbaarder, dus heb ik voor deze gekozen.

Tot nu toe heb ik mijn lichaam overbelast en er helemaal niet voor gezorgd, dus toen ik het merkte, werden mijn spieren stijf en werden mijn vingers gevoelloos, dus ik zou er vanaf nu goed voor willen zorgen en ben al goed begonnen al zeg ik het zelf

Nu we de ervaringen hebben gelezen, vraag je misschien af waar je de Adidas trigger point bal kunt kopen…

Beste triggerpoint massagebal + Review en Ervaringen 7

Hier kun je de Adidas massage bal kopen

Bij Just Athlete dus. Just Athlete heeft zijn vleugels verspreid en is ook bedrijvig in Europa geworden. Doordat het een groot bedrijf is, kopen ze groot in en kunnen daarom vaak dezelfde producten goedkoper aanbieden.

Daarnaast hebben ze een tijdelijke actie dat als je op hun nieuwsbrief inschrijft je 10% korting krijgt.

Als je dus klaar bent met pijn en vooral ontspanning in je spieren en geest zoekt dan zou de Adidas massage bal wel eens iets voor jou kunnen zijn.

Als je deze massagebal nu wilt kopen, kan je op de blauwe link klikken en gelijk je 10% korting meepakken.

Beste triggerpoint massagebal + Review en Ervaringen 9

 

Klik nu hier voor mijn korting

 

Relaxte en sportieve groet,

Lucas van Wateringen

 

You may also like

Leave a Comment

Copyright @2022 – Alle rechten gereserveerd. Ontworpen door Lucas van Wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Jouw privacy staat hierbij voorop. Accepteren Meer Info