Zijn er natuurlijke supplementen die de menopauze makkelijker maken? Tuurlijk en toch is dat alleen de basis om naar een fijnere overgang te gaan naar het natuurlijk ouder worden.

Daarom wil ik je ook wat tips geven die werken bij vrouwen die moeite hebben met de overgang of in sommige gevallen er hevig onder leiden.

Ja deze supplementen werken bij de meeste vrouwen wat je dadelijk ook zal horen in de ervaringen met Menoflora van Wellvita, maar zonder wat tips heb je de helft van de oplossing maar in hand.

Daarom wil ik eerst beginnen met wat tips, dan een review geven over het supplement wat de overgang doet vergemakkelijken en daarna mag je de ervaringen lezen die de vrouwen met Menoflora hadden.

Deal? Ok, laten we beginnen…

Tips om om te gaan met de overgang of menopauze

praat met vriendinnen over de menopauze

Praat er met vriendinnen of een groepje over die in de menopauze zitten

Het klinkt haast te logisch om op te noemen, maar hoeveel vrouwen met deze klachten praten hier wekelijks over om hun frustraties en verdriet te bespreken? Maar heel weinig.

Een groep van gelijkgestemde, mits de basis energie positief is in de groep kan de overgang makkelijker maken en de emoties worden beter verwerkt die je kan krijgen tijdens deze overgang.

Door de gelijkgestemdheid en het lotgenootschap van het groepje, worden er neurotransmitters aangemaakt die je een gevoel van erkenning, veiligheid en vriendschap geven.

Als je veel last hebt van de overgang en je kan niet je gedachten en emoties kwijt, zal dit zich gaan ophopen en het hele process verzwaren.

Mocht je toch geen groep kunnen vinden, hou dan een dagboek bij en schrijf alles van je af wat er in je speelt. Vergeet zowel het negatieve niet, als het positieve. Het negatieve om het van je af te schrijven en het positieve om jezelf te laten inzien dat er nog genoeg dingen zijn om vrolijk en dankbaar van te worden.

Goed voeding en bewegen

Goed voeding en bewegen

Ook dit is een inkopper, maar als je stijf staat van de spanning vergeet je vaak de simpelste dingen. Daarnaast is het nog lang niet altijd even makkelijk om even 3x in de week te sporten en gezond te eten.

Iedereen heeft een andere levenssituatie, waar vaak bij oudere dames ook nog wat beperkingen om de hoek komen kijken. Ga maar eens sporten met artrose bijvoorbeeld?

Hier geldt wel, doe aan beweging daar waar dat mogelijk is. Hetzelfde geld voor gezond eten. Pas het aan daar waar het mogelijk is.

Met sporten maak je de neurotransmitter endorfine aan die bewezen helpt tegen de symptomen van de overgang. Daarnaast heeft voeding ook een belangrijke rol in het herstellen van de balans van je hormonen.

Acceptatie

Acceptatie

Klinkt natuurlijk makkelijk als je er niet aan lijdt, maar hoe doe je dat als je hevige pijnen en frustraties hebt? Eigenlijk is accepteren een proces, er zijn weinig mensen die het in één keer kunnen. Maar hoe beter je dit oefent hoe beter je erin wordt.

Een belangrijk aspect van accepteren is dat je geen of zo weinig mogelijk weerstand geeft ten opzichte van de situatie zoals die nu is. Dat kan betekenen dat je de negatieve gedachtes gaat observeren, in plaats van in de verhaallijnen mee te gaan. Want dat doen gedachtes. Die willen dat je meegaat in de verhalen en uiteindelijk voel je je rotter aan het eind.

Hetzelfde geld voor de emoties. Zware emoties doe je liefdevol omarmen, totdat ze rustiger worden of er een ontlading is. Daarna zoek je wat positieve afleiding of rust. Op deze manier heel je de emoties en zelfs oude emoties van het verleden.

Op deze manier komt er steeds minder weerstand in je systeem en je gaat een gevoel van controle ervaren, want dat mis je nog wel eens, niet?

En wanneer de weerstand wegvalt, accepteer je automatisch meer het moment en de situatie die zich in jouw leven afspeelt.

Uiteindelijk zullen je emoties kalmeren en zullen prikkelbaarheid, frustraties en verdriet afnemen. Als je nou merkt dat je het niet kan accepteren, dan leer je gelijk wat weerstand is. Zoek de weerstanden op, omarm ze en observeer ze. Ze worden minder, beloofd!..

menoflora

Menoflora misschien wel het beste supplement voor de overgang

Ik ben persoonlijk iemand die vooral in natuurlijke supplementen gelooft, vaak zijn deze ook gemaakt van kruiden, mineralen en vitamines. Er zijn twee kruiden en 1 vitamine die er bovenuit springen als je een goed supplement wilt tegen de symptomen van de overgang.

Ik ga ze hieronder bespreken en deze ingrediënten zitten ook in Menoflora.

Rode klaver voor de overgang

Rode klaver voor de overgang

Rode klaver (Trifolium pratense) is een bloeiende plant. Net als kikkererwten en bonen is het een peulvrucht. Rode klaver bevat isoflavonen, een soort fyto-oestrogeen. Fyto-oestrogenen hebben een vergelijkbare chemische samenstelling als oestrogeen, het vrouwelijke hormoon dat afneemt met de menopauze.

Om deze reden kan het voordelen hebben voor symptomen van de menopauze. Mensen nemen het soms voor verlies van botdichtheid, opvliegers, nachtelijk zweten en/of een hoge cholesterol.

Salie tegen de symptomen van de overgang

Salie (Salvia) maakt deel uit van de muntfamilie. Er zijn meer dan 900 soorten. Sommige soorten, zoals Salvia officinalis en Salvia lavandulifolia, zijn een veelgebruikt ingrediënt in veel kookrecepten en worden soms gebruikt in voedingssupplementen.

Salie heeft een hoog gehalte aan antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen. Het heeft een lange geschiedenis als volksremedie voor veel aandoeningen, het is ook bestudeerd voor de menopauze, maar nog niet voldoende.

Mensen gebruiken salie voor verschillende symptomen van de menopauze, waaronder nachtelijk zweten, opvliegers en stemmingswisselingen.

Tot 80 procent van de vrouwen die door de overgang gaan, zal deze symptomen ervaren, evenals vermoeidheid, verlies van botdichtheid en gewichtstoename.

Veel vrouwen wenden zich tot het gebruik van natuurlijke remedies voor symptoomverlichting. Blijf lezen om te leren wat we weten over het gebruik van salie voor de menopauze.

Symptomen opvliegers die je kan verminderen met salie

Symptomen opvliegers die je kan verminderen met salie

Van alle symptomen die een vrouw tijdens haar perimenopauze – en soms daarna – ervaart, behoren opvliegers daar tot de meest hinderlijke. Een opvlieger is een plotseling gevoel van intense hitte of warmte die uit het niets lijkt te komen en zich snel door het lichaam verspreid, met name het gezicht, de nek en de borst.

Veel vrouwen schamen zich hiervoor en het geeft gewoon een heel onprettig gevoel.

Het kan op elk moment van de dag optreden, vaak enkele minuten duren, en wordt veroorzaakt doordat de bloedvaten in het huidoppervlak zich openen, waardoor het bloed kan stromen en de overtollige warmte in de lucht kan worden afgevoerd.

Ernstige opvliegers kunnen andere symptomen met zich meebrengen, zoals zweten, en als ze ‘s nachts optreden, kunnen ze de slaap aanzienlijk verstoren, gewoonlijk nachtelijk zweten genoemd.

In 2016 is een dubbelblinde gerandomiseerde klinische studie uitgevoerd bij 100 vrouwen in de menopauze met opvliegers. In het onderzoek werden de vrouwen in twee groepen verdeeld en kregen ze gedurende 8 weken dagelijks 3 salietabletten (100 mg) of een placebo.

De hormoonspiegels van oestradiol en symptomen van de menopauze werden beoordeeld met behulp van de Menopause Rating Scale (MRS) 1 week ervoor en na 8 weken.

Na 8 weken namen opvliegers, nachtelijk zweten en MRS-scores significant af in de salie groep in vergelijking met de controlegroep. De onderzoekers concludeerden dat extracten van salie de frequentie, ernst en duur van de behandeling van opvliegers, nachtelijk zweten en andere symptomen van de menopauze aanzienlijk verminderen en kunnen worden beschouwd als een veilige en effectieve alternatieve therapie voor personen die in de overgang zitten.

Daarom zijn het twee onmisbare kruiden als je overgangs supplement wilt hebben, maar ook eentje die de beste is.

Maar er zit nog één ingrediënt in waar we het over moeten hebben. Maar ik kan me voorstellen dat je zo snel mogelijk van je klachten afwilt en misschien zelfs al het product willen kopen.

Het mooie is dat Wellvita nu een tijdelijk aktie heeft met 50% korting en gratis omega 3 visolie bij je eerste bestelling. Wellvita is eindelijk neergestreken in Nederland en wilt dit met hun nieuwe klanten vieren.

Dus als je jouw klachten van de overgang wilt verminderen of misschien zelfs laten verdwijnen, klik dan nu op de blauwe link en pak jouw 50% korting mee en de gratis visolie.

menoflora

 

–>Klik nu hier voor mijn korting<–

 

 

Op naar het volgende ingrediënt, Lees je weer mee?…

Vitamine B6 voor de overgang

Vitamine B6 voor de overgang

Hier kunnen we heel kort over zijn, maar daarom is het zeker niet minder belangrijk. Sterker nog, misschien wel onmisbaar tegen je strijd van de overgang.

Vitamine B6 speelt een belangrijke rol bij de stemmingsregulatie. Wat een belangrijke factor is als je de negatieve gevoelens tijdens een overgang wilt verbeteren.

Dit komt deels omdat deze vitamine nodig is voor het aanmaken van neurotransmitters die emoties reguleren, waaronder serotonine, dopamine en gamma-aminoboterzuur (GABA).

Vitamine B6 kan ook een rol spelen bij het verlagen van hoge bloedspiegels van het aminozuur homocysteïne, die in verband zijn gebracht met depressie en andere mentale problemen.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat depressieve symptomen verband houden met lage bloedspiegels en inname van vitamine B6, vooral bij oudere volwassenen met een hoog risico op vitamine B-tekort.

Uit een onderzoek onder 250 oudere volwassenen bleek dat een tekort aan vitamine B6 in het bloed de kans op depressie verdubbelde.

In een gecontroleerde tweejarige studie bij ongeveer 300 oudere mannen die in het begin geen depressie hadden, vond dat degenen die een supplement met B6, folaat en B12 slikken, minder kans hadden op depressieve symptomen in vergelijking met de placebogroep.

Vitamine B6 (pyridoxine) helpt bij het maken van serotonine, een chemische stof die verantwoordelijk is voor het doorgeven van hersensignalen. Naarmate vrouwen ouder worden, daalt de serotoninespiegel. Fluctuerende serotonine spiegels kunnen een bijdragende factor zijn in de stemmingswisselingen en depressie die vaak voorkomen tijdens de menopauze.

Daarom heeft wellvita er ook voor gezorgd dat al deze ingrediënten in dit supplement Menoflora kwamen.

Nu je wat meer weet over dit supplement en de werking, kan ik me voorstellen dat je ook wat meer wilt weten over de ervaringen die mensen hadden met Menoflora.

Ok, lees je mee?..

Ervaringen met Menoflora met de ingrediënten Rode Klaverblad, Salie en Vitamine B6

Ervaringen met Menoflora met de ingrediënten Rode Klaverblad, Salie en Vitamine B6

Sharon-

Ik ben er dol op en ik kan een verschil zien tijdens het gebruik. Een van de grootste verschillen is mijn stemming stabiliteit en mijn lichaamstemperatuur die nu goed wordt gereguleerd.

Ik heb hypothyreoïdie, dus ik heb het over het algemeen de hele tijd koud. Dit heeft me geholpen om in het normale lichaamstemperatuur bereik te blijven en ik heb gemerkt dat ik het niet meer koud heb en ook niet de opvliegers heb die ik ‘s nachts regelmatig zou krijgen.

De stress en angst die ik had was verdwenen. Dank je wel Wellvita!

Ina-

Ik heb al 10 maanden last van opvliegers en nachtelijk zweten. Het duurde ongeveer 2 maanden om de juiste combinatie van Black Cohosh & Evening Primrose & Dong Quai te vinden om deze aanvallen te kunnen verdragen. Na ongeveer 8 maanden begon deze combinatie voor mij te mislukken… ook al had ik Wild Yam aan de mix toegevoegd om mij extra te helpen..

3 weken geleden vond ik deze Rode Klaver van Wellvita. Nu neem ik ‘s ochtends als eerste 2 wilde yams met 2 rode klaver en dit werkt!

Ik heb gedurende 3 weken GEEN opvliegers gehad gedurende de dag. Ik heb een paar milde opvliegers gehad tijdens het slapen, slechts 1 nacht zweten in het begin en dat was 3 weken geleden.

Dit zal niet voor iedereen werken en het aantal supplementen dat je neemt, moet mogelijk worden gewijzigd, afhankelijk van jouw lengte/gewicht en het dieet dat je volgt.

In ieder geval is dit een geweldige manier om je hormonen weer te stabiliseren en gebruik ik dit om de symptomen te bestrijden.

Hester-

Ik was zeer aangenaam verrast over hoe goed deze supplementen de effecten van hoog oestrogeen (PMS) verminderen. Na het aanraken van de 40 zijn die symptomen veel erger geworden.

Ik begon het grootste deel van de maand progesteron te gebruiken, wat geweldig is. Dan gebruik ik gedurende de week, deze rode klaver supplementen om te helpen bij de ellendige effecten van hoge oestrogeenspiegels.

Binnen ongeveer 30 minuten na inname verdwijnen de gevoelige borsten, de donkere wolken trekken op en het is gemakkelijker om te ontspannen, enz. Het wist niet alles volledig uit, maar wat niet weggaat, wordt veel beter.

Cathy-

Ik gebruik nu een week de rode klaver producten en mijn vreselijke symptomen van de menopauze zijn zo goed als verdwenen. Mijn opvliegers waren hels en ik had constant het gevoel dat ik naar het toilet moest. Ik overweeg zelfs om Depends te dragen. Niet meer!

Het kan iets anders zijn, maar zelfs vaginale droogheid is niet langer een last. En dat allemaal in ongeveer een week. Zeer tevreden!

Zoals je ziet doet Menoflora van Wellvita veel voor de symptomen en klachten van de overgang. Misschien rest alleen nog de vraag, waar je ze kunt kopen?

Beste supplement overgang met rode klaverblad en Salie+ Ervaringen

Waar kan je dit beste supplement met rode klaver, salie en vitamine B6 kopen?

Menoflora is te koop bij de officiële website van Wellvita. Ze hebben nu een tijdelijke actie met 50% korting omdat hun bedrijf net in Nederland gevestigd heeft.

En dat kan wel eens heel gunstig uitpakken voor jou. Daarnaast geven ze om dezelfde reden ook nog gratis omega 3 capsules weg bij je eerste aankoop.

Geen slechte deal toch? Je kan er tijdelijk gebruik van maken en als je dit supplement voor de overgang wilt kopen, mag je nu op de blauwe link klikken en je gratis omega 3 capsules en je 50% korting ophalen.

 

menoflora

 

Klik nu hier voor jouw korting

 

Wees symptoom vrij

Wees gezond,

Lucas van Wateringen