Vroeger had mijn leraar tijdens het voorspreken een stressbal in zijn hand. Ik vroeg me altijd af waarom hij dat deed, want ergens zag het er raar uit voor een kind.

Maar nu ik eenmaal zelf de stressbal heb gekocht en uitgeprobeerd snap ik hem steeds beter. Sterker nog; ik snap het precies! Een stressbal werkt echt met stress verminderen en op een manier die je niet snel verwacht.

Ik ga beginnen met wat feiten en de voordelen van stressballen en daarna een review over de beste stressbal die ik zelf ook gebruik.

Lees je mee?…

stressbal

Wat is een stressbal?

Stressballen zijn niet iets van alleen nu. 20 jaar geleden waren ze er ook al en vaak had je er dan 3 in één hand en draaide je vaak de ballen in je handpalm om. Tegenwoordig weten we dat één stressbal net zo goed werkt en nu zijn ze vaak veel goedkoper.

Het materiaal kan bestaan uit een stukje flexibel leer, met een bepaalde vulling erin. Vaak kan je erin knijpen en alleen het knijpen kan al een rustgevend gevoel geven.

Een knijpbal is voornamelijk bedoeld als afleiding van je negatieve gedachten en gevoel. Wanneer je knijpt of de ballen ronddraait in je hand creëer je even een gat tussen gedachte en de volgende gedachte.

Omdat de mens van oorsprong een positief wezen is, zal naarmate je meer oefent met het stressballetje je vanzelf weer terug gaan naar een meer positief gevoel en gedachtens.

Het gaat er dus vooral om in het Nu aanwezig te zijn door je te focussen op de stressbal en er zo even geen negatieve gedachtens zijn. Hoe meer je het doet, hoe meer je je hersenen traint om terug naar het positieve gevoel te gaan.

Maar dat is niet het enigste voordeel. Wil je meer voordelen van de stressbal weten? Ok, lees maar even mee dan…

Het traint jouw zenuwstelsel tegen stress

Veel van onze zenuwen zitten in de hand en rond het polsgedeelte die direct in verbinding staan met de hersenen. Door er veelvuldig in te knijpen versterk je de verbindingen van zenuw tot de hersenen.

Hierdoor versterkt je gehele zenuwstelsel en als die versterkt heeft het de eigenschap minder cortisol aan te maken en meer gelukshormonen, zoals dopamine en endorfine.

Het kan gebruikt worden na een fysiek trauma

Zoals je boven al hebt kunnen lezen,kan je me stressballen je zenuwstelsel verbeteren. Als je een fysiek trauma hebt, zal een goed zenuwstelsel bijdragen aan een snellere herstel van je trauma.

Stel je hebt je pols gebroken, of je hebt weinig kracht in je handen of vingers en misschien herstel je wel van een tennisarm. Een stressbal kan dan helpen de spieren in en om de hand te verbeteren.

workout stressbal

Het is een mini-workout voor het hele lichaam

Een stressbal is niet alleen voor de spieren in en rond je hand. Juist omdat het voor een sterker zenuwstelsel zorgt, zal het op een hele lage intensiteit ook al je andere spieren licht trainen.

Dit is simpelweg omdat het zenuwstelsel verbonden is aan alle andere spieren en zenuwen, daarom is een knijp in je knijpbal een impuls voor al je spieren. onthoudt dit als je thuis zit en er van baalt dat je niet kan sporten. Je weet dus dat je met een stressbal, kleine mini-workouts kan doen.

Stressballen verbeteren de kwaliteit van leven

Het klinkt misschien gek, maar als je de voordelen van meditatie kent en we vergelijken stressballen hiermee, dan is het volkomen logisch.

De voordelen van meditatie en daarmee ook stressballen zijn ongeëvenaard en wetenschappelijk bewezen.

Want hoe zou je reageren, als je voornamelijk positieve gedachtes en gevoelens hebt? Zou dat leven dan niet een stuk aangenamer zijn? En wat als zo’n simpel balletje ervoor zou kunnen zorgen dat het je zo afleidt dat je niet in de storm van boosheid meegaat? Want dat kan.

Ik zou overigens mediteren er gewoon naast doen, om dubbel zoveel voordeel van deze stressbal te hebben. Bekijk daarna hoe de kwaliteit van je leven vooruit is gegaan.

Je zal er geen spijt van hebben…

stress ballen kopen

Review van UFE Fitness Stressbal en waar je het kan kopen

Ok, ik heb even gekeken naar een hoogwaardige stressbal, die lang meegaat, maar tegelijkertijd ook goed te betalen is en toen ben ik uitgekomen bij de UFE fitness stressbal.

Deze bal is vooral bedoeld om te ontspannen, maar hij is ook gemaakt om je handen, polsen en arm te trainen, vandaar ook de naam fitness.

Het is een fijn materiaal om in je handen te hebben, het veert lekker mee en toch mag je een beetje kracht zetten. Er zijn 3 verschillende sterkten die je hebt bij deze stressbal, namelijk: Light, Medium en Strong. Houd hier dus rekening mee als je er eentje wilt aanschaffen.

Wil je graag ontspannen, dan kies je voor light en als je iets meer je handen, pols en armen wilt trainen kies je voor strong of iets er tussenin.

Deze UFE stressbal is in 3 kleuren verkrijgbaar, namelijk: Blauw, groen en rood. Voor ieder wat wils.

De stressbal wordt u aangeboden door Justathelete, vaak, omdat zij de goedkoopste en grootste leverancier zijn met sportartikelen. Deze prijs krijg je gewoon niet in andere winkels en dat maakt het ook nog eens extra voordelig voor jouw portemonnee.

stressbal

Waar kan ik deze stressbal kopen?

Als je graag wilt ontstressen en gelijk de goedkoopste prijs wilt hebben, dan mag je onderaan op de knop drukken en naar de officiële website gaan van justathelete en je bestelling doen.

Hoe sneller de stress weg is, hoe eerder je kan beginnen met leven.

stressbal

 

Klik nu hier voor de goedkoopste prijs

Ontspannende groet,

Lucas van Wateringen