Het valt niet te ontkennen dat de natuur sinds het begin der tijden een bron is voor schoonheids oplossingen, zo ook de stimulering van haargroei. Met name kruiden zijn een natuurlijke manier om een ​​verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen, van een ongelijkmatige teint tot een droge hoofdhuid.

Deze kruiden zullen jou helpen bij je haargroei, de onderhouding, verzorging en gezondheid! Hier zijn de top tien beste stimulerende kruiden voor haargroei.

1. Gingko Biloba

Dit kruid is bekend dat het de bloedstroom stimuleert en de bloedsomloop verbetert. Het kan helpen bij het verhogen van de doorbloeding die de follikels nodig hebben om het waterniveau voor nieuwe groei te stimuleren. Het kan plaatselijk worden gebruikt, maar wordt vaker gebruikt in de vorm van thee, omdat de voordelen kunnen worden gebruikt door de spijsvertering, zoals bij de meeste kruiden.

Het kan ook worden ingenomen als supplement en is vooral nuttig voor mensen die lijden aan tekorten die de follikel aantasten. Volgens onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Pharm Tech Research, leidt dit kruid tot “het hergroei van het haar, door gecombineerde effecten op de proliferatie en apoptose van de cellen in de haarzakjes, wat duidt op een potentieel als haartonicum.”

2. Rozemarijn

Vaak gebruikt als olie, gecombineerd met olijfolie of op zichzelf, kan dit kruid helpen bij de bloedsomloop om de groei te bevorderen. Het heeft de toegevoegde bonus dat het ook voortijdige vergrijzing stopt! Het is ook super hydraterend, dus het kan worden gebruikt om een ​​droge, schilferige hoofdhuid te behandelen die nieuwe groei in de weg kan staan.

Een studie gepubliceerd in Phytotherapy Research Journal ontdekte dat het actuele gebruik van rozemarijn bij muizen een verbetering van de haargroei liet zien door de overmatige productie van testosteron te blokkeren.

3. Pepermunt

Pepermunt is een ander kruid dat genezing biedt aan de hoofdhuid om te helpen bij de groei. Het hydrateert en verzacht niet alleen een geïrriteerde hoofdhuid, maar stimuleert ook de haarzakjes. Een gezonde hoofdhuid is de basis van de haargroei, dus onderschat kruiden niet die alleen werken om de hoofdhuid te genezen als groeimiddel.

Dit kruid wordt vaak gebruikt als olie die rechtstreeks op de hoofdhuid wordt aangebracht, maar kan ook als thee worden geconsumeerd. Volgens een toxicologisch onderzoek naar het gebruik van pepermuntolie voor de haargroei, laten de resultaten zien dat 92% van de patiënten tegen het einde van vier weken haargroei vertoonde.

4. Pompoenzaad

Als het gaat om plantaardige oliën, hebben ze een uitstekende reputatie vanwege hun gezonde vetten en aminozuren, en de voordelen hiervan voor de kwaliteit van het haar en de groeisnelheid.

Een van de belangrijkste onderzoeken naar pompoenzaad olie voor haargroei werd uitgevoerd in 2014. De deelnemers waren een groep cis-mannen met mannelijke kaalheid, waarvan de helft pompoenzaad supplementen slikte en de andere helft een placebo. Degenen die het pompoen supplement hadden ingenomen, ervoeren 30% meer haargroei dan de andere groep! Wauw, hè !

Er wordt beweerd dat de reden waarom pompoenpitolie de haargroei helpt, is dat het fytosterolen bevat. Fytosterolen, die in de meeste planten voorkomen, werken een beetje als cholesterolen, maar ze hebben alleen maar positieve gezondheidsvoordelen.

Fytosterolen werken door de enzymen en hormonen in uw hoofdhuid te blokkeren (zoals DHT: dihydrotestosteron) die haaruitval veroorzaken en dat proces vertragen.

Pompoen zit ook vol met mineralen zoals kalium en zink die helpen om het haar gezond te houden en haargroei te stimuleren. Zink helpt de collageenproductie te stimuleren, wat afstervende haarzakjes stimuleert en een sterkere haargroei stimuleert.

5. Aloë Vera

De gel van deze plant wordt vaak gebruikt in stylers, zoals de Curl Theory Gel Styler. De gel kan de pH-balans van de hoofdhuid herstellen, wat de groei bevordert. Het is ook een geweldige manier om je haar te hydrateren en te definiëren, omdat het super hydraterend is.

Je kunt deze gel direct op de hoofdhuid aanbrengen en masseren voor het beste resultaat of een aloë vera spoeling creëren. Het International Journal of Pharm Tech Research meldt dat aloë vera “gel traditioneel wordt gebruikt voor haarverlies en voor verbetering van de haargroei na alopecia.”

6. Paardenstaart

Een van de minder bekende kruiden, dit is eigenlijk een van de meest gebruikte in haarproducten. Het is bekend dat het de sterkte van haar en botten verbetert dankzij het ingrediënt silica. Het helpt ook om het haar minder broos te maken om haar vast te houden, wat goed is voor haaruitval.

Het kan als supplement worden ingenomen of worden gebruikt in een product dat het al als ingrediënt heeft. Het is belangrijk om veel water bij dit kruid te drinken, omdat het een diureticum is. De University of Maryland Medical Center meldt: “Zorg ervoor dat u voldoende drinkt wanneer u paardenstaart preparaten via de mond inneemt.”

7. Lavendel

Dit populaire kruid heeft antibacteriële eigenschappen, zodat het de hoofdhuid vrij laat van alles wat de groei in de weg staat. Als uw hoofdhuid veel parasieten, schimmels of andere minder dan wenselijke dingen heeft, zal het bijna onmogelijk zijn om te groeien.

Dit kruid wordt vaak gebruikt als topical in de vorm van een olie, maar kan ook als thee worden gebruikt. Volgens het University of Maryland Medical Center: “In een onderzoek onder 86 mensen met alopecia areata (een auto-immuunziekte die haaruitval veroorzaakt, vaak in stukjes), masseerden degenen die hun hoofdhuid gedurende 7 maanden dagelijks met lavendel en andere essentiële oliën en ervaarden een aanzienlijke haarrgroei in vergelijking met degenen die hun hoofdhuid masseerden zonder de essentiële oliën. ”

8. Vitamine E (tocotrienol)

Vitamine E is dus niet één ding. Het is samengesteld uit acht verschillende verbindingen – vier soorten tocotriënolen en vier soorten tocoferolen. Dat zijn de alfa-, bèta-, gamma- en delta versies van de verbindingen. Normaal gesproken krijg je deze allemaal als je gevarieerd eet. Bijvoorbeeld een mediterraan dieet is bijzonder rijk aan vitamine E-verbindingen.

Het belangrijkste doel van deze tocotriënolen en tocoferolen is om vrije radicalen in het lichaam te bestrijden. Ze hebben geweldige antioxiderende eigenschappen die zich specifiek richten op en bestrijden van vrije radicalen, die normale bijproducten zijn van het metabolisme van het lichaam.

Maar te veel van de radicalen zullen je huid verouderen, de gezondheid van je haar aangetaste, cellen doden en het DNA beschadigen.

Ze spelen een grote rol bij kanker, hartaandoeningen en longaandoeningen. Er wordt ook aangenomen dat ze in grote mate verantwoordelijk zijn voor veroudering in het algemeen.

Verschillende onderzoeken hebben het gunstige effect van tocotriënolen en tocoferolen op de haargroei aangetoond.

Zo vergeleek een studie uit 2010 de resultaten van mensen met haarverlies die een supplement met tocotriënolen slikken met een controlegroep die een placebo-supplement kreeg. Na acht maanden zagen onderzoekers een toename van 34,5% in haargroei in de groep die tocotriënolen kreeg. Voor de controlegroep was dat slechts 0,1%.

We kunnen hiermee wel stellen dat Tocotrienol een gunstig effect heeft op de haargroei.

9. Klis

Boordevol essentiële vetzuren en fytosterol verbindingen, kan klis helpen bij een geïrriteerde hoofdhuid en tegelijkertijd haaruitval tegengaan. Dankzij deze twee elementen kan het helpen bij het genereren van nieuwe groei en wordt het vaak aangetroffen in veel huidverzorgingsproducten die gericht zijn op het herstellen van haar.

De vetzuren in deze plant kunnen zelfs worden gebruikt om psoriasis te behandelen. University of Maryland Medical Center meldt dat in een onderzoek onder 40 mensen met psoriasis, degenen die visolie namen die rijk was aan dezelfde vetzuren die in klis worden aangetroffen met hun voorgeschreven medicijnen betere resultaten hadden dan degenen die alleen hun medicijn gebruikten.

10. Brandnetel

Dit kruid helpt de overproductie van DHT te blokkeren, wat tot haaruitval leidt. Hoewel het misschien geen nieuwe groei creëert, stopt het haaruitval en helpt het de balans te herstellen van de hormonen die de haargroei veroorzaken. Het heeft ook sterke antibacteriële eigenschappen.

Een studie, gepubliceerd in Phytomedicine and Therapeutics Journal om dit aspect van brandnetel vast te stellen, ontdekte dat dit resultaat “kan worden toegeschreven aan de aanwezigheid van agglutinine, een lectine en andere actieve stoffen in de plant.”

11. Ginseng

Een ander kruid dat veel wordt aangetroffen in haarverzorgingsproducten. Het is bekend dat dit kruid de bloedsomloop stimuleert die nodig is voor de haargroei. Het kan ook werken om de lokken sterker te maken om zo het haar vast te houden. Een studie uitgevoerd in Europa PMC toont aan dat ginseng-extracten een positief effect hebben op het herstel van haarzakjes.

12. Saw Palmetto

Dit kruid werkt om de onbalans van hormonen die de groei in de weg staan ​​te stoppen en lijkt op brandnetel. In feite kunt u voor de beste resultaten de twee combineren als een actueel middel om betere resultaten te krijgen bij zowel het stoppen van luchtverlies als het verbeteren van de groei.

Het werkt ook om de overproductie van DHT te beheersen. Volgens deze studie remt “Saw Palmetto-extract de binding van DHT aan receptoren, waardoor de werking van DHT wordt geblokkeerd en de afbraak van de krachtige verbinding wordt bevorderd.”

13. SabalPalm

Sabalpalm is een extract dat wordt gewonnen uit de vruchten van een palmboom die bekend staat als Serenoa repens of Sabal serrulata. Deze boom wordt gekweekt in het zuidoosten van de Verenigde Staten met een hoogte van 6 tot 10 voet, en het is bekend dat het extract van zijn fruit (bessen) een van de natuurlijke vijf alfa-reductaseremmers is.

De gezuiverde extracten van bessen bevatten 85 tot 90% sterolen en vetzuren. Deze combinatie van sterolen en vetzuren wordt verondersteld haaruitval te verbeteren (androgenetisch). Trichologen promoten Saw palmetto als een alternatief voor finasteride vanwege de gelijkenis met finasteride bij de behandeling van haaruitval. Sabalpalm draagt niet alleen bij aan een gezonde haardos, maar zorgt er ook voor dat haaruitval beperkt wordt.

14. Fosfolipiden

Ok, dit is wat moeilijker uit te leggen, dus pak een bakje koffie of thee en ga er eens goed voor zitten. Hier komt het!

BP 201(Fosfolipiden), van varkens longweefsel afgeleide fosfolipiden, bestaande uit fosfatidylcholine als een belangrijke fosfolipide soort.

Deze BP 201 bevordert de haargroei na toepassing op muizen. Het effect werd versterkt wanneer het samen met minoxidil (MNX) werd toegepast op C3H-muizen.

Toen de proef weefsels uit de geschoren huid van BP 201-behandelde muizen en controle muizen microscopisch worden onderzocht, was het totale aantal haarzakjes in zowel anagene als telogene fasen van met BP 201 behandelde muizen significant hoger dan die van controle muizen.

Het aantal haarzakjes in de anagene fase van met BP 201 behandelde muizen was ook hoger dan die van controle muizen.

De fosfolipiden verhoogde ook de proliferatie van menselijke haarzakjes dermale papil-cellen. Collectief bezit BP 201 haargroei bevorderend potentieel, wat zou suggereren dat het afzonderlijk of in combinatie effectief voor haargroei producten zou kunnen worden gebruikt.

Sorrie voor de wat lastige tekst, maar simpeler kon ik het niet uitleggen.

15. Bioperine

Nu is bioperine niet direct inzetbaar bij haaruitval of haargroei. Echter als je één van deze vitamines of kruiden gaat gebruiken, dan zorgt bioperine wel voor een veel betere opname van de werkzame stoffen die in de kruiden en vitamines zitten.

Als je dus een supplement koopt, vergeet dit ingrediënt niet…


Nu je weet welke kruiden en vitamines er zijn voor haargroei en tegen haaruitval, wil ik je ook gelijk vertellen met welk haargroei supplement je dit het beste kan doen en een aantal van deze kruiden in zich heeft.

Daarom, zal ik dan ook een mini-review maken, zodat je kan kijken of het ook de beste keuze voor jou is.

folosin 3

Review Folisan supplement voor haargroei.

Eén ding is zeker: haar verliezen is een klote gevoel. Je bent verkikkerd op iemand, maar je bent bang, dat ze je afwijzen, omdat je haarlijn er niet meer zit.

Auw, dat doet gewoon pijn..

Of dat je vriendelijk glimlacht naar iemand en je geen lach terug krijgt, omdat ze je niet aantrekkelijk vinden..

Tuurlijk, het gaat om het innerlijk, maar het eerste wat je ziet en waar je naar kijkt is het gezicht en het haar wat erop zit.

Gelukkig kan je er ook wat aan doen en hoeft het helemaal niet zo ingrijpend en duur te zijn. Er zijn kruiden en vitaminen die je kunnen helpen bij haargroei, haaruitval en de verzorging van het haar, zoals we hierboven hebben kunnen lezen.

Laten we daarom een bewezen supplement onder de loep nemen.

Merk: Folisin
Hoeveelheid: 60 Capsules
Maximale dosis: maximaal 3 capsules per dag
Prijs: Klik op de link om jouw korting te zien

folosin2

Wat zit er in Folosin:

Er zit een aantal van de bovengenoemde ingrediënten in het supplement. Hierbij de lijst:

 • Pompoenzaden
 • Tocotrienol
 • Sabalpalm
 • fosfatidinezuur en fosfolipide
 • Vitamine en mineralencomplex speciaal ondersteunt voor haaruitval en haargroei, zoals:
  Vitamine A, Biotine, zink, koper en selenium

De voordelen van Folisin:

 • Stimuleert de haargroei
 • Houdt haaruitval tegen
 • Houdt het testosteron onder controle
 • Je krijgt betere en gezondere haren
 • Allemaal op natuurlijke basis
 • Geen bijwerkingen
 • Onder sterkte controle gefabriceerd

Nadelen:

 • Eén potje is vrij prijzig. Gelukkig bieden ze ook veel voordeel bij meerdere potjes, wat het meer als goed maakt.

Positieve ervaringen en bewijs van Folisin:

Folisin beforeFolisin afterFolisin beforeFolisin after

Hier zie je een aantal foto’s waarbij Folisin perfect heeft gewerkt.

Waar kan ik Folosin kopen?

Het is heel simpel, je hoeft alleen maar op de blauwe link te klikken, om doorverwezen te worden naar de officiële website. Houd er wel rekening mee dat er veel namaakproducten voor haargroei rond circuleren van chinese maak. Dit is erg ongezond en slecht voor je haar.

Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je Folisin bij de officiële fabrikant besteld, klik dan nu op de blauw link en kijk hoeveel korting jij krijgt.

 Beste Stimulerende Kruiden Voor Haargroei- en Verlies 2

—> Klik nu hier voor mijn korting<—

 

Alvast veel plezier met je nieuwe haardos.

Hartelijke groet,

Lucas van Wateringen