Spikeball is een waanzinnig leuk spel, wat jou, je kinderen en vrienden voor uren zoet kan houden en je met een blij en voldaan gevoel achterlaat.

Maar als je een nieuwe spikeball set wilt kopen, dan wil je het liefste een kwalitatief goede set hebben, voor de laagste prijs. Ik heb voor je gezocht en vergeleken en kwam bij één spikeball set uit wat in mijn ogen de beste koop is en nog steeds een goede kwaliteit heeft.

Natuurlijk ga ik wat meer uitleggen over deze set, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken of je deze set wilt kopen.

Ok, lees je mee?

wat is spikeball?

Wat is Spikeball: een korte introductie

De zwart gele trampoline en de daarbij behorende ballen zijn van Amerika komen overwaaien en deze hype is gelukkig geland in Nederland. Jong en oud, hebben hier uren plezier van je sport tegelijkertijd nog ook.

Het is een spel waarvan je zou kunnen zeggen dat het een kruising is tussen volleybal en basketbal, maar tegelijkertijd uniek is. Je speelt het maximaal met z’n vieren, hoewel je het ook met twee spelers kan spelen.

Net zoals bij volleybal mag je maximaal 3x de bal aanraken en speel je één van de ballen via de trampoline naar de tegenstander. Als de tegenstander niet weet te reageren op jouw slag en mist, dan win jij een punt.

Hierbij een video om het spel te illustreren met alvast wat tips:

Dit is de beste en goedkoopste spikeball set om te kopen

Deze spikeball pro set is niet alleen bij decathlon te koop zoals vele denken. Er is gelukkig een net zo’n goedkoop alternatief. Je kan ze namelijk ook bij Just Athlete kopen.

En dat is zeker handig, omdat op dit moment de spikeball sets bij Decathlon zijn uitverkocht en de prijs is hetzelfde.

64,95,- voor de Rookie set en 99,95 voor de pro set. Je grootste voordeel is dus vooral dat je ze bij Decathlon wel kan krijgen.

spike ball pro

Wat zit er in de Spikeball pro set?

Deze set is vooral ontworpen door de meer serieuze speler, wat overigens niets afdoet aan het plezier wat je er aan kan hebben. Met serieus wordt er meer bedoeld, hoe vaak je de set gebruikt en met hier dus speciaal op aangepast worden, zodat het niet te snel kapot gaat.

Ze hebben daarom het frame van de trampoline ongeveer 33% sterker gemaakt door bij het frame aanpassingen te doen. Ook hebben ze een speciale extra rubberen coating om de trampoline gedaan, zodat het weerbaar wordt tegen intensief gebruik.

Overigens is bij Decathlon deze pro set helemaal niet meer te verkrijgen.

Wat zit er nog meer bij de pro set van Just Athlete?

  • 1x: Een versterkte trampoline met extra rubberen coating
  • 2x Twee verstevigde pro balen die lang mee gaan
  • 1x Een lichtgewicht rugzak om het spel in te vervoeren
  • 1x Een bal meter
  • 1x Een pomp

Zoals je ziet is de hele set complete en is deze voorzien van een handige rugzak en er is ingezet om de spikeball set zo lang mogelijk te laten mee gaan.

voordelen spikeball set

Wat zijn de voordelen van deze spikeball pro set?

Bij deze pro set is het vooral belangrijk dat de materialen extra lang meegaan, waardoor je er uiteindelijk veel langer mee doet, voordat je een nieuwe moet kopen.

Het kan dus zijn dat je er 2 of 3 keer langer erover doet om een nieuwe te kopen terwijl je er maar 30% meer voor betaald. Dat is iets wat mij persoonlijk altijd wel aanspreekt.

Daarnaast sport je met het hele gezin of met wie dan ook. Het zorgt hierdoor niet alleen voor de gezonde gelukshormonen die bij sporten en zweten vrijkomen, maar ze zorgen ook voor extra connectie tussen jouw gezinsleden en/of vrienden.

Het is daarom ook niet alleen een leuk spel, maar ook een spel waarmee je weer kan verbinden met de mensen die hier aan mee willen doen.

Zijn er negatieve dingen te melden?

Niet echt. Het is de goedkoopste spikeball set samen met die van decathlon en verder heb je er gewoon veel plezier van. Het enigste nadeel wat je kan hebben bij Just Athlete is dat de spullen wel eens later geleverd kan worden. Ze hebben een pakhuis in Nederland, dus meestal is het de volgende dag binnen. Is dat niet het geval, dan wacht je één of twee dagen langer, maar ze streven naar 1 werkdag.

ervaringen met spikeball

Ervaringen met de spikeball set van Just Athlete.

Lonneke en Kees-

Eerste keer Spikeballers en we zijn verslaafd!!! Plezier voor alle leeftijden en niveaus. We hebben gespeeld met kinderen van 5 tot 65 jaar. Zelfs een zwangere moeder. Makkelijk uit elkaar te halen en in te pakken. We hebben zojuist de ProBalls en de Glow in the dark Balls besteld. Proballs zijn iets zwaarder en gemakkelijk te besturen. Glow in the dark zijn fantastisch, zodat de volwassenen kunnen spelen als de kinderen in bed liggen. GEWELDIG SPEL!!

Alan en huisgenoten-

Het spel is ontzettend leuk om te spelen! Het is gemakkelijk om de basis te leren. Het duurt een paar keer voordat je het echt doorhebt, en als je het eenmaal doorhebt, is het nog beter. Mijn huisgenoten en ik spelen al drie jaar consequent elke herfst en lente met dezelfde set. Zolang je niet op de set landt, is hij extreem duurzaam. De balletjes zijn met slechts één pompje weer vol te pompen en blijven lang vol.

Wat betreft klantenservice, ze zijn buitengewoon behulpzaam. Vorig jaar begon ons net te scheuren door veelvuldig gebruik. We hebben via de website contact met ze opgenomen en ze hebben ons gratis een nieuw net gestuurd. Slechts een paar weken geleden landde een van ons op de set, waardoor een van de velgen brak. Het eerste wat ons opviel is hoe stevig het plastic is. Het is dik plastic en heeft steun in het midden ervan. Ten tweede heeft Spikeball ook de velg vervangen! Ik heb nog nooit zo’n geweldige klantenservice gehad en ze hebben oneindig veel indruk op me gemaakt.

Ik raad het ten zeerste aan om dit te krijgen! Het is de moeite waard!!

Henry-

Dit is een geweldig spel! Mijn zoon heeft het gevraagd voor zijn verjaardag en hij speelt het vaak met zijn vrienden. Het is leuk voor alle leeftijden en makkelijk in elkaar te zetten. Mijn 9-jarige kan spelen en mijn ouders van achter in de 60 spelen ook! We hebben een goedkopere versie van dit spel gehad en het hield niet zo goed stand als de echte de pro versie. Het is in uitstekende staat en het net is nog stevig. Bij ons thuis wordt hij veel gebruikt!

Ann-

Gekocht voor mijn 16-jarige en 11-jarige jongens! Ze houden van dit spel. Het is zeer duurzaam! En ze spelen het urenlang. Het is op een goede manier behoorlijk verslavend en stimuleert buitenspelen waar ik van hou !! Ze zijn altijd buiten types geweest en sporten het hele jaar door, maar fortnite heeft de wereld veroverd. Dus deze mama heeft dat niet! Hoe meer dingen we buiten kunnen doen, hoe beter.

Beste Spikeball Set kopen bij Decathlon(?) Lees eerst deze Review en Ervaringen

Waar kan je deze spike ball set kopen?

Zoals al aangegeven is de pro set normaal gesproken zowel bij decathlon als bij just athlete te kopen, maar ten tijde van het schrijven is de spikeball pro set niet meer te koop bij decathlon.

Daarnaast heeft Just Athlete vaak een 10% korting voor mensen die voor het eerst bestellen, zodat je nog goedkoper je spikeball set kan kopen. Gezien justathelete net in Nederland zit, zal je al gauw die 10% korting krijgen.

Dus ben jij klaar om jezelf, je kinderen, de familie en je vrienden te verblijden met oneindig plezier en beleving? Wil je ook gelijk de 10% korting meenemen? Klik dan onderaan op de link en bestel jouw spikeball set.

spikeball set pro–>Klik nu hier voor mijn korting<–

Sportieve groet,

Lucas van Wateringen.