Slapen is het enige geluk waarvan men pas echt geniet, als het voorbij is

Want zo is het. Als je echt een goede nachtrust te pakken heb gehad dan kan de wereld er opeens heel anders uitzien. Veel mensen zouden hun linkerteen willen verkopen om weer eens zo’n goede nachtrust te krijgen.

Zo eentje dat je heerlijk uitgerust wakker wordt, de zon door de ramen zachtjes naar binnen schijnt, jij je dan heerlijk uitrekt en er even niks aan dat moment verandert hoeft te worden.

Zo hoort een natuurlijk slaap te zijn. Maar kan dat nog in deze tijd? We hebben de corona crisis, de overheid lijkt het ons steeds moeilijker te maken, we hebben werk, gezin, vrienden en familie en de stress lijkt vaak boven ons uit te groeien.

Dus hoe doe je dat? Er zijn 4 natuurlijke ingrediënten die je hierbij kunnen helpen. Let wel, het is ondersteuning, het werkt echt, maar met de tijd zal je ook aanpassingen moeten doen, zoals bijvoorbeeld je stress verlagen.

Maar juist daarom is het goed om in het begin als het ware een goede vriend te hebben, die je beter laat slapen, juist ook omdat je dan met de extra energie en relaxedheid de omliggende problemen kan aanpakken.

Waarom deze 4 ingrediënten het beste zijn om te gaan slapen

citroenmelisse voor slapen

Citroenmelisse

Deze prachtige plant wordt ook wel eens in het latijns honingbij genoemd, omdat de bloemetjes vol met nectar zitten. Hoofdzakelijk worden alleen de bladeren geoogst, omdat de geneeskrachtige bloemen snel verdrogen en hun helende kwaliteiten verliezen.

Wat deze plant zo bijzonder maakt is dat het 40 soorten etherische oliën bevat met elk hun eigen voordelen op een bepaald gebied. Het werd van oudsher al gegeven aan mensen die neerslachtig en gestresst waren. Dit is tot op heden niet anders, hoewel het ook voor andere doeleinden wordt gebruikt.

Citroenmelisse werkt vooral op het limbische systeem van de hersenen en het bevordert de slaap, maar pas wel op, te veel van dit kruid kan narcotisch werken. Daarom als je een goede supplement fabrikant hebt, die weet precies hoeveel je erin moet doen. later hierover meer.

Een ander ding bij slaapproblemen is het humeur en de gemoedstoestand. Die zorgen allemaal voor te veel negatieve emoties en gedachten. Het word je op deze manier haast onmogelijk gemaakt lekker te kunnen slapen en uitgerust wakker te worden.

Hier werkt dit kruid ook op gelukkig. Namelijk, het revitaliseert het zenuwstelsel, verbetert het de gemoedstoestand en het stabiliseert de emoties. Daarnaast wordt ook de parasympaticus geactiveerd, dat stuk van je zenuwstelsel is verantwoordelijk voor het verdrijven van stresshormonen uit je lijf. Dit zal allemaal bijdragen aan een betere slaap en uitgerust wakker worden.

hop voor slapen

Hop

Een man’s beste vriend als het gaat om een gezellig weekendje weg? Maar misschien moeten we ons wel eens afvragen of het alleen maar de alcohol is die ons tijdelijk verlichting geeft? Want zoals de meeste mensen wel weten wordt bier van hop gemaakt en precies die hop heeft dus bepaalde rustgevende eigenschappen die onze slaap positief kan beïnvloeden.

Vroeger werd hop al ingezet voor zijn slaapbevorderende werking, maar ook voor de narcotische werking bij operaties om de pijn te verzachten. Het werd zelfs gebruik om vee en runderen te kalmeren.

Wetenschappers vermoeden dat hop de GABA receptoren stimuleert waardoor je een sedatieve werking krijgt en het dus goed inzetbaar is bij stress, angst en slaapproblemen.

Kamille voor slapeloosheid

Kamille

Iedereen kent wel de kamille thee. Een heerlijk kruidig drankje waar je vaak wat relaxter door voelt. Van dit kruid worden zowel de bladeren, stelen en blaadjes gebruikt.

Wat veel mensen niet weten is dat kamillethee apigenine bevat. Dat is een antioxidant die zich bindt aan bepaalde receptoren in je hersenen die slaperigheid kunnen bevorderen en slapeloosheid kunnen verminderen, of het chronische onvermogen om te slapen.

In één onderzoek rapporteren vrouwen die slecht slapen en die twee weken kamillethee dronken een betere slaapkwaliteit in vergelijking met een groep die geen kamillethee dronk. Ze hadden ook minder symptomen van depressie, wat vaak verband houdt met slaapproblemen.

Een andere studie toonde aan dat mensen die 28 dagen lang tweemaal daags 270 mg kamille-extract consumeren, 1/3 minder ‘s nachts wakker werden en 15 minuten sneller in slaap vielen dan degenen die het extract niet consumeren.

Daarnaast zijn er geen bijwerkingen geconstateerd…

Best indrukwekkend en daarom mag het niet ontbreken in het beste slaapmiddel zonder bijwerkingen.

Schisandra bes voor het slapen

Schisandra Bes

De Schisandra chinensis is de onbekende van het stel, maar daarom niet minder gewaardeerd en zeker niet minder belangrijk. Deze paars-rode bes heeft alle 5 smaken van het smaakpalet inzicht: Zoet, zuur, bitter, zout en pittig.

Want het bijzondere van deze bes is, dat het adaptogenen in zich draagt. Adaptogenen zijn een groep speciale planten en kruiden die ons helpen om te gaan met stress en te reageren op wat ons lichaam op dat moment nodig heeft.

Op het meest basale niveau is een adaptogeen een verbinding die kan ingrijpen in de stressreactie en deze kan veranderen en voor een goede nachtrust, komt dit erg goed uit.

Als we het over stress hebben, bedoelen we meestal het soort angst of gevoelens van overprikkeld zijn dat wordt veroorzaakt door problemen op het werk of thuis. We weten allemaal hoe schadelijk angst en stress kan zijn voor ons vermogen om goed te slapen.

Gelukkig kunnen adaptogenen ons helpen om te gaan met zowel emotionele als fysieke stress. Dit heeft een positief effect op het inslapen en doorslapen.

Een ander voordeel van adaptogenen is dat. ze helpen bij het reguleren van de afgifte van cortisol en voorkomt dat het op lange termijn schade aanricht.

Cortisol is echter ook nauw verbonden met ons circadiane ritme. Dit is onze biologische klok, die ons vertelt wanneer we moeten slapen en wanneer we wakker moeten zijn. Meestal hebben we ‘s ochtends een grote afgifte van cortisol, die gedurende de dag geleidelijk afneemt en ‘s Nachts zouden we ons calm, relaxed en klaar om te slapen moeten voelen.

Helaas kunnen veel dingen in het moderne leven onze circadiaanse ritmes verstoren, waaronder blauw licht van schermen, gifstoffen uit ons voedsel, andere soorten kunstlicht, onregelmatige werkschema’s, enzovoort.

Al deze dingen, evenals andere soorten stress, gaat bemoeien met de manier waarop cortisol in de loop van de dag wordt afgegeven.

Dit is waar adaptogenen kunnen helpen. Ze helpen niet alleen mogelijk om cortisol in ons lichaam in balans te brengen, ze kunnen ons ook helpen een algeheel evenwicht te herstellen. Dat betekent dat we geleidelijk terugkeren naar ons natuurlijke ritme en zo een goede nachtrust hebben.

Ook hier zijn verder geen bijwerkingen bekend.

Beste slaapmiddel zonder bijwerkingen + Ervaringen

Bestaat er een supplement dat deze 4 ingrediënten heeft en waar kan ik het kopen?

Ja, er bestaat zeker zo’n supplement en wordt verstrekt door de fabrikant Wellvita er zijn geen bijwerkingen gemeld en is volledig natuurlijk.

Ze hebben nu ook een tijdelijke aanbieding met 50% korting, omdat ze hun producten willen promoten.

Als je dus weer je natuurlijke slaap wilt, lekker wilt doorslapen en uitgerust wakker wilt worden, dan kan je voor het supplement Sanaforte van Wellvita kiezen.

Wil je dat nu gelijk doen met de 50% korting, bestel dan bij de officiële website en klik op de blauwe link om jouw korting te pakken.

sanaforte

 

–>Klik nu hier voor mijn korting<–

 

Wees gezond.

Wees relaxed,

Lucas van Wateringen