Je moet doorgaan met dit supplement. De resultaten zijn niet onmiddellijk en dramatisch. Na zes maanden na aanvang van het supplement betrap je je er echter op een dag op dat je je afvraagt ​​waar het dagelijkse ongemak naar toe verhuisd is.

[lwptoc]

Er zijn veel mensen die last hebben van hun artrose, reumatische verschijnselen en andere gewrichtsaandoeningen.

Vaak gaan mensen zoals jij onderdoor aan hun pijn en wordt het leven steeds kleiner.

Een mooie zondagochtend wandeling met de klein kinderen behoren nu tot de verleden tijd. Als je dit soort activiteiten waar je zo van geniet niet meer kan doen, doet dat vaak nog meer pijn.

Maar is er dan helemaal niks wat de pijn kan verzachten? Gelukkig wel en ik heb weer een 100+ Glucosamine ervaringen bij elkaar gevonden, zodat je dadelijk een goed geïnformeerde keuze kan maken, of deze glucosamine supplementen bij jou horen.

Maar laten we eerst met de vraag beginnen, wat Glucosamine eigenlijk is….

Wat is Glucosamine?

Wat is Glucosamine?

Glucosamine is een aminosuiker wat van oorsprong al in het lichaam aanwezig is. Deze aminosuiker zorgt voor het onderhoud van het kraakbeen. Op deze manier blijft het kraakbeen goed functioneren.

Glucosamine wordt ook buiten het menselijke lichaam gevonden. Vooral vanuit het leven in zee. Je kan dan denken als dieren, zoals: Krabbetjes, kreeftjes en andere schaaldieren.

Ook wordt er Glucosamine uit dierlijke botten en zelfs bepaalde schimmels gehaald.

Deze worden vooral in Glucosamine supplementen verwerkt, om mensen te ontlasten van de pijn die ze dagelijks hebben van hun aandoening.

Wat doet Glucosamine?

Glucosamine zorgt voor de aanmaak van glycosaminoglycanen en glycoproteïnen. Deze stofjes worden als essentiële bouwblokken gezien voor de aanmaak en het onderhoud van gewrichten, inclusief kraakbeen, ligamenten, pezen, kraakbeen en synoviale vloeistof.

Kortom het is een uitstekend middel voor iemand die klachten heeft van zijn gewrichten of de onderdelen van het gewricht.

Wat Glucosamine ook nog doet is het vertragen van het proces waarbij het kraakbeen steeds minder wordt.

Er werd in dat onderzoek ook gemeld dat het kraakbeen zelfs opnieuw werd opgebouwd. Hierbij wil ik wel de kanttekening plaatsen dat dit bij dierlijk onderzoek was en niet op mensen.

Desalniettemin, geeft dit de burger moed.

Welke soort glucosamine is het beste; Sulfaat of Hydrochloride?

Welke soort glucosamine is het beste; Sulfaat of
Hydrochloride?

Het meest bekende glucosamine supplement is de glucosamine sulfaat. Het sulfaat element zorgt mogelijk voor de opbouw van kraakbeen, het onderhoud en het verminderen van de slijtage van het kraakbeen.

Glucosamine Hydrochloride is ook ruimschoots onderzocht en hierbij wordt gesteld dat het minder effectief is dan de sulfaat variant.

De sulfaat variant lijkt vooral veel te doen bij mensen die veel pijn hebben. We kunnen dit later met de glucosamine ervaringen belichten.

Is Glucosamine gezond?

Zoals, ik al eerder in het artikel aangaf is het een lichaamseigen stof, dat maakt het niet perse gezond. Tegelijkertijd is het wel een indicatie dat jouw lichaam weet wat de stof is en al wordt gebruikt voor de opbouw van je gewrichten.

Misschien is een betere vraag, is glucosamine veilig?

Glucosamine Sulfaat wordt bij een maximale dosis van 1500 mg als veilig bevonden.

Verschillende doseringen voor de verschillende aandoeningen:

 • Artritis: 1500 mg, afhankelijk van het gewicht
 • Artrose: 1500 mg, afhankelijk van het gewicht
 • Lekkende darm syndroom: 1 tot 2x daags 200 mg
 • Malabsorptie Syndroom: 1 x 150mg

Wanneer kun je Glucosamine gebruiken en voor welke aandoeningen?

Wanneer kun je Glucosamine gebruiken en voor welke aandoeningen?

De meest belangrijke aandoeningen zijn al besproken, maar laten ik ze allemaal hier op een rijtje zetten:

 • Artritis
 • Artrose
 • Multiple sclerose
 • Lekkende darm syndroom

En er zijn er nog een aantal, maar daar is nog niet voldoende onderzoek naar geweest, waardoor de veiligheid en effectiviteit niet gegarandeert kan worden.

Heeft Glucosamine mogelijke interacties/bijwerkingen met andere medicijnen?

Een glucosamine supplement kan bijwerkingen hebben met de volgende medicatie:

Lichte bijwerkingen met:

 • anisindione
 • dicumarol
 • warfarine

Slik je één van deze medicijnen, dan wordt het gebruik van glucosamine sulfaat afgeraden.

Wat zijn de ervaringen met een glucosamine supplement

Wat zijn de ervaringen met een glucosamine supplement

 1. Aantal gevonden ervaringen: (31)
 2. Positieve ervaringen: (24)
 3. Gemiddelde of neutrale ervaringen: ( 5)
 4. Negatieve ervaringen (2)

Negatieve ervaringen met Glucosamine

Vrouw, 65 jaar

Ik heb artrose in mijn knieën, heupen en schouders. Ik heb nu 5 maanden Glucosamine gebruikt en ik voel geen enkele verandering in de pijn. Het doet zoveel pijn als gewoonlijk. De pijn is zo erg dat ik een ontstekingsremmer moet innemen.

Man, 46 jaar

Ik gebruik glucosamine al vier jaar, het hielp met pijn, maar de afgelopen acht maanden heb ik last van een vrij ernstige maagzuur, waarbij zelfs nexium niet helpt. Na wat onderzoek te hebben gedaan, realiseerde ik me dat ik de symptomen eigenlijk al geruime tijd had. Ik stopte twee maanden geleden met het innemen van glucosamine maar weet niet hoe lang ik moest wachten. Heeft iemand anders dezelfde reactie gehad?

Positieve glucosamine ervaringen

Glucosamine sulfaat ervaring met reactieve artritis:

Vrouw, 72 jaar

Ik heb de Vitasana Glucosamine supplementen gebruikt met MSM. Ik heb tot nu toe geen ander merk geprobeerd, dus ik weet niet hoe goed andere merken zouden werken. Ik had hevige pijn in mijn pols waarop ik veel afhankelijk ben van mijn werk.

Ik begon hevige pijn in mijn pols te krijgen en kreeg aanvankelijk de diagnose TFCC en vervolgens reactieve artritis. Ik weet niet zeker wat de juiste diagnose is, maar ik zag meteen een verandering in mijn pols.

Ik overwoog zelfs mijn baan te verlaten vanwege de aard van mijn handicap, maar toen las ik over het effect van glucosamine en Chondroïtine samen en het heeft alles veranderd.

Ik hoor dat de combinatie met MSM nog beter is, dus ik denk dat ik er later op over ga. Het is alleen een supplement, maar wie wist dat het kon verhelpen wat fysiotherapie, ibuprofen en een cast niet konden verhelpen. Ik heb wel een schimmelinfectie gehad, maar weet niet of het met de supplementen te maken heeft. Hoe dan ook, ik ben blij dat ik het heb ontdekt.

Glucosamine ervaring met MSM voor Reumatische artritis:

Man, 55 jaar

Ik gebruik nu al een aantal jaren Glucosamine. De schaaldier versie kon ik niet goed verdragen. Vreselijke misselijkheid. De versie zonder schaaldieren kwam uit en had helemaal geen bijwerkingen.

De pijn in mijn kaak, duimen en schouder verdween 3-6 maanden nadat ik 1500 mg per dag begon te nemen.

De heuppijn is niet helemaal verdwenen en ik moet me bewust zijn van situaties die de RA in mijn heupen kunnen verergeren.

Desalniettemin is de pijn soms dagen en weken afwezig. Het is niet zo uitgesproken en zeker niet zo invaliderend als vóór Glucosamine.

Je moet doorgaan met dit supplement. De resultaten zijn niet onmiddellijk en dramatisch. Na zes maanden na aanvang van het supplement betrap je je er echter op een dag op dat je je afvraagt ​​waar het dagelijkse ongemak naar toe verhuisd is.

Man, 70 jaar

Glucosamine ervaring met artrose en kraakbeen problemen

Begon hiermee voor mijn knieën. . . Toen ik kon rennen, was het een populaire (maar nog niet wetenschappelijk onderbouwde) profylactische en behandeling voor kraakbeenproblemen bij hardlopers. Nu is het effectief gebleken, niet alleen als een profylactisch middel, maar ook als een pijnstiller voor kraakbeenproblemen, het enige excuus dat u het niet hoeft te geven is allergie voor schaaldieren.

Man, 44 jaar

Glucosamine ervaring met artritis en artrose

Ik begon glucosamine te gebruiken en tegelijkertijd ongeveer 2 1/2 jaar geleden. Ik ben toen water aerobics gaan doen in plaats van lichte fitness. Na 3 maanden was er een duidelijke verbetering in hoe ik me voelde. Ik was van knie- en heupgewricht pijn af, ik kon gemakkelijker bewegen, trappen beklimmen, uit de auto stappen en vanuit een zittende positie opstaan ​​zonder artritische pijn.

Ik voel dat de verbetering te wijten was aan een combinatie van lichaamsbeweging en het gebruik van glucosamine.

Vrouw, 59 jaar

Glucosamine ervaring met reumatische artritis

Ik had mijn twijfels maar het werkt! Toen ik een kniespecialist zag, zei hij dat er achteruitgang was, maar niet genoeg voor chirurgische ingrepen. We denken dat ik zowel RA als OA in mijn knieën heb.

Samen met oefening en bracing indien nodig, adviseerde hij glucosamine (op zichzelf).

Ik ging ermee akkoord vanwege zijn aanbeveling, maar verwachtte er eigenlijk niets van. Mijn fout! Na enkele maanden deden mijn knieën veel minder pijn en waren ze minder “knapperig”.

Wanneer de rest van mijn lichaam samenwerkt, kan ik veel mobieler en functioneler zijn dan voorheen. Het grootste verschil zit in het rijden. Mijn prachtige, zeer oude auto heeft de beste stoelen ter wereld voor mijn ruwe rug, maar mijn knieën maakten het moeilijk om te rijden.

Nu niet meer. Mijn auto is nu een van de meest comfortabele plekken voor mij en mijn knieën storen me helemaal niet (!!) als ik rijd.

Ik kan weer m’n leven oppakken. Bedankt!

Vrouw, 34 jaar

Ervaring met glucosamine en Fibromyalgie

Glucosamine Op aanbeveling van mijn reumatoloog, die me ook behandelt voor fibromyalgie, begon ik ongeveer 6 maanden geleden regelmatig glucosamine in te nemen. Hoewel het te vroeg is om dramatische veranderingen te zien, voel ik dat het mij ten goede komt

Vitasana glucosamine kopen met stapelkorting? Klik dan nu op de blauwe link voor jouw korting.

 

–>klik nu hier voor mijn korting<–

 

 

Wat zijn de ervaringen met een glucosamine supplement

Welk glucosamine supplement gaan we reviewen vandaag?

Net zoals voor velen van mijn reviews gaan we de supplementen van Vitasana reviewen.

Ze hebben vaak de beste kwaliteit en het prijsverschil is ook vaak aantrekkelijk.

Website: https://vitasanasupplements.com
Merk: Vitasana supplements
Hoeveelheid 1 potje: 90 vegan capsules (500mg)
Aanbevolen dosering: 3 capsules per dag
Prijs: 15,00 (Zonder stapelkorting)

Wat zit er in het supplement?

Gelukkig doet Vitasana niet alleen de Glucosamine in het supplement, maar ook andere ondersteunende vitamines, mineralen en kruiden.

Hier volgt een overzicht:

Vitaminen:

 • Vitamine C
  90 mg
 • Vitamine D3
  2,5 mcg
 • Vitamine K1 250 mcg

Mineralen:

 • Koper 1000 mcg
 • Koper citraat Mangaan 1 mg
 • Mangaan citraat

Kruiden en overig: (per 3 capsules. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

 • Bamboe silica 105 mg 75% Silicium
 • Glucosamine 1500 mg
 • Sulfaat 2KCI
 • MSM 100 mg
 • OPC Denne Schors 100 mg
 • Duivelsklauw extract 100 mg

Maar wat doen deze kruiden precies voor jou aandoening? Ik zal een korte samenvatting maken.

Bamboe Silica

Voordelen:

 • Stimuleert de productie van collageen
 • Je krijgt een stralende en gezondere huid.
 • Verbetert de flexibiliteit van de huid.
 • Versterkt de botten.
 • Maakt bindweefsel sterker.
 • Ondersteund de flexibiliteit van de gewrichten.
 • Produceerd extra haar.
 • Verlicht eczeem en psoriasis.
 • Voordelen van Denneschors:
 • Verhoogt het aantal antioxidanten
 • Brengt bloedsuikers in balans
 • Stimuleert de hersenen functie
 • Ondersteund je tijdens verkoudheid
 • Beschermt jouw huid tegen de zon
 • Laat ontstekingen drastisch verminderen, waardoor de ontstekingsprocessen zich zullen verminderen

Voordelen Duivelskruid:

 • Het vermindert ontstekingen
 • Het helpt tot verbetering van de symptomen van Artrose
 • Het is pijnverminderend
 • Het kan helpen bij rugpijn
 • En dan als allerlaatste, maar zeker niet de minste. Het Stofje MSM.

Voordelen van MSM:

Hier zijn 4 door de wetenschap ondersteunde gezondheidsvoordelen van MSM:

 1. Kan gewrichtspijn reduceren, waardoor uw levenskwaliteit zou kunnen vooruitgaan. …
 2. MSM heeft ontstekingsremmende effecten …
 3. Kan herstel na intense inspanning versnellen door spierbeschadiging en stress te verminderen. …
 4. Helpt artrose symptomen te verminderen door pijn en stijfheid te reduceren.

Wat zijn de voordelen van deze Vitasana supplementen met MSM erin?

Wat zijn de voordelen van deze Vitasana supplementen met MSM erin?

 • De belangrijkste vorm van Glucosamine zit erin, genaamd Glucosamine Sulfaat
 • Ze hebben het belangrijke ingrediënt MSM erin gedaan, voor maximale ondersteuning en pijnvermindering.
 • Er zijn de juiste mineralen, vitamine en kruiden toegevoegd, gericht op de ondersteuning van gewrichten, pijn en herstel
 • Er is een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie
 • Boven de 50 euro,- gratis verzending en de volgende dag in huis
 • Er is stapel korting bij aankoop van meerdere potjes

Nadelen van dit supplement:

 • Dit supplement is per capsule 500mg. Sommige mensen hebben meer nodig. Het voordeel is wel, dat deze supplementen vaak goedkoper zijn en als je minder wilt innemen, is dit ook prettig.
 • Ze hebben geen paypal optie wat ik zelf altijd jammer vindt
 • De website is wat traag

Conclusie van de Vitasana Glucosamine Supplementen

Conclusie van de Vitasana Glucosamine Supplementen

Deze supplementen van Vitasana zijn eigenlijk wel uniek. Je ziet nergens op de Nederlandse markt de unieke mix van deze ondersteunende kruiden, vitamines en mineralen.

Daarnaast hebben ze ook MSM toegevoegd, waarvan we weten dat dit erg goed werkt in combinatie met Glucosamine Sulfaat.

Tergelijketijd zijn er haast geen negatieve reviews te vinden. Bijna alle mensen hebben er in meer of mindere mate profijt van. Daarnaast zijn er ook weinig bijwerkingen gemeld en contra-indicaties met medicijnen.

Dan kunnen we de conclusie trekken dat dit een veilig en goed-werkend supplement is.

Wil je alvast kijken hoeveel stapel korting je krijgt, dan kan je nu op onderstaande link drukken om je korting te berekenen.

Officiele website: https://vitasanasupplements.com

 

Wees gezond,

Lucas

Bronnen:

https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/D-glucosamine (Glucosamine uitleg)
https://medlineplus.gov/druginfo/natural/807.html(Effectiviteit Glucosamine Sulfaat)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20223094 (Glucosamine en de positieve effecten op MS)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25439918 (Glucosamine in de positieve effecten ervan op muizen met een prikkelbaar darm syndroom)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22446865 (Bron waar Glucosamine de botten sterker maakten in muizen)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16953394 (Bron waar Glucosamine werd ingezet tegen Artritis. De Artritis verbeterde niet, maar er waren aanzienlijke verbeteringen tot de symptomen hiervan, zoals pijn.)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26881468 ( Ook hier werd positief Glucosamine sulfaat ingezet tegen pijn, meer gewrichtsruimte en tegen de progressie van de ziekte)