Wie wilt groeien moet trainen en…..eten! Juist, iedereen die wel eens in de sportschool komt heeft dit wel eens gehoord.

Maar wat nu als je niet al je eiwitten uit je voeding kan halen, maar wel graag wil doorgroeien? En wat is dan de beste eiwitpoeder/eiwit shakes en zijn hier ervaringen van?

Ik ga je vragen allemaal proberen te beantwoorden en de volgende hoofdstukken…

[lwptoc]

maar laten we beginnen bij de simpelste vraag…

Wat is eiwitpoeder?

De naam zegt het al een beetje. Eiwitpoeder bestaat uit eiwitten, die ook wel aminozuren worden genoemd. Deze aminozuren zijn de bouwstenen bij bijvoorbeeld het herstel en groei van je spieren.

Er zijn in totaal 20 aminozuren en een eiwit is daar eentje van. De eiwitten worden gezien als de belangrijkste aminzozuur voor de herstel en groei van je spieren.

Daarom ook helemaal niet wonderlijk dat dit voor fanitieke sporters een prima supplement is om je eiwitten aan te vullen. Het is namelijk zo, dat fanatieke sporters toch vaak rond de 1,6 en 1,9 gram eiwitten per kilogram eigen gewicht per dag nodig hebben.

Terwijl de meeste mensen aan 0,8 gram genoeg hebben. Misschien een vraag die je jezelf ook al stelde; Wat doet eiwitpoeder eigenlijk?

Hoe werkt eiwitpoeder?

Hoe werkt eiwitpoeder?

Dat is een vraag die makkelijk te beantwoorden is. Tijdens het trainen en dan met name duur en -krachttraining, komen er kleine scheurtjes in de vezels van je spieren.

Als je veel of zwaar traint kun je helaas niet al je eiwitten uit voeding halen. Je zou belachelijk veel moeten eten om je aantal grammen eiwit binnen te krijgen.

Eiwitpoeder of supplementen zorgen ervoor dat je extra eiwit binnen krijgt en de eiwitten zullen op hun beurt de helingsfunctie op zich nemen en de scheurtjes in je spieren herstellen.

Hoe harder (maar wel verantwoordelijk) je traint hoe groter de scheuren. Als deze scheuren later hersteld worden door je eiwitpoeder, zal de uiteindelijke massa van je spieren groter zijn.

Eiwitpoeder heelt dus de scheurtjes in je spieren en grotere spieren zijn het resultaat.

Nu we dit weten, laten we kijken welke ik de beste eiwitpoeder vind aan de hand van de verschillende ervarigen en onderzoek op het internet. Ik ga dit doen in de vorm van een review, zodat jij een duidelijk en overzichtelijk geheel krijgt van dit product.

Wat is de beste eiwitpoeder of proteïne poeder in 2021

Wat is de beste eiwitpoeder/eiwitshake in 2021

Dat is heel simpel, de beste eiwitpoeder in 2021 is: Mass Ultimate Muscle Building van Nutrigo Lab.

Waarom? Als je eiwitpoeder wilt kopen en je voor kwaliteit wilt gaan is het belangrijk om naar het amizozuurprofiel te kijken of de zogenaamde BCAAs.

Hoe breder het profiel van BCAAs hoe gezonder, maar ook hoe werkzamer het proteïne poeder zal zijn. Je moet dan vooral letten op de BCAA, Leucine. Leucine zorgt er namelijk voor het optimalizeren van spiergroei en herstel van spieren en pezen.

In wei proteine zit de meeste Leucine en heeft het breedste BCAAs profiel. Het enigste nadeel is dat in de goedkopere Wei proteïne shakes er ook lactose voorkomt.

Nu hoeft dit opzich geen probleem te zijn, maar toch zijn er reletief wat mensen die hier gevoelig op reageren.

Gelukkig heeft Mass-ultimate de geconcentreerde vorm van Wei proteïne, namelijk, wei-isolaat Isolac® en weihydrolysaat Optipep® (beide 90%) en een klein gedeelte normale wei.

Wei heeft ook de eigenschap het snelste opgenomen te worden van de verschillende eitwitten ( Namelijk, wei, caseïne, planten-eiwitten, bruine rijst proteïne, hennep-eiwitten, erwten-eiwitten en ei-eiwitten)

Dit kan een groot voordeel zijn net voor of net na de training, als je de eiwitten zo snel mogelijk nodig hebt en je lichaam niet je spieren opeet. Je wilt dan de juiste en beste eiwitten voor je spieren en lichaam. Daarom vinden vooral bodybuilders dit de beste supplement voor massa te kweken. Maar goed. Laten we verder gaan…

En wat zit er nog meer in de Mass Ultimate Muscle Building van Nutrigo Lab?

En wat zit er nog meer in de Mass Ultimate Muscle Building van Nutrigo Lab?

In elk portie (Totaal 3 kilogram per pot) zit:

 • 3000mg creatine
 • 57 gram Koolhydraten
 • 2000 mg BCAAs + I-Glutamine
 • 357 Caloriën

Wat is creatine in het kort en waarom in dit supplement?

Deze hoogwaardige eiwit supplement is vooral bedoeld voor bodybuilders of mensen die dit ambiëren. Creatine is een stofje dat zorgt voor de energietoevoer in onder andere je spieren. Als je dus maximaal wilt trainen, kan creatine een uitstekend product zijn, om het maximale uit je training te halen en nog sneller te groeien.

De onderhouds dosis van creatine ligt ongeveer tussen de 2000 en 3000 milligram. Nutrigo Lab heeft er dan ook voor gezorgt dat de maximale onderhoudsdosis van 3000 milligram erin zit.

Zo kan je ook besparen op de aparte koop van creatine…

Wat zijn de voor en -nadelen van deze beste eiwitpoeder.

Wat zijn de voor en -nadelen van deze beste eiwitpoeder.

 • Alleen hoogwaardige eiwitten gebruikt zoals wei-isolaat Isolac® en weihydrolysaat Optipep®
 • Er is een maximale onderhoudsdosis creatine toegevoegd, zodat je dit niet apart hoeft te betalen.
 • Ondanks dat het een Amerikaans product is kan je na je bestelling het eiwitpoeder tussen 24 en 48 uur verwachten.
 • In dit eiwitsupplement zitten snelle absorberende Aminozuren.
 • Het heeft een volwaardig BCAAs profiel.
 • Slaat glycogeen veel sneller op dan concurerende merken

De nadelen:

 • Er zit een kleine hoeveeheid gewone wei in. Hoewel er niks mis mee is en zelfs voordelen heeft, zijn er bodybuilders of duursporters die liever er helemaal geen wei in willen hebben
 • Omdat dit een hoogwaardig en kwalitatief product is één pot van 3 kilogram wel prijzig. Gelukkig bieden ze de optie om tot 3 potten gratis erbij te krijgen als je er meer besteld en dan wordt het juist weer aantrekkelijk in de prijs.

—>Klik hier tot hoeveel gratis potten jij kan krijgen <—

Ervaringen met wei eiwitpoeder:

totaal aantal ervaringen: 1399

Positieve ervaringen ( 92% )
Neutrale ervaringen ( 5% )
Negatieve ervaringen ( 3% )

Voorbeelden positieve ervaringen:

Ik heb de afgelopen 30 jaar waarschijnlijk 30-40 verschillende merken eiwitshakes geprobeerd. Degenen met de beste ingrediënten hebben normaal gesproken tenminste een beetje van die “vitamine” -smaak – of ze zijn zanderig – of waterig … Ik was aangenaam verrast toen ik deze proefde. Absoluut heerlijk! Ik ben dol op de schone, hoogwaardige ingrediënten. Gewoon of met wat van mijn tuinverse bessen is het een heerlijk, snel ontbijt of tussendoortje. -Erica van Vleuten

Ik vind het tot dusver een fantastisch product. Het is absoluut sterker van smaak dan mijn andere gebruikte eiwitpoeders. Het heeft geweldige ingrediënten zonder verboden stoffen, hormonen, enz. Maar het heeft een prijs. De kosten zijn iets meer in vergelijking met andere eiwitpoeders. Als je het kunt betalen, ga ervoor. -Sami Hoogeveen

Geweldige smaak en geeft de resultaten die ik wil. -Ben Adriaanse

Dit is mijn go-to om toe te voegen aan Griekse yoghurt met honing, amandelen en bosbessen – het voorkomt dat ik de hele dag honger heb! Ik geniet zelfs van een eenvoudig licht diner nadat ik dit als laat ontbijt heb gegeten! -Melinda Oostvliet

Fantastisch deze kwaliteit van deze ingrediënten … ik zal nooit meer teruggaan naar de nep-gearomatiseerde dingen die niet biologisch / grasgevoerd zijn … Mijn lichaam voelt gewoon het verschil! Ik ga voor mijn derder aankoop en groei nog meer als normaal! -Kees Lucas

Geweldig voor of na de training of een maaltijd! Mijn vertrouwde merk. -Mo’tje

Dit is het meest betaalbare niet-gedenatureerde weiproteïne dat ik kon vinden om mijn glutathiongehalte te verhogen. Ik heb zowel smaken als chocolade en vanille geprobeerd. De vanille wordt behoorlijk schuimig als je hem goed schudt, maar als dat het engste nadeel is, dan neem ik die graag voor lief. -Andre Koopmans

Voorbeelden negatieve ervaringen:

Ik ben blij met het product, maar ERG ongelukkig met de verwerking. Dit is de tweede keer dat ik dit product heb besteld en een kleiner pakket heb ontvangen voor dezelfde prijs. Ik bestelde 3 potten van 23,38 oz en ontving in plaats daarvan 3 potten van 17,46 oz. Dit is onaanvaardbaar, maar heb de klantenservice al gebeld en het wordt geregeld gelukkig! -DJP

Ik wou een maaltijdvervanger, maar dit is slechts een eiwitdrankje denk ik. – Kelly van Zomeren

Is dit eiwitpoeder ook getest in een lab?

Is dit eiwitpoeder ook getest in een lab?

Ja, de Mass Ultimate Muscle Building van Nutrigo Lab is uitvoerig getest. Toch is vaak een rapport in de vorm van een foto een betere manier om het over te brengen. Vandaar hierbij de foto van de test resultaten in het lab:

labreport

Voor wie is het geschikt?

 • Bodybuilders
 • Mensen die bijna elke dag trainen met hun spieren
 • Voor duursporters

Waar kan ik het kopen?

De Mass Ultimate Muscle Building van Nutrigo Lab is alleen online te koop bij hun officiële website. Wel een waarschuwing hierbij; Dit product wordt veel gekopieerd door de populairiteit van dit product en veel mensen zijn hun geld al kwijt geraakt.

Bestel dus alleen via hun officiële website om 100% zeker te zijn. Je kan via de blauw link naar hun officiële website gaan en bekijken hoeveel gratis potten jij krijgt.

lucas

—->Klik hier voor mijn extra gratis potten<—

 

Verder kan je hieronder nog meerdere wetenschappelijke artikelen vinden, die betrekking hebben op eiwitpoeder.

Hopelijk heb je wat aan deze review en de ervaringen van anderen.

Sportieve groet,

Lucas van Wateringen

Wetenschappelijke onderbouwingen:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0955286303000305 (wei-eiwitten en de aminozuren)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20565767/ ( De bewezen werkzaamheid van wei-proteïne)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5421125/ (wei-eiwittten en gezond afvallen)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16365087/ (wei-eiwitten en de werking en voordelen van Leucine)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15570142/ (wei-eiwitten, herstellen en training)