Home Supplementen Reviews/ Ervaringen Beste Collageen Type 2 Supplement + Ervaringen

Beste Collageen Type 2 Supplement + Ervaringen

by Lucas van Wateringen
Beste Collageen Type 2 Supplement + Ervaringen

Waarom collageen type 2 uw beste vriend kan zijn in tijden van pijn door artrose

Wat is collageen?

Collageen is een overvloedig eiwit dat door het hele lichaam aanwezig is. Het helpt de vorm van weefsels en organen te behouden. De exacte locatie waarin het voorkomt – en de aminozuren die het bevat – is afhankelijk van het type. De meest voorkomende zijn type I, II, III, IV en V.

Om het collageen niveau te ondersteunen, grijpen mensen vaak naar collageen supplementen, die worden gebruikt voor de gezondheid van huid, haar, gewrichten, kraakbeen en botten. Bij het kiezen van een collageen supplement, of het nu gaat om grasgevoerde runderen of zeedieren, moet je kijken naar welke soorten collageen het bevat om te zien of het overeenkomt met de behoeften die je hebt.

Wat is collageen type 2 en waar is het goed voor?

Wat is collageen type 2 en waar is het goed voor?

Type II collageen komt voor in het kraakbeen en in de ribben, neus, strottenhoofd en luchtpijp. Het komt ook voor in een speciaal soort kraakbeen dat op veel gewrichtsoppervlakken wordt aangetroffen.

Dit type collageen is het soort dat de gezondheid van de gewrichten ondersteunt, maar het is niet echt aangetoond dat het zo gunstig is voor de huid. Het kan ook werken om symptomen te beheersen van gewrichts gerelateerde aandoeningen zoals artrose. Dit type collageen wordt aangetroffen in zee en schaaldieren, maar niet met gras gevoerde runderen waar ook vaak type 1 collageen van wordt gemaakt..

Een gerandomiseerde klinische studie wees uit dat mensen die gedurende 180 dagen een collageen supplement type II slikken, ondersteuning zagen in hun fysieke gesteldheid en ervaren vermindering van pijn en gewrichtsstijfheid.

De verschillen tussen type 1,2 en 3 collageen

De verschillen tussen type 1,2 en 3 collageen

Type 1 Collageen: Minimaliseert fijne lijntjes en rimpels en verbetert de elasticiteit en hydratatie van de huid. Het helpt niet alleen om je spieren, en, botten en ruggengraat weer op te bouwen, het is ook goed voor het versterken van je nagels en om sterker en dikker haar te krijgen. Type 1 collageen komt het meest voor in schaal en zeedieren.

Type 2 collageen: Vormt het grootste deel van de eiwitmoleculen in jouw kraakbeen, het bindweefsel dat je botten in de gewrichten, in je wervelschijven en je ogen beschermt, waardoor het een krachtige manier is om de gezondheid van uw gewrichten te ondersteunen.

Type 3 collageen: Wordt in grote hoeveelheden aangetroffen in je darmen, spieren, bloedvaten en de baarmoeder. Het wordt meestal gebruikt met type I collageen voor darm genezing en om de elasticiteit en hydratatie van de huid te verbeteren.

Deze korte samenvatting geeft goed weer wat de verschillen zijn en waarvoor je de verschillende typen collageen voor kunt gebruiken.

Maar, omdat we het hier over collageen type 2 hebben, zal ik me nu verder toespitsen op type 2.

Naast type 2 bestaan er ook kruidens en vitamines die kunnen helpen bij artrose en vergelijkbare aandoeningen. Vandaar ook dat ik nu een collageen supplement ga reviewen met die extra kruiden en vitamines erin van Wellvita.

Ok, lees je mee?…

Beste Collageen Type 2 Supplement + Ervaringen

Beste collageen supplement voor artrose heet Cartiflex

Om te beginnen zal ik aangeven welke ingrediënten erin zitten en hier wat over uitwijden, zodat je een goed beeld hebt, wat het precies is en wat het doet.

Ongedenatureerd collageen type II

Dit is een speciaal soort collageen die vooral uit dierlijke bronnen wordt gehaald en een ander soort collageen is als de gewone type 2. Het heeft een zogenaamde 3 helix structuur tot in tegenstelling van de normale collageen type 2.

Zo blijven de volledige structuren intact van het collageen of beter gezegd de meest natuurlijke vorm van collageen. Als je dus last hebt van verschillende soorten reuma, of gewrichts, kraakbeen of bot problemen, dan wordt vooral de ongedenatureerde vorm aangeraden.

Gember

Wie kent deze heerlijke wortel/kruid niet? Er zijn weinig mensen die het nog nooit hebben gegeten of er een thee van hebben gemaakt. Het heeft sterke antibacteriële en anti-ontstekings eigenschappen.

In deze studie uit 2016 werden verschillende mensen met artrose onderzocht en het bleek dat met na het innemen van gember supplementen de ontstekingswaarden omlaag gingen, maar niet alleen dat. Want een ander opvallend ander iets was dat hun pijn sterk verminderde. Daarom heeft Wellvita dit ook in hun supplement gedaan.

Onderzoekers in een onderzoek uit 2001 ontdekten dat sterk geconcentreerde doses met gember extract effectief waren bij de behandeling van mensen met artrose van de knie.

Voordat de studie begon, ervoeren de deelnemers matige tot ernstige kniepijn. Het nemen van gemberextract hielp de kniepijn bij het staan ​​en na het lopen te verminderen. Over het algemeen waren de gemelde bijwerkingen voornamelijk beperkt tot licht ongemak van de maagstreek.

Boswellia

Boswellia

Boswellia, ook wel Indiase wierook genoemd, is een kruidenextract afkomstig van de Boswellia serrata-boom.

Hars gemaakt van boswellia-extract wordt al eeuwenlang gebruikt in de Aziatische en Afrikaanse volksgeneeskunde. Er wordt aangenomen dat het chronische ontstekingsziekten behandelt, evenals een aantal andere gezondheidsproblemen. Boswellia is verkrijgbaar als hars, supplement of crème.

Omdat boswellia een effectieve ontstekingsremmer is, kan het een effectieve pijnstiller zijn en het verlies van kraakbeen voorkomen

Sommige onderzoeken tonen aan dat boswell elische zuur de vorming van leukotriënen in het lichaam kan voorkomen. Leukotriënen zijn moleculen waarvan is vastgesteld dat ze een oorzaak van ontsteking zijn.

Met name zijn er vier zuren in de boswellia-hars die bijdragen aan de ontstekingsremmende eigenschappen van het kruid. Deze zuren remmen 5-lipoxygenase, een enzym dat leukotrieen produceert. Acetyl-11-keto-β-boswellic acid wordt beschouwd als de krachtigste van de vier boswellia sche zuren.

Sorrie voor de ingewikkelde taal, maar kan het niet anders uitleggen…

In ieder geval zijn boswellia-producten worden over het algemeen beoordeeld op hun concentratie aan boswelliazuren.

Een studie uit 2003, gepubliceerd in het tijdschrift Phytomedicine, vond dat alle 30 mensen met Artrose-kniepijn die boswellia kregen, een afname van kniepijn meldden. Ze meldden ook een toename in knie flexibiliteit en hoe ver ze konden lopen.

Nieuwere onderzoeken ondersteunen het voortgezette gebruik van boswellia voor artrose.

Een andere studie, gefinancierd door een boswellia-productiebedrijf, vond dat het verhogen van de dosering van verrijkt boswellia-extract leidde tot een toename van het fysieke vermogen.

Artrose-knie pijn nam af na 90 dagen met het boswellia-product, vergeleken met een lagere dosering en een placebo. Het hielp ook de niveaus van een kraakbeen afbrekend enzym te verlagen, zodat je kraakbeen minder snel afbreekt.

Daarom zit Boswellia ook in het Cartiflex supplement van Wellvita.

cartiflex ervaringen

Ervaringen met een supplement met collageen type 2, ofwel Cartiflex

Cristy-

Na het grootste deel van mijn volwassen leven te zwaar te zijn geweest, waren mijn knieën op mijn 45e, erg pijnlijk. Toen ik 50 was, was ik praktisch gehandicapt en ging mijn kwaliteit van leven ernstig achteruit. Zelfs nadat ik wat was afgevallen, hielden mijn knieën me nog steeds tegen.

Ik deed wat onderzoek en ontdekte positieve rapporten dat Collageen II specifiek goed is voor kniegewrichtspijn. Na meer onderzoek en recensies ervaringen te hebben bekeken, heb ik voor Cartiflex gekozen. Na slechts twee weken voelde ik enige verbetering en na 30 dagen kon ik mijn dagelijkse dosis ibuprofen halveren! Ik neem één tablet ‘s morgens en één ‘s avonds.

Deze specifieke formule is goedkoop en heeft iets extra’s. Ik heb glucosamine in het verleden geprobeerd en het deed niets voor mij. Erg blij met Cartiflex van Wellvita!

Marco-

Mijn kniepijn begon 10 maanden geleden. Toen ik aan mijn bootcamp training begon, nam de pijn toe tot het punt dat ik sommige bewegingen niet kon doen. Ik dacht dat het een spier was, maar de pijn hield aan na enkele maanden. Mijn kraker heeft me dit merk aanbevolen en na het lezen van enkele goede recensies, wilde ik het proberen, dus bestelde ik dit in januari.

Het is al een paar maanden geleden en ik ben erg blij met de resultaten!!! De pijn ging weg met twee weken na het nemen van deze supplementen. Ik kan zonder pijn sporten en ik kan sommige bewegingen doen die ik voorheen niet kon. Dus het werkt echt voor mij!!!! Mijn haar wordt ook sterker en mooier!!!! Dus zeker een tevreden klant.

Talia-

Ik heb dit product net vandaag ontvangen. Ik heb een zeer pijnlijke artrotische knie en heb verschillende pijn remedies geprobeerd die ofwel niet effectief zijn of mijn maag van streek maakten.

Ik zag dit een paar dagen geleden bij ervaringenmetsupplementen.nl en besloot dit als laatste redmiddel te proberen. Gisteren waren de pijnen in mijn been zo verschrikkelijk – waarschijnlijk een 9 op een schaal van 1-10 – dat ik zelfs met mijn rollator niet kon lopen.

Maar het zakje van Wellvita kwam vanmorgen. Dus nam ik twee capsules. Ik was zo verrast toen de pijn na een aantal uren verdween en vanavond is het al gedaald tot ongeveer een 3.

Ik ben een 81-jarige dame die zo lang mogelijk mobiel probeert te blijven. Nu afwachten of mijn lichaam dit probeert af te wijzen zoals bij zoveel anderen. Tot nu toe vind ik dit geweldig.

Beste Collageen Type 2 Supplement + Ervaringen

Waar kan je deze collageen type 2 supplement met de extra ingrediënten kopen?

Zoals ik al eerder aangaf kan dat bij het bedrijf Wellvita en wat het extra goed maakt om vandaag nog een bestelling te doen is dat je bij je eerste bestelling 50% korting krijgt.

Maar ook daar stoppen ze niet, om extra klanten te werven krijg je bij je bestelling gratis omega 3 capsules, helemaal voor niks!

Dit is een tijdelijke aanbieding die ze hebben. Dus als je nu nog wilt bestellen, klik dan op de blauwe link en pak je 50% korting.

Klik nu hier voor mijn korting

Wees gezond.

Wees pijnvrij,

Lucas van Wateringen

 

You may also like

Leave a Comment