‘’Er is geen feest zonder een springkussen’’ zou je kind hebben gezegd, nadat hij of zij eenmaal het genot heeft ervaren van een springkussen op hun verjaardag.

En vaak genieten ouders net zo hard mee. Vaak kunnen ze relaxed een wijntje drinken en gezellig met elkaar kletsen, zonder te veel om te kijken. En laten we eerlijk zijn, zelf ga je ook nog wel een rondje toch? Ikke wel in ieder geval.

Dit zijn zeker niet de enigste voordelen van een springkussen. Er zijn er genoeg te noemen die ik nog even met je wil doornemen, om het daarna over verschillende springkussens te hebben en de ervaringen die daarbij horen.

Voor ieder wat wils dus, of je nu een groot of klein springkussen zoekt. Alleen goede informatie is wel noodzakelijk voordat je een springkussen koopt en daar heb ik vandaag voor gezorgt…

springkussen

Maar laten we beginnen met de voordelen van springkussens

Het is een geweldige vorm van beweging

Voor jong en oud is het een geweldige vorm van bewegen. Zeker voor de kinderen die wat overgewicht hebben, voelen zich snel uitgenodigd om het springkussen te bestormen.

Springkussen zijn vooral voor kinderen ideaal om in beweging te komen. Soms moet je ze zelfs even tot rust brengen, voordat ze hyperactief worden en zichzelf voorbij gaan. Niettemin is het een plezierige manier van bewegen.

Van springkussen word je vrolijk en sociaal

Naast dat het fijn is om te bewegen, word je er erg vrolijk van. De kleuren, de vormen, de kastelen of de beestjes die erin zitten. Het nodigt uit om je daar te vermaken. Vaak bij het benoemen van de bestelling van een springkussen, kan je het als ouder al vaak niet meer fout doen.

Naast de endorfines die vrijkomen vanuit het bewegen (sporten) zijn de kinderen ook vaak sociaal erg verbonden met elkaar. Daarnaast leren ze sociale vaardigheden op het terrein van de springkussens. Ze proberen vrienden te maken, grenzen te stellen, ruimte geven of innemen en vooral hoe belangrijk het is om gezamenlijk plezier te maken.

luchtkussen reguleren emoties

Springkussens reguleren energie en emoties

Je kent ze wel, die kinderen die onmogelijk stil kunnen zitten op een stoel en vaak aan het woord zijn. Het kan zijn dat ze ADHD, autisme of gewoon niet lekker in hun vel zitten. Dit is vervelend voor zowel de kinderen als de ouders.

Luchtkussens kunnen meewerken aan het reguleren van teveel energie en kunnen emoties transformeren, als ze bouncen op de kussens.

Als er bijvoorbeeld te veel negatieve emoties in het systeem van het kind zit, kan fysieke beweging erg helpen dit om te zetten naar positieve emoties. Daarnaast, zoals boven al beschreven is er ook een sterke sociale kant die opkomt bij het springen, wat kinderen zich verbonden en veilig laten voelen.

Iedere ouder weet wel dat als je een kind wilt troosten, dat veiligheid een nummer één middel is om dit voor elkaar te krijgen. Ook is er veel vrolijkheid aanwezig, door de kleuren en vormen van het springkasteel, wat de negatieve emoties kan transformeren.

Als je kind ADHD heeft, dan kan hij of zij heerlijk z’n energie kwijt op een positieve manier, waardoor hij na het springen meer rust en ruimte in het hoofd zal hebben.

Wel is het belangrijk, voor zowel kinderen met ADHD als zonder. Om even te kijken wanneer ze in de hyperactieve modus gaan en even een kwartiertje of half uurtje rust pauze te geven. Zeker voor kinderen die al veel energie hebben of ADHD hebben kunnen anders overprikkeld raken.

springkussen kinderen komen meer buiten

De kinderen (en volwassenen) komen meer buiten

De meeste ouders herkennen dit wel:’’ Lucas wil je niet eens buitenspelen in plaats van op je Ipad’’ ‘’Nee, mama, ik ben even bezig’’

Dit gebeurt vaak omdat ouders vaak wel het belang zien van buitenspelen en hoe gezond dat is. De meeste apparaatjes en de apps die daarbij horen zijn gemaakt om mensen en dus ook kinderen zolang mogelijk op die apparaatjes te laten spelen. Met andere woorden; ze worden verslaafd.

Een belangrijk element van gezondheid is frisse lucht en een zonnetje op je bol en waar als dat kan het liefst in de natuur. Dit geldt zowel voor kinderen, maar ook als volwassenen.

Veel luchtkussens zijn voor buiten bedoeld, hoewel je ook springkussens voor thuis hebt. Mocht je hier dus een springkussen willen kopen, weet dan dat je actief bezig bent met het verbeteren van de gezondheid van je kind.

Frisse lucht voor de zuurstof, de zon voor vitamine D3 en de natuur voor energie en rust. Ondanks dat zo’n springkussen niet goedkoop is, kan het een investering zijn in de gezondheid van je kind en natuurlijk heb je er zelf ook plezier van.

springkussen welverdiende break papa en mama

Een welverdiend rustmomentje voor papa en mama

Misschien had je het zo nog niet bekeken, maar als de kinderen zich continue vermaken, dan heb je dus een extra moment voor jezelf, waar je een kopje thee, koffie of zelfs een wijntje kan drinken.

Het opvoeden van kinderen is leuk, maar kan ook erg uitdagend en soms gewoon vermoeiend zijn. Springkussens zijn de ideale ‘’excuses’’ die papa en mama die rustmomenten geeft.

Nu we de voordelen kennen van de luchtkussens, wil ik je graag kennis laten maken met de verschillende springkussen, de specificaties ervan en de ervaringen die andere gebruikers ermee hadden.

Lees je weer mee?…

springkussen

Ik stel je voor: de Avyna Springkussen Fun Palace Big 9-1

En die Big kan je ook met recht groot of big noemen: 9 componenten in één springkussen. Dit springkussen komt met veel extra’s speciaal voor de kinderen. Zo kan je in dit luchtkussen een glijbaan, basketbalnet en een parkour baan, waar je in kan kruipen en klimmen in vinden. Kort samengevat; je kinderen gaan lol hebben!

Daarbij komt dit springkussen geleverd met een blower om het luchtkussen op en leeg te blazen, maar ook een reparatieset, zodat je niet je springkussen duur hoeft te laten repareren. Daarnaast zit er een kwalitatieve opbergtas bij en het komt geleverd met haringen om de tent netjes en veilig vast te maken.

Hierbij de specificaties van de fun palace big 9-1

 • Afmetingen: 450 x 400 x 250
 • Oppervlakte: 18 m2
 • Aantal personen: Max. 5 personen
 • Veiligheid: Zwart nylon net
 • Leeftijd: 3+
 • Materiaal: Gelamineerd PVC, polyester
 • Dikte PVC: 0.4 mm
 • Pakket Afmetingen: 46 x 44 x 75 cm
 • Bruto gewicht: 45
 • Blower: W-4E, 220V / 680 Watt

Is dit springkussen veilig voor mijn kinderen?

Vanaf 1 januari 2021 is een veiligheids certificaat verplicht. Deze krijg je alleen als er een kwalitatief veiligheidsnet in is gespannen ter bescherming.

Daarnaast worden deze springkussen expres helemaal glad gemaakt, zodat de kinderen en ja de volwassenen geen schaafwonden krijgen. Ook zijn de trampolines en springkussen van Avyna het beste uit de veiligheidstesten uit Amerika gekomen, dit gebeurt niet zomaar. Er zijn veel fabrikanten die het beste getest willen worden, maar uiteindelijk werd Avyna het beste getest.

Er zit ook een 3-jarige garantie op het springkussen, waardoor je dit kussen met een gerust hart kan kopen.

ervaringen met dit springkussen

Ervaringen met dit springkussen

Tara-

Kinderen zijn super gelukkig met hun eigen springkasteel. Makkelijk en snel op te zetten. Uren speelplezier. De ballen die erbij zitten zijn er maar weinig. En een echt ballenbad zit ook niet aan dit springkasteel maar de tunnel is ideaal om door te kruipen en met een kussen aan beide ingangen is het toch nog een ballenbad.

Sebastiaan-

Een geweldig mooi springkussen. Wordt veel gebruik van gemaakt.

springkussenWaar kan ik de fun palace big 9-1 kopen?

Hij is op veel plaatsen op het moment van schrijven uitverkocht, zelfs op de officiële website van de producent zelf. Gelukkig is het springkussen nog wel te verkrijgen bij Just Athlete.

Just Athlete is een groot bedrijf, waardoor ze dus groter kunnen inkopen en hun producten goedkoper kunnen aanbieden.

Daarnaast hebben ze een tijdelijk actie, dat als je op hun nieuwsbrief inschrijft je 10% korting krijgt. Dat kan ontzettend veel schelen, als je een springkussen koopt in plaats van een spikeball set bijvoorbeeld.

Als je vandaag nog je kinderen ultiem wilt laten genieten, klik dan op de blauwe link en pak gelijk je 10% korting mee

springkussen

Klik nu hier voor mijn korting

 

Dit springkussen wil ik ook voorstellen: De Avyna Springkussen Waterslide 8-1

Je raadt het al, dit is een springkussen waar ook water in kan. Je maakt kinderen al zielsgelukkig met een ‘’gewoon’’ springkussen maar als er ook nog een waterglijbaan op zit, dan kan je de eerste 5 jaar vooruit als ouder.

Naast dat er enkele vierkante meters zijn voor het springkussen zit er naast de waterglijbaan ook nog een poedelbadje, een basketbalnet en een balspel eiland. Daarnaast wordt het springkussen geleverd met een blower voor het opblazen en leeg blazen, een universele aansluiting voor de tuinslang, een mooie opbergtas, en haringen om het stevig en netjes vast te zetten.

Ook hier zit een reparatieset bij, zodat je als het springkussen kapot gaat je niet een fortuin kwijt bent aan reparaties.

waterglijbaan springkussen
Hier volgende de specificaties en kenmerken van dit springkussen:

 • Oppervlakte: 12,8 m2
 • Aantal personen: max. 3 personen
 • Afmetingen: 400 x 320 x 250 cm (lxbxh)
 • Pakket afmetingen: 54 x 54 x 75 cm
 • Bruto gewicht: 34 kg
 • Gebruikersgewicht: 180 kg
 • Veiligheid: Zwart nylon net
 • Leeftijd: 3+
 • Materiaal: Gelamineerd PVC op springoppervlak. Buitenkant van Nylon.
 • Dikte PVC: 0.4 mm
 • Blower: W-3E, 450W/220V

Is dit springkussen veilig?

Vanaf 1 januari 2021 is een veiligheids certificaat verplicht. Die krijg je alleen als er een goed veiligheidsnet ingezet is.

Ook worden deze springkussen helemaal vlak gemaakt, zodat de kinderen en de volwassenen (jaja) geen wonden krijgen. Ook zijn de springkussen van Avyna het beste uit de veiligheidstesten gekomen, dit gebeurt natuurlijk niet zomaar. Er zijn veel producenten die het beste getest willen worden, maar toch werd Avyna het beste getest.

Gelukkig zit er ook een 3-jarige garantie op het springkussen, waardoor je dit kussen met een veilig gevoel kan kopen.

springkussen met glijbaan

Waar kan ik dit Avyna Springkussen Waterslide 8-1 springkussen kopen?

Wederom, ook bij Just athlete. Just athlete is een groot bedrijf en kunnen dus ook groot inkopen, waardoor ze hun producten ook goedkoper kunnen aanbieden. Dit heeft natuurlijk voordeel voor jou.

Daarnaast hebben ze een tijdelijke korting van 10% voor mensen die zich op de nieuwsbrief inschrijven. Omdat een springkussen in eerste aanschaf niet goedkoop is, loopt de korting wel hoog op. Het kan zijn dat na het schrijven van dit artikel de korting weg is.

Als je dus je kinderen een ervaring van genot en plezier wilt geven en voor jezelf het plezier van de 10% korting, mag je vandaag nog op de blauwe link klikken en de korting meepakken.

waterglijbaan springkussen

Klik nu hier voor mijn korting

 

Mag ik je voorstellen: De Intex Jump-o-lene mini springkussen

Dit springkussen is vooral voor de wat kleine kinderen bedoeld. Vooral voor peuters en iets daarboven. Het is nog een verrassend groot luchtkussen als je kijkt naar de kleine prijs, namelijk 174x174x112cm. Terwijl je kinderen hier groot plezier van hebben.

Het ziet er leuk uit, maar hier zitten geen extra onderdelen om je kinderen te vermaken, net zoals bij de andere luchtkussens. Zeker voor de wat kleine kinderen maakt dit niet zo veel uit, plezier hebben ze toch wel en jij hoeft je vakantie niet te annuleren, omdat er een gat is aangetroffen in je portemonnee.

 

intex springkussen

De kenmerken en specificaties van dit springkussen

 • Voor binnen en buitengebruik
 • Maximaal gewicht: 54 kg
 • L 174 x B 174 x H 112 cm
 • Adviesleeftijd: Vanaf 3 jaar
 • Materiaal: PVC
 • Kleur: Rood, geel, blauw
 • Veiligheids certificaat: CE Keurmerk
 • Diameter: 182 cm

Is dit springkussen veilig voor mijn kinderen?

Zolang het een goed keurmerk heeft, zoals het CE keurmerk kan je er vanuit gaan dat het veilig is voor kinderen. Probeer wel uit te kijken met het maximale gewicht van 54 kilo. Deze kussens worden altijd op meer aantal kilo’s getest, maar voor de veiligheid en duurzaamheid is het goed je daaraan te houden.

ervaringen met dit springkussen

Ervaringen met dit springkussen

Angie-

Mijn peuters vonden dit geweldig. Het is precies de juiste maat voor hen zonder zich intimiderend te voelen.

Kostte geen tijd om op te blazen met behulp van mijn autopomp en is zeer solide. Het heeft een goede hoeveelheid gewicht, wat betekent dat het niet zal rondwaaien of bewegen.

Karen-

Ik was er dolgelukkig mee, ik heb het nu twee keer gebruikt voor feestjes en het stelt me niet teleur, het is stevig en de kinderen zijn er helemaal weg van

Michelle en Rob-

Deze jump-o-lene hield me letterlijk hetzelfde tijdens de verschillende lockdowns / zelf-isolerende stints die we het afgelopen jaar hebben gehad. We kochten het voor de 3e verjaardag van mijn dochter omdat het goedkoper was dan het huren van een springkasteel en we het konden hergebruiken en ik ben zo blij dat we dat hebben gedaan!

Afgezien van een klein langzaam lek, dat we hebben gerepareerd met plakband, is het erin geslaagd om te weerstaan ​​dat 2 kleintjes zich erop werpen en eroverheen klimmen. Ze vinden het geweldig en ik ook!

intex springkussen

Waar kan je dit Intex Jump-o-lene springkussen kopen?

Ook hier kan je weer bij Just Athlete terecht. Het is een groot en internationaal bedrijf en kopen hun partijen ook groot op. Dit is zowel voordelig voor hun als voor jou.

Ze geven nu ook tijdelijk een extra 10% korting weg, als je inschrijft op hun nieuwsbrief. Wees wel, dat is op de tijd van het schrijven. Dadelijk kan de korting weg zijn.

Wil je je peuters plezier zien maken? Misschien wel broer en zusje bij elkaar? Dat kan als je op de blauwe link drukt en zo pak je gelijk jouw 10% korting mee…

intex springkussen

 

Klik nu hier voor mijn korting

 

Vrolijke en sportieve groet,

Lucas van Wateringen